Galatasaray seriye bağladı! Üçüncü galibiyetini Konyaspor karşısında aldı

16.09.2022 22:08

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray sahasında Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Oldukça hızlı başlayan karşılaşmada gol perdesi 1. dakikada açılırken, karşılaşmada gülen taraf 2-1'lik skorla Galatasaray oldu. Bu sonuçla Sarı-Kırmızılılar 16 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Konyaspor 14 puanda kaldı. İşte detaylar...

Galatasaray seriye bağladı! Üçüncü galibiyetini Konyaspor karşısında aldı

Süper Lig'de heyecan 7. hafta karşılaşmaları ile sürdü. Haftanın açılış mücadelesinde Galatasaray ile Konyaspor karşı karşıya geldi. NEF Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf 2-1'lik skorla ev sahibi ekip Galatasaray olurken, 3 puanın da sahibi oldu. Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında yeni transferlerden Sergio Oliviera ile öne geçen Galatasaray'ın bu golüne Konyaspor, 15. dakikada Endri Cekici'nin kaydettiği golle yanıt verdi. Mücadelenin son bölümüne girilirken ise oyuna sonradan dahil olan yeni transferlerden Leo Dubois'in sol taraftan yaptığı ortada topa ters bir müdahalede bulunan Calvo, kendi kalesine kaydettiği golle karşılaşmanın skorunu belirledi.

Bu skorla Galatasaray puanını 16'ya yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, Konyaspor 14 puanda kaldı.

Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray Adana Demirspor'a konuk olacak, Konyaspor ise sahasında ligin yeni ekiplerinden Ümraniyespor ile karşı karşıya gelecek.

3 DAKİKADA 2 DİREK!

İlk yarının son bölümünde Konyaspor ataklarını sıklaştırırken, 3 dakikada 2 top direkten döndü. Karşılaşmanın 23. dakikasında Amir Hadziahmetovic kaleyi yoklarken top direkten döndü. 27. dakikada ise bu kez Konyaspor'u öne geçiren golü kaydeden Endri Cekici şutunu çekti ancak top bir kez daha direkte patladı.

ICARDI İLK KEZ...

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Mauricio Icardi karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken, mücadelenin 61. dakikasında Gomis'in yerine oyuna dahil oldu ve ilk maçındaki performansıyla taraftarlardan alkış aldı.

EN ERKEN GOL OLIVIERA'DAN!

Süper Lig'de 2022-2023 sezonun en erken golünü, Galatasaray'dan Sergio Oliveira kaydetti. Sergio Oliveira'nın Konyaspor'a 59. saniyede attığı gol, bu sezon ligde atılan en erken gol olarak kayıtlara geçti. Ayrıca sarı-kırmızılıların, 30 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu, Konyaspor ağlarına bu sezon ligde gol atan ilk isim oldu. Konyaspor'un 6 haftalık gol yememe serisi, Galatasaray deplasmanında son buldu.

KONYASPOR 10 KİŞİ TAMAMLADI!

Karşılaşmanın son dakikalarında Konyaspor'un tecrübeli kalecisi Sehic, Icardi ile yaşadığı gerginlik sonrası karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen tarafından ikinci sarı kart ile cezalandırılırken, karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. Öte yandan değişiklik hakkı kalmayan Konyaspor'da son dakikalarda kaleye savunma oyuncusu Adil Demirbağ geçti.

Galatasaray-Konyaspor 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Emin, Van Aanholt, Torreira, Oliveira, Yunus, Mertens, Kerem, Gomis

Konyaspor: Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Bruno Paz, Hadziahmetovic, Soner, Endri, Bytyqi, Muhammet

YILDIZLAR 2. DEVREDE

Maçın ikinci yarısında Galatasaray taraftarının heyecanla beklediği değişiklikler gerçekleşecek gibi görünüyor. Özellikle Mauro Icardi'nin en azından son 20 dakikada mutlaka sahada olması bekleniyor. Juan Mata'nın kadroya girme ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor, ancak yine de İspanyol yıldızla ilgili de bir beklenti var. Kasımpaşa karşısında oyuna sonradan girip harika işler yapan Yusuf Demir ile Rashica'nın da mutlaka ikinci yarıda süre alacağı tahmin ediliyor.

TAM 1 YIL SONDA SERİ FIRSATI

Aslan ligde en son geçen yıl Eylül-Ekim arasında 3 maç üst üste kazanmıştı. Sarı-Kırmızılı ekip, bugün Konyaspor'u yenerse, 1 yıl aradan sonra bu seriyi tekrar edecek.

KONYASPOR'DA TEK YOL ZAFER

İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor, geride kalan 6 haftada müthiş bir performans sergiledi. İlk 2 hafta Konyaspor ve Başakşehir ile golsüz berabere kalan Yeşil-Beyazlılar, sonrasında İstanbulspor'u 4-0, Fenerbahçe 'yi 1-0, Giresunspor'u 1-0 ve Hatayspor'u da 1-0'lık skorlarla devirdi. 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile yoluna lider olarak devam eden Konya, kalesinde tek bir gol bile görmedi.

Yeşil-Beyazlı ekip, bugün ise Galatasaray deplasmanında serisini sürdürmeye çalışıyor. Teknik direktör İlhan Palut, zorlu maç öncesinde, "Hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün ekip olarak mücadeleye konsantre olduk. Aynı istikrarımızı sürdürüp, sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz" dedi.

REKOR GECESİ

Bu arada Konyaspor, zorlu mücadelede önemli bir rekor da kırabilir. Bu sezon henüz kalesinde gol görmeyen Konya, Süper Lig tarihinde ilk yedi karşılaşmada kalesini gole kapatan ilk takım olabilir.

GALATASARAY:30, KONYASPOR:4

Galatasaray ile Konyaspor, Süper Lig’de bugüne kadar 42 kez karşılaştı. Aslan 30 kez sahadan galip ayrılırken, Yeşil-Beyazlılar ise 4 kez rakibini mağlup etti. 8 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. Galatasaray’ın 80 golüne, Konyaspor 27 golle karşılık verdi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meorolojiden 8 ilçeye sağanak yağış uyarısı! 18.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meorolojiden 8..

Antalya'da hava durumu! Meorolojiden 8 ilçeye sağanak yağış uyarısı! 18.4.2024
Çocuklar için büyük tehlike! Zekası yapay ama tehlikesi gerçek! SimSimi!

Çocuklar için büyük tehlike! Zekası ya..

Çocuklar için büyük tehlike! Zekası yapay ama tehlikesi gerçek! SimSimi!
Türkiye'nin üç yerinde vardı! Kumluca'da üretilmeye başlandı! Amaç kaktüste ithalin önüne geçmek

Türkiye'nin üç yerinde vardı! Kumluca'..

Türkiye'nin üç yerinde vardı! Kumluca'da üretilmeye başlandı! Amaç kaktüste ithalin önüne geçmek
Teleferik kazası sonrası kahreden detay! 10 yaşındaki çocuk babasının öldüğünü bilmiyor

Teleferik kazası sonrası kahreden deta..

Teleferik kazası sonrası kahreden detay! 10 yaşındaki çocuk babasının öldüğünü bilmiyor
Antalya'da 3 gün önce kavga etmişti! Pansiyondaki odasında ölü bulundu

Antalya'da 3 gün önce kavga etmişti! P..

Antalya'da 3 gün önce kavga etmişti! Pansiyondaki odasında ölü bulundu
Muratpaşa Belediye Başkanı müjdeyi verdi! İnciraltı plajı bu yıl da ücretsiz

Muratpaşa Belediye Başkanı müjdeyi ver..

Muratpaşa Belediye Başkanı müjdeyi verdi! İnciraltı plajı bu yıl da ücretsiz