Beşiktaş şampiyonluk yolunda avantajı tepti

21.03.2021 20:59

Süper Lig'de 31. haftanın en önemli maçında Beşiktaş ve Fenerbahçe 1-1 berabere kaldılar. Siyah Beyazlılar'ın golü 48. dakikada Vida'dan gelirken Fenerbahçe kalecisi Altay da kurtarışlarıyla derbiye damga vurdu. Maçın 89. dakikasında Ozan Tufan'ın ceza alanı dışından güzel şutu maça eşitliği getirdi. Beşiktaş on dakikalarda yediği bu golle şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantajı tepti.

Beşiktaş şampiyonluk yolunda avantajı tepti

Süper Lig'de şampiyonluk yarışındaki 3 takım için çok önemli olan mücadele berabere bitti. vodafone Park'taki dev derbi 1-1 bitti.

İlk yarısı başabaş geçen mücadelenin ikinci yarısına golle başlayan ise Siyah Beyazlılar'dı. Duran topta kafayı iyi vuran Vida takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra fiziksel anlamda da Fenerbahçe'ye karşı sahada sağlam duran Beşiktaş oldu. Kaleci Altay kurtarışlarıyla farkın açılmasını önledi.

89'da ceza alanının hemen dışından cepheden harika vuran Ozan Tufan Fenerbahçe adına maça beraberliği getirdi. Bu golden sonra da psikolojik açıdan öne geçen Fenerbahçe karambollerle gol aradı ancak Beşiktaş savunması hata yapmadı.

MAÇTAN NOTLAR...

Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medipol Başakşehir maçına göre 5 değişiklikle derbi maçına çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, kupanın yarı finalinde görev verdiği Utku Yuvakuran, Georges-Kevin N'Koudou, Oğuzhan Özyakup, Dorukhan Toköz ve Rıdvan Yılmaz'ı yedek soyundurdu.

Yalçın, bu oyuncuların yerine Ersin Destanoğlu, Cyle Larin, Adem Ljajic, Atiba Hutchinson ve Fabrice N'Sakala'ya görev verdi.

Siyah-beyazlı ekibin Medipol Başakşehir ile oynadığı kupa maçının ilk yarısında sakatlanan Aboubakar, derbi maçta takımı adına gol aradı.

CENK TOSUN KADRODA

Beşiktaş'ın devre arasında kiraladığı Cenk Tosun, ligde 4 maç sonra kadroda yer alabildi.

Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Gençlerbirliği maçının ardından sakatlanan ve Yukatel Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında kadroda yer alamayan Cenk, sakatlığının ardından derbi maça yedek olarak başladı.

Siyah-beyazlı takımdan 2017'de Everton'a transfer olan Cenk Tosun, Beşiktaş formasıyla ikinci döneminde 3 yıl 2 ay sonra Vodafone Park'ta bir karşılaşmanın kadrosunda yer aldı.

Beşiktaş'a transferinin ardından kupada İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda oynanan maçta forma giyen Cenk Tosun, ayrıca Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynana dış sahadaki karşılaşmada süre almıştı. Tecrübeli oyuncu, sakatlığı nedeniyle Vodafone Park'ta Yukatel Denizlispor ve Gaziantep ile oynanan karşılaşmalarda kadroda yer alamamıştı.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Francisco Montero, Ajdin Hasic, Necip Uysal ile Bernard Mensah yedek soyundu.

Beşiktaş'ta sakatlığı henüz geçmeyen Gökhan Töre, derbi maçta takımını yalnız bıraktı.

GÖKHAN TÖRE HARİCİNDE EKSİK YOK

Beşiktaş derbiye bir futbolcu haricinde tam kadro çıktı. Siyah beyazlılarda bu sezon sakatlığından dolayı 15 maçı kaçıran Gökhan Töre, Gaziantep FK maçından sonra yapılan ilk idmanda sağ alt baldırından sakatlanmıştı. Tedavi süreci devam eden Töre, maç kadrosuna giremezken, başka sakat ve cezalı futbolcusu olmayan Kartallar Fenerbahçe karşısına eksiksiz çıktı.

CANER ERKİN 4 MAÇ SONRA SAHADA

Fenerbahçe'nin milli sol beki Caner Erkin, 1 ay sonra takımıyla ilk 11'de maça çıktı.

Son olarak 21 Şubat tarihinde Kadıköy'de Göztepe'ye 1-0 kaybedilen karşılaşmada 11'de forma giyen tecrübeli oyuncu, daha sonra ise takımdan uzak kalmıştı.

Disiplinsiz davranışları gerekçesiyle Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor ve İttifak Holding Konyaspor müsabakalarında kadroda yer almayan Caner, geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği maçının kadrosuna girmiş ancak forma şansı bulamamıştı.

İRAFAN CAN İLK KEZ 11'DE

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden İrfan Can Kahveci, sarı-lacivertli formayla ilk kez 11'de müsabakaya çıktı.

Sakatlığı sebebiyle transferinin ardından bazı maçları kaçıran İrfan Can, ilk kez Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasında görev almıştı.

Bu müsabaka dışında İttifak Holding Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında da sonradan görev alan İrfan, Beşiktaş'a karşı ise ilk kez 11'de forma giydi.

NAZIM 4 MAÇ SONRA 11'DE

Fenerbahçe'nin milli sağ beki Nazım Sangare, 4 lig maçının ardından 11'de görevlendirildi.

Sezon boyunca sağ bekte istikrarlı bir performans sergileyen Nazım, son olarak Göztepe maçına 11'de başlamıştı.

Göztepe'den sonra Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor, İttifak Holding Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında yedek soyunan Nazım, 4 maçın ardından 11'deki yerine döndü.

SOSA 7 MAÇIN ARDINDAN KESİK YEDİ

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Jose Sosa, ligde 7 maçın ardından yedek kulübesine çekildi.

Son haftalarda yükselen bir performans ortaya koyan ve üst üste 7 lig maçında ilk 11'de  oynayan Sosa, Beşiktaş'a karşı ise yedek soyunduruldu.

Teknik direktör Erol Bulut, Sosa'nın yerine o pozisyonda İrfan Can Kahveci'yi görevlendirdi.

FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK

FenerbahçeBeşiktaş derbisinde 3 oyuncusundan faydalanamadı.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Sadık Çiftpınar, Mesut Özil ve Diego Perotti kadroda yer almadı.

AHMET NUR CEBİ YİNE YALNIZ BIRAKMADI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, zorlu derbi maç öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcularla bir araya geldi.

Futbolcuları ve teknik heyeti tesislerden uğurlayan Çebi, oyunculara derbi maçta başarılar diledi.

MESİT ÖZİL'DEN BEŞİKTAŞ PAYLAŞIMI !

Mesut Özil'den son dakika Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi paylaşımı! Sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Mesut Özil'den Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi paylaşım geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Mesut Özil "Bugünkü derbi bizim için çok önemli. Hedefimiz mücadele edip kazanmak! Fenerbahçe" ifadelerini kullandı.

Mesut'un bu paylaşımı kısa sürede binlerce etkileşim aldı.

Fenerbahçe'nin devre arasında Arsenal'den kadrosuna kattığı 32 yaşındaki yıldız oyuncu Süper Lig'de oynanan Antalyaspor maçında sakatlanmıştı. Mesut'un tedavisine devam edilirken bir süre daha takımdan ayrı kalması bekleniyor.

Mesut Özil Fenerbahçe formasıyla 7 maça çıkmış gol ve asist üretememişti.

BAKAN KASAPOĞLU MAÇI DOWN SENDOMLU ÇOCUKLARLA İZLEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KasapoğluBeşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde özel sporcularla bir araya gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özel sporcuların kendilerini her zaman gururlandırdığını söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Paralimpik Olimpiyatları’nda bizleri mutlu edeceklerdir” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maç öncesinde stadyuma geldi. Burada özel sporcularla buluşarak basın mensuplarına konuşan Kasapoğlu, daha sonra mücadeleyi Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Down Sendrom Milli Takım sporcularıyla birlikte izledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı

Antalyada 23 Nisan coşkusu başladı

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı
Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara..

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu
Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!