Antalyaspor evinde mağlup! Fenerbahçe'den muhteşen geri dönüş!

03.01.2023 22:09

Üst üste 2 mağlubiyetin ardından Hatayspor'u 4-0'la geçerek moral depolayan Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanına çıktı. Toplamda 4 topun direkten döndüğü, üç golün atıldığı, üç golün iptal edildiği, penaltı kararının çıktığı ve VAR incelemelerinin olduğu heyecan dozu yüksek maçı Fenerbahçe 1-0 geriden gelerek 2-1 kazandı. Sarı-Lacivertliler'e galibiyeti getiren golleri Michy Batshuayi (2) atarken, Akdeniz ekibinin tek sayısını Haji Wright kaydetti. Kanarya, Galatasaray derbisine moralli gidecek.

Antalyaspor evinde mağlup! Fenerbahçe'den muhteşen geri dönüş!

Fenerbahçe , Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor'a konuk oldu. Giresunspor ve Trabzonspor mağlubiyetleri sonrası Hatayspor'u 4-0'la geçen Jorge Jesus'un ekibi, haftaya Galatasaray 'ın 1 puan gerisinde 2. sırada girmişti. Pazar günü Sarı Kırmızılılar'la derbiye çıkacak Kanarya, Antalya'da kazanıp fire vermeden yoluna devam etmek istiyordu. 3 maçlık galibiyet serisinin ardından Ankaragücü ve Başakşehir'e kaybederek ateş hattına doğru gerileyen 14. basamaktaki Nuri Şahin'li Antalyaspor ise zorlu maçta kötü gidişata son verme peşindeydi.

Antalyaspor-Fenerbahçe ilk 11'ler:

Antalyaspor: Alperen, Bünyamin, Veysel, Ömer Toprak, Cemali, Fernando, Fredy, Ufuk, Güray, Luiz Adriano, Haji Wright

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar Aziz, Szalai, Ferdi, Crespo, Arao, Rossi, Lincoln, King, Batshuayi

BATSHUAYI ŞOVA HAZIR

Fenerbahçe, hafta boyunca Antalyaspor mücadelesine yönelik taktik hazırlıklar gerçekleştirdi. Hücum organizasyonları ve çift kale maçlarda adeta yıldız gibi parlayan bir isim vardı: Michy Batshuayi... Belçikalı forvet, idmanda adeta gol olup yağdı. Ne savunmadaki arkadaşları ne de kaleciler, 29 yaşındaki golcüyü durdurabildi. Batshuayi’nin zorlu maç öncesi sergilediği bu performans, Jorge Jesus’u fazlasıyla mutlu etti. Portekizli teknik adam, öğrencisinin idmanlardaki bu müthiş formunu Antalyaspor mücadelesine de taşımasını umuyor. Batshuayi, Fenerbahçe formasıyla çıktığı son 3 resmi maçta 3 kez fileleri havalandırdı. Belçikalı yıldız, sezon genelinde ise 16 karşılaşmada 11 kez gol sevinci yaşadı ve 1 de asist yaptı. Golcü oyuncu son dönemde özellikle Joshua King ile iyi bir uyum yakaladı.

3 EKSİKLE GİTTİLER

Fenerbahçe, Antalyaspor maçının son provasını sabah saatlerinde Samandıra Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Sarı Lacivertliler daha sonra özel bir uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Antalya’ya gitti. Jorge Jesus, sakatlığı bulunan yanı sıra çalışmalara başlamalarına rağmen riske etmek istemediği Luan Peres ve Enner Valencia’yı kafileye dahil etmedi. Fenerbahçe, maçı oynadıktan hemen sonra özel uçakla İstanbul’a geri dönecek.

Fenerbahçe kafilesi

■ Kaleciler: Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin

■ Savunma: Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Attila Szalai, Ferdi Kadıoğlu, Ezgjan Alioski.

■ Orta saha: Willian Arao, İsmail Yüksek, Miguel Crespo, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Lincoln, Arda Güler, İrfan Can Kahveci.

■ Hücum: Emre Mor, Diego Rossi, Joshua King, Serdar Dursun, Michy Batshuayi.

KADİR SAĞLAM İLE İLK MAÇ

Merkez Hakem Kurulu, Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadele için Kadir Sağlam’ı atadı. Yardımcı hakemler ise İbrahim Çağlar Uyarcan ve Aleks Taşçıoğlu oldu. Sağlam, daha önce Sarı-Lacivertliler’in hiçbir maçında düdük çalmamıştı. Antalyaspor ise Kadir Sağlam’ın yönettiği karşılaşmalarda, geçen sezon Hatayspor’u 4-1 mağlup ederken, bu sezon sahasında Kasımpaşa’ya 2-0 kaybetti. Bu maçta Kasımpaşa lehine bir penaltı kararı çıkarken, Antalyalı Fredy son anlarda kırmızı kart gördü.

ANTALYASPOR ÇIKIŞ PEŞİNDE

Akdeniz ekibi, Dünya Kupası arasından önce ligde 3’te 3 yapmıştı. Beşiktaş maçı ise Taksim’deki hani terör saldırısı nedeniyle ertelenmişti. Antalyaspor’un aradan dönüşü ise sancılı oldu. Nuri Şahin’in öğrencileri önce sahasında Ankaragücü’ne, ardından deplasmanda Başakşehir’e 2-0’lık skorlarla kaybetti. Ekonomik sıkıntı yaşayan Kırmızı-Beyazlılar’da futbolculara ödemelerin yapılmadığı iddiaları var. Antalya her şeye rağmen güçlü rakibi Fenerbahçe’yi yenerek yeni bir çıkış başlatmak istiyor.

SON 5 MAÇTA 3 BERABERLİK

Antalyaspor ile Fenerbahçe, ligde 53 kez karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivertliler rakibine karşı 33 galibiyet aldı, 8 maç berabere bitti ve 11 kez Akdeniz ekibi kazandı. İki takım arasında ligde oynanan son 5 karşılaşmada ise Kırmızı Beyazlılar hiç 3 puana uzanamadı. Fenerbahçe bu mücadelelerin 2’sinde galip gelirken, 3 müsabakada puanlar paylaşıldı. İki ekibin son karşılaşması, geçen sezon İsmail Kartal’ın Sarı Lacivertliler’in başındaki ilk maçıydı ve 1-1 sona ermişti.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!
İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar..

İnce kıyıma (İncekum) Alanyalı STK'lar dan büyük tepki! 'İncekum'u yedirmeyiz'
Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan ..

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi! 19 yaralı
Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!

Antalya'da bu yolları kullanacaklar di..

Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!
Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024