Fenerbahçe'den buruk veda! Liderle E. Frankfurt'la berabere kaldı

09.12.2021 22:39

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe sahasında Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrılan Fenerbahçe, D Grubu'nu 6 puanla üçüncü sırada tamamlayarak, Avrupa macerasına UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe'den buruk veda! Liderle E. Frankfurt'la berabere kaldı

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma şansını daha önceden yitiren Fenerbahçe , 6. hafta maçında sahasında Eintracht Frankfurt'u ağırladı. Karşılaşma 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.

Frankfurt'un golünü 29. dakikada Djibril Sow atarken, Fenerbahçe'nin golünü ise 42. dakikada Berisha kaydetti.

D Grubu'nu 6 puanla üçüncü bitiren Sarı-Lacivertliler, yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda devam edecek. Frankfurt ise grubu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

Maçın 11'leri

Fenerbahçe: Berke, Min-Jae, Serdar, Szalai, Nazım, Novak, Sosa, Zajc, Pelkas, İrfan Can, Berisha

Frankfurt: Trapp, Chandler, Tuta, Ndicka, Jakic, Hasebe, Sow, Kamada, Kostic, Hauge, Borre

Maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligin 15'inci haftasında Rizespor ile oynanan maçın 11'ine göre 7 değişiklik yaptı. Pereira; Tisserand, Osayi-Samuel, Gustavo, Ferdi, Crespo, Rossi ve Mesut'un yerlerine; Serdar, Nazım, Sosa, Zajc, Novak, Pelkas ve İrfan Can'a görev verdi.

Vitor Pereira, Eintracht Frankfurt maçına şu 11'le çıktı: "Berke, Kim, Serdar, Szalai, Nazım, Sosa, Zajc, Novak, Pelkas, İrfan Can, Berisha."

Pelkas 6, Nazım 4 maç sonra 11'de

Fenerbahçe Dimitris Pelkas, 6 maç sonra 11'e döndü. Sarı-lacivertli ekipte Pelkas, Eintracht Frankfurt maçına ilk 11'de başladı. Süper Lig'in 11'inci haftasında 30 Ekim tarihinde oynanan İttifak Holding Konyspor maçında 11'de başlayan Pelkas, mücadelenin 41'inci dakikasında yerini İrfan Can Kahveci'ye bırakmıştı. Yunan futbolcu, 4'ü lig 2'si Avrupa Ligi olmak üzere 6 maç sonra 11'e döndü. Fenerbahçe'de Nazım Sangare ise en son ligin 12'nci haftasında oynanan Kayserispor maçında 11'de görev aldı. Nazım 4 maç sonra 11'de yer aldı.

SARI-LACİVERTLİLERDE 3 EKSİK

Sarı-lacivertli ekip, Eintracht Frankfurt maçına 3 oyuncusundan yoksun çıktı. Sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Enner Valencia ve Mert Hakan Yandaş, Eintracht Frankfurt mücadelesinde forma giyemedi.

ALTYAPIDA 4 OYUNCU KADRODA

Sarı-lacivertli ekipte 4 altyapı oyuncusu Eintracht Frankfurt kadrosunda yer aldı. Kaleci Osman Ertuğrul Çetin, Arda Okan Kurtulan, Fatih Yiğit Şanlıtürk ve Arda Güler, Eintracht Frankfurt maçında yedekler arasında yer aldı.

ALİ KOÇ OKOCHA İLE GÖRÜŞTÜ

Fenerbahçe yönetimi, karşılaşma öncesinde Eintracht Frankfurt yönetimi ile yemekte bir araya geldi. Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleşen organizasyona; Burak Çağlan Kızılhan, Nüket Küçükel Ezberci, Selahattin Baki, Selma Altay Rodopman ile Eintracht Frankfurt kulübünden ise CEO Axel Hellmann, yönetim kurulu üyeleri, UEFA Ana İrtibat Sorumlusu Philipp Reschke, 1996-98 yıllarında Fenerbahçe, 1992-96 yıllarında ise Eintracht Frankfurt formasını giymiş eski futbolcu Jay-Jay Okocha ve eski yardımcı antrenör Ayhan Tumani katıldı. Başkan Ali Koç, düzenlenen yemeğin ardından Okocha ve Ayhan Tumani ile bir araya gelerek sohbet etti.

MESUT ÖZİL, FORMASINI OKOCHA'YA HEDİYE ETTİ

Karşılaşma öncesinde 1996-98 yılları arasında forma giyen Jay-Jay Okocha, Mesut Özil ile bir araya geldi. Mesut daha sonra10 numaralı formasını Okocha'ya hediye etti. Öte yandan sarı-lacivertli taraftarlar Okocha'ya tezahüratlarda bulundu.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçe ile Eintracht Frankfurt arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede tribünler dolmadı. Saat 20.45'te başlayan mücadeleye sarı-lacivertli taraftarlar az sayıda ilgi gösterdi.

FRANKFURT'TA TEK DEĞİŞİKLİK

Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Oliver Glasner, Almanya Bundesliga'nın 14'üncü haftasında Hoffenheim'a 3-2 kaybedilen maçın ilk 11'ine göre tek değişiklik yaparak Fenerbahçe karşısına çıktı. Avusturyalı teknik adam, hücum hattında Lindstrom yerine Hauge'ye şans verdi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi

Dün yüzde 25 artmıştı Yeni zam için ta..

Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi
Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı

Güncelle sonrası ortalık karıştı Çoğu ..

Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı