Süper Lig'in 26. haftasında Başakşehir, Trabzonspor'u sahasında konuk etti. Son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle düşme hattına giren Başakşehir, Aykut Kocaman ile çıkışa geçmek istiyor. Abdullah Avcı ile iyi bir grafik yakalayan ve zirvedeki takımlara 'Ben de buradayım' mesajını veren bordo mavililer ise deplasmanda kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Maçın ilk dakikaları ortada geçti ve iki takımda tehlikeli atak gerçekleştiremedi. Maçın ilk tehlikeli atağını Trabzonspor 25. dakikada gerçekleştirdi. Bordo Mavililer'de Ekuban, rakibinden topu kurtardı ve ceza sahası sol çaprazı dışından pasını Yunus Mallı'ya gönderdi. Yunus, kaleci Mert'i geçti ancak dengesini sağladıktan sonra topu kontrol edip içeriye ortasını gönderdi. Başakşehir savunması araya golü engelledi.

DENİZ İĞNEYLE DEVAM ETMEK İSTEDİ AMA...

Başakşehir'de Deniz Türüç, Vitor Hugo ile girdiği hava topu mücadelesinde sakatlandı. Önce iğne ile oynamaya devam etti ancak 39. dakikada acıya daha fazla dayanamayarak yerini Gulbrandsen'e bıraktı. MAÇTAN NOTLAR... Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktörü Aykut Kocaman bir önceki lig maçına göre ilk 11'inde iki değişikliğe gitti. Kocaman, turuncu-lacivertli takımın deplasmanda 2-1 kaybettiği Göztepe mücadelesine ilk 11'de başlayan Youssuf Ndayishimiye ve Muhammed Emin Sarıkaya'nın yerine Rafael ve Mehmet Topal'ı sahaya sürdü. Turuncu-lacivertli ekip; Mert Günok, Rafael, Duarte, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Azubuike, Deniz Türüç, Berkay Özcan, Junior Fernandes ve Crivelli ilk 11'iyle sahaya çıktı. Medipol Başakşehir'de sakatlıkları bulunan Danijel Aleksic, Nacer Chadli, Edin Visca, Mahmut Tekdemir, GiulianoJunior Caiçara, Bolingoli, Tolga CiğerciÖmer Ali Şahiner ve Mete Kaan Demir kadroda yer almadı.

ABDULLAH AVCI, BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADI'NA İLK KEZ RAKİP OLARAK ÇIKIYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilk kez eski takımına karşı rakip olarak saha kenarında yer aldı. Turuncu-lacivertli takımın başında 10 yıl görev yapan Avcı, geçtiğimiz sezon ise ilk kez Beşiktaş ile Vodafone Park'ta eski takımına karşı saha kenarında yer almıştı. O mücadele 1-1 sona ermişti.

ÖZCAN ARKOÇ ANISINA SAYGI DURUŞU

İki gün önce yaşamını yitiren A Milli Futbol Takımı'nın ve Türk futbolunun efsane kalecilerinden Özkan Arkoç anısına maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu. Arkoç, 9'u A Milli olmak üzere toplam 28 maçta ay-yıldızlı formayı giymişti. Türkiye'de Vefa, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını terleten Arkoç, Avusturya'da Austria Wien, Almanya'da da Hamburg takımlarında görev almıştı.

KAĞAN MARODAOĞLU İLK PROESYONEL MAÇINA ÇIKTI

Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler ve Arda Akbulut'un yokluğunda Trabzonspor'un kalesini koruyan 2003 doğumlu oyuncu Kağan Moradaoğlu ilk resmi maçına Medipol Başakşehir deplasmanında çıktı. Böylelikle ligin en genç oyuncuları arasına giren Kağan lig tarihinde Trabzonspor'un kalesine geçen en genç futbolcu oldu.

YUNUS MALLI İLK KEZ N BİRDE

Trabzonspor'un devre arasında Wolfsburg'tan kadrosuna kattığı Yunus Mallı, bordo-mavili formayla ilk kez on birde görev aldı. Trabzonspor'da üç maçta oynayan Yunus, toplamda 13 dakika forma giydi.

EGEMEN KORKMAZ KULÜBEYE GERİ DÖNDÜ

Medipol Başakşehir ile oynanan Süper Kupa maçında kırmızı kart gören Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, 4 maçlık cezasını tamamlayarak yeniden kulübeye döndü. Başakşehir maçıyla cezası dolan Korkmaz başka bir Başakşehir karşılaşmasında görev alanında yer aldı.