ATP Challenger Turnuvaları sona erdi... Şampiyor Rus sporcu Evgenii Tiurnev oldu

13.12.2021 10:13

Antalya haber... Megasaray’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ATP Challenger “MTA Open Turnuvası” nın Şampiyonu Rus Tenisçi Evgenii Tiurnev oldu

ATP Challenger Turnuvaları sona erdi... Şampiyor Rus sporcu Evgenii Tiurnev oldu

Turnuvanın kazananları ödüllerini, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan’ın elinden aldı.

 Dünya 140 -350 numaralı tenisçilerin mücadele ettiği, başarılı milli tenisçi Cem İlkel'in de bir numaralı seri başı olarak çeyrek finale kadar yükseldiği turnuvanın finalinde, Ukrayna’dan Oleg Prihodko ve Rusya’dan Evgenii Tiurnev karşılaştı. 3 set oynanan maçta Evgenii Tiurnev galip gelerek şampiyon oldu. Eleme tablosundan gelerek finale çıkma başarısı gösteren Ukraynalı Oleg Prihodko ise ikinci oldu

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı,“Dünyaca ünlü ATP Challenger Turnuvası’nı Antalya’da Megasaray’da görmek çok önemli. Geleceğin yıldız tenisçileri Megasaray er meydanında yetişiyor diyebiliriz.  Rus ve Ukraynalı oyuncu arasında kıran kırana bir final maçı izledik. Antalya’ya, Megasaray’a yakışan bir oyun oldu. Türkiye Tenis Federasyonu’muzun bu tür turnuvaları ülkemizde, Megasaray işbirliği ile düzenliyor olması çok anlamlı. Daha fazla uluslararası turnuvanın öncelikle Antalya’da ve ülkemizin değişik şehirlerinde oynanıyor olması bizim için gurur verici. Ümit ediyoruz ki Türk tenisi Avrupa’da da, uluslararası arenada da hak ettiği yeri bulacak. Bugün Megasaray’da çok önemli başka turnuvalar da var.. Engelli sporcularımız, engel tanımadan MTA’nın uluslararası standartlarındaki kortlarında uygun koşullarda maçlarını yapıyor. Diğer yandan 12 yaş finalleri oynanıyor.  Birçok Avrupa ülkesinden tenisçiler kıran kırana maçlar yapıyor. Herkesi tenise davet ediyoruz. Zaten başkanımız Cengiz Durmuş da tenisin Anadolu’da, hatta tüm Türkiye’de yaygınlaşması konusunda çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

 "BÜYÜK ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

30 ülkeden gelen sporcuları, paralel yapılan 3 farklı turnuvada ağırladıklarını söyleyen Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, “Millilerimizin de katıldığı, ATP Challenger turnuvalarına ev sahipliği yapmak gurur verici. Şu an Megasaray’da dünyanın dört bir bucağından, 30 ülkeden gelen sporcuları, paralel yapılan 3 farklı turnuvada ağırlıyoruz. ATP Challenger bunların en önemlilerinden biri. Başarılı sporcular kıyasıya mücadele ederek kozlarını paylaştılar. Kazananlar ödülleri ile buluştu.  Etrafımız gençlerle dolu. Spor adına, dünyaca ünlü turnuvalarla ülkemizin tanıtılmasına, gençlerimizin gelişmesine ve Türk tenisinin daha da yaygınlaşmasına muazzam katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Bakanımıza ve başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten iş birliğiyle sinerji yaratarak ülkemiz, spor ve turizm adına çok güzel işler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu tür faaliyetlerle ülkemizi dünyaya en iyi şekilde tanıtacağız. Artık tenis denince, ilk akla gelen yer Antalya Belek olacak. Hep birlikte beraberce büyük adımlarla ilerliyoruz”  diye konuştu.

HAFTADA İKİ TURNUVA

Karşılaşma sonrası Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Biz de federasyon olarak, dünyanın en iyi sporcusunu yetiştireceğiz diye yola çıktığımız için partnerlere ihtiyacımız var. Bu anlayışla bugün Megasaray Tenis Akademisi’nin kortlarındayız. Her zaman söylediğim gibi, dünyanın en iyi turizm merkezlerinden biri olan Megasaray Otellerin himayesinde yapılan bu turnuva bizim hedeflerimize ulaşmamızda çok önemli basamaklar oluşturuyor. Bu tür turnuvaları Megasaray’ın sponsorluğunda haftada iki tane yapıyoruz. Şahinler Holding en önemli sponsorlarımızdan biri. Burada kortların tamamı dolu ve çok önemli maçlar yapılıyor. Bu da demek oluyor ki birlikte doğru bir yoldayız ve doğru işler yapıyoruz. Spor Bakanlığımızın ve federasyonumuzun sporu tabana yayıp, başarılı oyuncularımızın ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmesi anlayışına uygun bir anlaşmayla Şahinler Holding ve Megasaray Otelleri ile işbirliklerimiz devam edecek. Kemal Bey’e de duyarlılığı için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük