Fenerbahçe'de sevinç, Başakşehir'de isyan!

23.12.2020 21:07

Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Başakşehir'i 4-1'le geçti ve zirve yarışında çok önemli 3 puan kazandı. Maça iyi başlayan Başakşehir 6'da Mahmut Tekdemir ile öne geçerken, Okan Buruk'un takımı farkı artırma şanslarını ise cömertçe harcadı. 45+2'de Nazım Sangare'nin golü Kanarya'ya nefes aldırırken, ikinci yarıda kartlar adeta havada uçuştu. Fenerbahçe, eksik kalan Başakşehir karşısında 60'ta Tisserand, 84'te Gustavo ve 89'da Mert Hakan Yandaş'ın golleriyle 3 puana uzandı.

Fenerbahçe'de sevinç, Başakşehir'de isyan!

Süpr Lig'de 14. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Başakşehir'i ağırladı. İki takım savunmalarının ciddi hatalarını ilk değerlendiren takım Mahmut Tekdemir ile Başakşehir oldu. Bundan sorna da 2. gole çok yaklaşan Okan Buruk'un takımı pozisyonları cömertçe harcadı. 45+2'de gelen Nazım Sangare golüyle takımlar soyunma odasına 1-1'lik skorla gittiler.

İkinci yarıda ise hem Fenerbahçe hem de Başakşehir öne geçme şanslarını yine harcarlarken 60'ta Tisserand Kanarya adına golü attı. 69'da Rafael gördüğü sarı akrtın ardından itirazlarını sert şekilde sürdürünce ikinci sarı akrtı gördü. Pozisyonda Rafael'in değil, Skrtel'in faul yaptığını belirten Okan Buruk da uzun süre itiraz edince çift sarı karttan tribüne çıkmak zorunda kaldı.

73'te ise İrfan Can Kahveci yine itirazdan çift sarı kart gördü ve Başakşehir mücadelede 9 kişi kaldı. Maç boyunca zorlanan Kanarya rakibin eksik kalmasıyla saha içinde rahatladı ve 842de Gustavo, 89'da ise Mert Hakan ile sonuca gitti.

Süper Lig'in 14. haftasında Medipol Başakşehir'i ağırlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, geçen haftaki Gaziantep FK maçına göre takımını 2'si zorunlu 5 değişiklikle sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli ekipte, cezalı Dimitris Pelkas ve yeni tip koronaviris (Kovid-19) testi pozitif çıkan Ozan Tufan, bu mücadelede forma giyemedi. Cisse, Ferdi Kadıoğlu ve kaleci Oytun Özdoğan da yedekler arasında yer aldı.

Erol Bulut, cezası sona eren Altay Bayındır'ın yanı sıra Caner Erkin, Thiam, Sinan Gümüş ve Kemal Ademi'ye ilk 11'de şans verdi.

Bulut, Medipol Başakşehir karşısında takımını Altay Bayındır, Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Serdar Aziz, Filip Novak, Luiz Gustavo, Mert Hakan Yandaş, Thiam, Sinan Gümüş, Caner Erkin ve Kemal Ademi ilk 11'iyle sahaya sürdü.

FenerbahçeBaşakşehir karşılaşmasına Bahattin Şimşek damgası
Süper Lig'in 14. hafta maçın Fenerbahçe ile Başakşehir'in karşı karşıya geldiği maçta Hasan Ali Kaldırım'a sert giren Luiz Gustavo'ya hakem Bahattin Şimşek'in kırmızı kart göstermemesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Fenerbahçe ile Başakşehir arasındaki mücadelenin 15. dakikasında sarı lacivertli ekipten Gustavo'nun, Başakşehirli Hasan Ali Kaldırım'a kayarak yaptığı sert müdahale sonrası hakem Bahattin Şimşek sarı kart gösterdi.

F.Bahçe-Başakşehir maçında hakemin verdiği karar sosyal medyada infial yarattı

POZİSYONU VAR'DAN İZLEDİ
Başakşehirli oyuncuların yoğun itirazları ve Hasan Ali Kaldırım'ın feryatları devam ederken, VAR'da bulunan Cüneyt Çakır, pozisyonun kırmızı kart olabileceğini düşünerek orta hakem Bahattin Şimşek'i izlemeye davet etti.
Ancak mücadelenin hakemi Bahattin Şimşek, yaptığı inceleme sonrası pozisyonun kırmızı kartı gerektirmediğine hükmederek herkesi şaşırttı.

ÜST ÜSTE KIRMIZI KARTLAR!
70' Başakşehir'de Rafael kırmızı kart gördü.

71' İtirazlarından dolayı Okan Buruk önce sarı sonra da kırmızı kart gördü:

73' İrfan Can Kahveci de itirazdan çift sarı ve kırmızı kart gördü.

KIRMIZI KARTLARIN OLUŞUMU!
Skrtel ve Gustavo mücadelesinde Gustavo yerde kaldı. Pozisyonun içinde Rafael de vardı. Hakemin kararına itiraz eden Brezilyalı ikinci sarıdan kırmızı gördü. Pozisyona itiraz eden okan Buruk da sarı kart gördü. İtirazlarını sürdüren Okan Buruk ikinci sarı karttan atıldı.

KEMAL ADEMİ İLK KEZ 11'DE
Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı hücum oyuncusu Kemal Ademi, sarı-lacivertli forma ile ilk kez resmi bir maçta ilk 11'de yer aldı.

Sarı-lacivertli takımın İsviçre ekibi Basel'den kadrosuna kattığı Ademi, Süper Lig'de 5, Ziraat Türkiye Kupası'nda da bir maçta sonradan oyuna girmişti.

MEDİKOL BAŞAKŞEHİR'DE 6 DEĞİŞİKLİK
Süper Lig'de geçen haftayı bay geçen ve ligdeki son maçını Gaziantep FK ile oynayan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, o mücadelenin 11'ine göre 5 değişikliğe gitti.

Buruk; Mert Günok, Carlos Ponck, Mehmet Topal, Okechukwu Azubuike, Fredrik Gulbrandsen ve Demba Ba'nın yerine Volkan Babacan, Martin Skrtel, Alexandru Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir ve Danijel Aleksic'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Turuncu-lacivertli ekipte, sakatlığı sona eren Edin Visca ise yedekler arasında yer aldı.

MERT GÜNOK KADRODA YOK
Turuncu-lacivertli ekibin dün gerçekleştirdiği antrenmanda sakatlanan kaleci Mert Günok, Fenerbahçe maçının kadrosunda yer almadı.

Okan Buruk, Mert'in yerine Volkan Babacan'a kalede görev verdi. Volkan Babacan, bu sezon ligde Beşiktaş ve Yukatel Denizlispor maçlarında da kaleyi korumuştu.

ÖZKAN SÜMER ANISINA SAYGI DURUŞU
Türk futbolunun ve Trabzonspor'un unutulmaz ismi Özkan Sümer anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Bir dönem A Milli Takım'ı da çalıştıran Trabzonspor Kulübünün eski başkan ve teknik direktörlerinden Özkan Sümer'in vefatı nedeniyle müsabaka öncesinde saygı duruşu gerçekleştirildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!
İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar..

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'
Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan ..

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı
Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!

Antalya'da bu yolları kullanacaklar di..

Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!
Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?