Kendisi de aynı zamanda Milli Okçu ve Olimpiyat şampiyonu olan ve ülkemize birçok başarılı sonuçlar ile göğsümüzü kabartan Vedat Erbay’ın kendi adına açtığı okçuluk kulübünde yediden yetmişe onlarca kategorisinde onlarca başarılı okçu yer alıyor.

Bunlar arasında Milli takımda yarışan Vedat Erbay Archery Akademi Spor Kulübü sporcusu İpek Tomruk Yarı Finalde Amerikalı Alexis Ruiz ile eşleşti. Yarışı 147-145 kazandı.

Müthiş başarı ve gurur

Altın Madalya finaline çıkan sporcu İpek’in rakibi Hırvatistan’dan Amanda Mlinaric oldu.

Altın madalya yarışında yarışacak olan İpek Tomruk 24 Ağustos Cumartesi günü Altın Madalya için yayını gerecek.

Ayrıca klasik yay genç erkeklerde yarışan milli takım sporcularından Mete Gazoz, makaralı yay kadet erkeklerde yarışan Batuhan Akçaoğlu, bronz madalya için yarışacak.

Dünya'da ve Avrupa'da İpek

İpek Tomruk 2 yıl önce okçuluğa başladı.

Şu an 16 yaşında olan İpek, geçen yıl kadetlerde gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Büyüklerde Türkiye derecesi aldı.

Bu yıl milli takım seçmelerinde ilk üçe girerek büyükler kategorisinde milli formayı giymeye hak kazandı.

Bu yıl yapılan Dünya Şampiyonası'nda takım halinde dünya üçüncülüğü, dünya kupasında ise Berlin'de yapılan yarışmada birinciliği bulunuyor.

Belediye başkanlarına çağrı

Kulüp Başkanı ve Baş Antrenör Milli Sporcu Vedat Erbay ise, “Antalyamıza kazandırdığımız hem tesisimizin hem de dünya şampiyonu gibi ciddi bir yarışmada derece elde etmiş sporcularımızı yerel yönetimlerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın takdir etmesi ve tanımasını arzu etmekteyim.

Vedat Erbay Okçuluk Akademisi olarak yediden yetmişe sporcularımıza profesyonel bir ortamda çalışma ve eğitim önemini vermeye gayret gösteriyoruz.

Bu kadar büyük başarılar elde eden bir kulüp olarak başta yerel yönetim başkanlarımızı ve okçuluğa ilgi duyan tüm değerleri yanımızda görmek istiyoruz. Bu çocuklarımız için bir moral ve onur olacaktır“ diye konuştu.