Başkan Zeynep Altın 'Önceliğimiz farkındalık yaratmak'

09.12.2021 09:54

Isparta Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ISKUDER) spor alanında başlattığı projeyle fark yaratıyor. Kız çocuklarını spora teşvik etmek, genç yaştaki özellikle dezavantajlı kız çocuklarını sporla tanıştırmak, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve basketbol branşında Isparta’yı temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla kurulan ISKUDER Tekespor Kadın Basketbol Takımı, 2021 – 2022 sezonunda Kadınlar Bölgesel Ligi’nde mücadele ediyor. ISKUDER Başkanı Zeynep Tola Altın, öncelikli hedeflerinin şehirde farkındalık yaratmak olduğunu vurgularken, Ağustos ayında kurulan basketbol takımının kısa sürede bu şehrin genç kızlarına önemli bir rol model olduğunu kaydetti.

Başkan Zeynep Altın 'Önceliğimiz farkındalık yaratmak'

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Iskuder Başkanı Zeynep Tola Altın, Isparta’nın özellikle spor alanında değerlendirilmeyen bir potansiyelinin olduğunu ve buna dernek çatısı altında öncülük etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Altın şöyle devam etti; “Isparta’da kadın basketbolunda çeşitli alt yaş gruplarında basketbolcular özel dersler aracılığıyla yetişiyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde görevli hocalarımız oyuncu yetiştiriyorlar ancak burada kadın basketbol takımı olmadığı için genellikle bu genç yetenekler farklı şehirlerdeki takımları tercih etmek zorunda kalıyor. Bazı kızlarımız basketbol kariyerini noktalamak zorunda kalıyor. İşte kurduğumuz takım bu şehrin kızlarına sahip çıkarak bu açığı kapatacak. Şuanda Kadınlar Bölgesel Ligi’nde çıktığımız 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetimiz var. Gruptan çıkma şansımız sürüyor”

Iskuder Başkanı Zeynep Tola Altın

ÇİFT LİSANS ADALETSİZLİK YARATIYOR

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden takımların Süper Lig’de mücadele eden oyunculara “çift lisans” çıkararak bölgesel ligdeki müsabakalarda oynatmasından rahatsızlık duyduklarını dile getiren Zeynep Tola Altın, bu durumun yarattığı adaletsizliğe değindi. Altın, “Bölgesel ligdeki takımlar Süper Lig’deki takımlarla anlaşarak daha az süre alan oyuncuları kendi kadrolarına “çift lisans” çıkararak oynatabiliyor. Eğer aynı şehirde hem bölgesel hem de süper ligde takım varsa iş daha da kolaylaşıyor. Federasyonun belirlediği buna ilişkin bir kısıtlama yok. Isparta gibi üst ligde mücadele eden takımı olmayan şehirler büyük dezavantaj yaşıyor. Farklı şehirden Süper Lig oyuncularını çift lisansla Isparta’da oynatmaksa ciddi bir maddi yük getiriyor. Kağıt üstünde mümkün ancak adaletli bir tercih olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Bu yıl için öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyleyen Zeynep Tola Altın, uzun vadeli hedeflerini şu sözlerle anlattı; “Elbette başarı alkışlanacak, başarısızlık eleştirilecektir. Biz bu yıl Kadın Basketbol Takımı’nı kurarak bugüne kadar çeşitli sebeplerle başarılamamış bir oluşumu Isparta’ya kazandırdık. Önemli olan bu işin yapılabileceğini ispat etmekti, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Antrenörümüze, kulüp müdürümüze, kulüp yönetimimize ve elbette her biri çok değerli oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Bunu birlikte başardık. Burada bizim önemsediğimiz konu bu şehirde oluşmasını istediğimiz spor kültürü, Isparta’nın sporcu yetiştiren bir merkez haline gelmesi ve kız çocuklarının gelecek planlarına bir seçenek

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024
Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

Teleferik faciasında kontrol odasının ..

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti