Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz, Fikret Öztürk ve Ali Şafak Öztürk'ün istifasını ve 9 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan genel kurulu MYTV Türkiye Youtube kanalında Nur Baranlı ile Bizden Duy'a değerlendirdi. [caption id="attachment_188254" align="alignnone" width="646"] Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz ilk kez MYTV Türkiye ekranlarında konuştu[/caption] Sözlerine “Öztürk ailesi Antalyaspor’a çok şeyler kazandırdı” diyerek başlayan Başkan Yılmaz, “Antalyaspor’u devraldığı günden bugüne kadar Antalyaspor’un ligde gösterdiği performans bir tarafa maddi olarak da özellikle pandemi döneminde ligdeki takımların bu kadar zor ekonomik koşullarında gelir kaynaklarının neredeyse bitmiş olduğu devrede buraya kadar getirdiği gibi bundan sonra borç miktarı ile alakalı neredeyse sıfır borçla Antalyaspor’u Antalya’ya teslim etmiş oluyor. Ben öncelikle sizin nezdinizde başta Fikret Öztürk olmak üzere Şafak Öztürk, Öztürk ailesinin ailesinin hepsine Antalyaspor’a katkılarından dolayı teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“BİZE HANGİ GEREKÇE OLDUĞUNU SORGULAMAK DÜŞMEZ”

İstifa merciinin tek taraflı bir kural olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bize kendisinin neden istifa ettiğini, hangi gerekçe olduğunu sorgulamak çok düşmez. Ben Antalyaspor Vakfı ve Antalyaspor Derneği’nin başkanı olarak bizi ilgilendiren konu istifanın gerekçesinden ziyade Antalyaspor’u bırakırken hangi şartlarda Antalyaspor’u bıraktığına bakmak lazım. Bugünkü tabloda da Antalyaspor gerek sportif açıdan gerekse mali açıdan gayet iyi durumdadır. Tekrar altını çizerek söylüyorum. Kendilerine aileye Antalyaspor’un her zaman bir şükran borcu vardır.” şeklinde konuştu. [caption id="attachment_188253" align="alignnone" width="646"] Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz MYTV Türkiye ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu[/caption]

BAŞKAN YILMAZ’DAN BİRLİK MESAJI

Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık Antalya’da yeni bir gelenek başlatmamız gerektiği ve bununla ilgili bundan önce görev yapan gerek başkanlarımız gerek yönetim kurullarında görev yapan arkadaşlarımızı eleştirmek yerine onları takdir etmemiz gerektiğini ortaya koyduk. Bu Antalya için çok önemli birlik beraberlik mesajımızdır. Şimdiye dek maalesef bu konuyla alakalı çok özen gösterilmedi. Benim vakıf ve dernek başkanlığım süresince ben bu konuyu en çok dikkat alacağım konu olduğunu söyleyebilirim. Artık Antalyaspor'da görev yapmak için insanları seferber ediyor hale getirmemiz lazım. Şu 20 günlük süre zarfında da 9 Şubat’ta da kongre sürecine kadar da gerek derneğimizdeki gerek vakfımızda gerek Antalya’daki bütün Antalyaspor severlerle birlikte kanaat önderlerimizin eşliğinde iyi bir tablonun oluşacağını düşünüyorum.”

ERSUN YANAL İSTİFA MI EDECEK?

Bugün için transfer tahtasının kapalı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Bununla alakalı 4,5 milyon euro civarında ödeme olursa transfer tahtamız açılacaktır. Hocamızın tabi ki Öztürk ailesinin takımı bırakmasına üzülmemesi mümkün olmamakla birlikte görevden ayrılması söz konusu değildir. Hocamız takımın başındadır. Hocamız da şu an için bu takımın yeterli olduğunu söylemiştir. Ben de en kısa sürede hocamız ile görüşerek bu takımın ligde kalması ile alakalı bir endişe duyulması halinde tekrar transfer yapabilmemiz ile alakalı da gerekli çözümü kavuşturacağını düşünüyorum. Daha bununla alakalı 10-12 günlük süremiz var.” yorumunu yaptı. [caption id="attachment_188255" align="alignnone" width="646"] Başkan Yılmaz: "Transfer tahtası kapalı"[/caption]

BAŞKAN YILMAZ SEÇİM KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Başkan Yılmaz, seçim ile alakalı çıkan haberlere şu şekilde cevap verdi: “Bugün bazı medya organlarında bir haber gözüme ilişti. Antalyaspor Derneği ve Antalyaspor Vakfı ile bir seçimin olacağını sür manşetten vermişler. Ne Antalyaspor Derneği ile ilgili ne de Antalyaspor Vakfıyla alakalı önümüzde yapılması gereken herhangi bir seçim yoktur. Kongre sürecinde tekrar kongrenin takvimi doğrultusunda ben ve bütün arkadaşlarım görevine devam edecektir. Şu an seçim olan tek konu Antalyaspor A.Ş. ile ilgilidir. Bunu da kamuoyunun dikkatine sunmak isterim.” [caption id="attachment_188252" align="alignnone" width="646"] Başkan Mustafa Yılmaz, Ersun Yanal hakkında çıkan istifa iddialarını yanıtladı[/caption]

“BENİM BAŞKANLIĞIMDA KİMSEYE AYRIM YAPMAYACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, ‘Bizden Duy’ programının dünkü konuğu Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek’in ‘Hiçbir kulüp istifa gerekçesi olarak yıpranmayı gerekçe gösteremez’ açıklamalarını şöyle yorumladı: “Görünenler ile içerde yaşananlar maalesef çok farklı şu bir buçuk süre zarfında ben şahidim ki başta Öztürk ailesi ve yönetimimizden birkaç arkadaşımız ben de dahil olmak üzere hiçbir destek alamadık. Bugün pandemi koşullarında gelirleriniz ciddi şekilde yok denenecek kadar düşmüş. Giderleriniz de hiçbir değişme olmamış. Her sene bütçeniz neredeyse 100 milyon lira civarında açık verirken şehirden kazanan şehirde yaşayan insanların da sahip çıkması gerekirdi. Biz bununla alakalı programlar da yaptık. Dışişleri Bakanlığımızın önderliğinde Turizm Bakanımız, bir önceki valimiz Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız da Antalyaspor’u desteklemek amacıyla çağrı yaptık. Ama maalesef istediğimiz sonucu göremedik. Ben her zaman Antalya’da başkan kim olursa olsun. Yönetim kurulunda her zaman maddi olarak manevi olarak desteklemiş birisiyim. Bütün herkesin bütün herkesin bu şekilde bakması lazım. Kişilere göre değişmemesi lazım. Burada asıl olan Antalyaspor’dur. Antalyaspor, Antalya’nın en büyük markasıdır. Bu marka etrafında hep beraber buna sahip çıkmalıyız. Ama maalesef bizim de hatalarımız olabilir. Bizim de hatamız olmuş olabilir, bizlerde eksiklik olmuş olabilir. Belki eksiklerimizi yeni fark etmiş olabiliriz. Belki eksiklerimizi görmemize rağmen başaramamış olmuş olabiliriz. Ama benim vakıf ve dernek başkanlığında biz hiç kimseye ayrım yapmayacağız. Bu takım Antalya’nın takımı Antalya’daki bütün paydaşlarımızın işin içinde yer almasını arzu ediyoruz. İnşallah da 9 Şubat’a kadar Antalya ekseninde Antalya’da yaşayan kazanan isim olmuş marka olmuş. Her türlü Antalyaspor’a faydalı bir kurul oluşturma gayretinde olacağım.”

“DÜNÜN EKSİKLİĞİNİ KONUŞMAK YERİNE YARIN YAPACAKLARIMIZI TARTIŞALIM”

Başkan Yılmaz, kamuoyunda Ali Şafak Öztürk ile çıkan eleştiriler için de, “Anonim Şirketin başkanlığını yapan Ali Şafak Öztürk kardeşimiz ile ilgili bugün için görevi bıraktıklarından ötürü ben arkalarından hep iyi şekilde konuşacağım. Eleştirilerde haklı olunmuş olsa bile şu anda katıldım dememi lütfen beklemeyin. Mutlaka eksikleri olmuş olabilir. İyi niyetinden asla asla şüphem yoktur. Ama yaşı itibariyle tecrübesizlik yapmış olabilir. Eksikleri olabilir. Ama hep böyle eleştirirken eksik yanlarını görmek yerine faydalarına da bakmak lazım. Bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Artık yeni dönem başlıyor. Dünün eksikliğini konuşmak yerine yarın yapacaklarımızı tartışmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Dün dünde kaldı yarınlara bakalım.” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK AİLESİ TEKRAR ANYALYASPOR’A DÖNER Mİ?

Öztürk ailesinin tekrar Antalyaspor’a dönme ihtimali soruları üzerine Başkan Yılmaz, “Böyle bir adımın atılması şu an itibariyle söz konusu değil artık. Ne Fikret Öztürk böyle bir şeyin içerisinde bulunur. İşin doğrusunu söylemek gerekiyorsa böyle bir şeyin kabul edilmesi de söz konusu olamaz.” dedi. Antalyaspor’u şu an itibariyle Süperlig kulüpleri içerisinde en borçsuz takımlardan biri olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Ama bu pandemi döneminde ne yaparsak yapalım gelir- gider arasındaki fark 100 milyon lira. Aslında bundan sonra gelecek Başkan ve yönetimi kurulu arkadaşlarımız bir şekilde şehrin dinamikleri ile birlikte çözeceğini düşünüyorum. Altından kalkamayacak bir rakam kalmadı ortada.” Değerlendirmesinde bulundu.

FETTAH TAMİNCE BAŞKAN OLACAK MI?

İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Yılmaz, Antalyaspor'da yapılacak olan yeni seçime Fettah Tamince'nin aday olup olmayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Şu ana kadar bize müracaat eden kimse yok. Ama Fettah bey de bizim için Antalya için önemli bir isimdir. Önemli bir markadır. Böyle bir düşüncesinin oluşması halinde mutlaka haberimiz olur. Bana intikal eden hiçbir şey yoktur.”

“AYRIM YAPMAYACAĞIZ”

Antalya’da yaşayan ve Antalya’da iş yapan bir sürü dostlarının olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Tabi bu sürecin neticelenmesi ile ilgili hepsi ile görüşmeler yapacağız. Şu gruptur bu gruptur, bu bunun adamıdır gibi söylemlerden kaçınarak Antalya’ya Antalyaspor’a faydalı kimler olabilecekse bunların bu kurullarda yer alması için ben bizzat gayret edeceğim.” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZDE ÇOK KANAAT ÖNDERİ VAR”

Antalyasporlulara tavsiyelerde bulunan Başkan Yılmaz, "Herkesin gönlü rahat olsun. Antalyaspor kaldığı yerden devam edecek. Bu konuyu yapabilecek. Yönetecek şehrimizde çok kanaat önderi vardır. Çok dostlarımız vardır. Herkesin gönlü rahat olsun. İnşallah çok kısa sürede Antalyaspor’u yeni vizyonlara taşıyacak ekibi hep beraber bütün Antalyalılar olarak el birliği ile kuracağımıza inanıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.