Antalyalı okçu dünya 2'ncisi oldu

25.08.2019 11:57

İspanya Madrid’te gerçekleştirilen 2019 Gençler Kadetler Açık Hava Dünya Şampiyonası’nda Antalya Vedat Erbay Archery Academy Spor Kulübü sporcularından İpek Tomruk dünya  2’ncisi oldu. 

Antalyalı okçu dünya 2'ncisi oldu

Kendisi de aynı zamanda Milli Okçu ve Olimpiyat şampiyonu olan ve ülkemize birçok başarılı sonuçlar ile göğsümüzü kabartan Vedat Erbay’ın kendi adına açtığı okçuluk kulübünde okçuluk branşına başlayan ve sadece 2 yılda müthiş bir başarı gösteren İpek Tomruk  rakibi Hırvatistan’dan Amanda Mlinaric’ın ardından dünya ikincisi oldu.

Altın madalyayı kıl payı kaçıran genç sporcu İpek Tomruk’u Spor Bakanı’ndan Cumhurbaşkanlığına kadar devletin üst kademesindeki önemli isimler tek tek arayarak tebrik etti. 

İpek Tomruk, büyüklerde Türkiye derecesi aldı.

Bu yıl milli takım seçmelerinde ilk üçe girerek büyükler kategorisinde milli formayı giymeye hak kazandı.

Bu yıl yapılan Dünya Şampiyonası'nda takım halinde dünya üçüncülüğü, dünya kupasında ise Berlin'de yapılan yarışmada birincilik elde etti. 

Başarısını Büyükler Kategorisine girerek gösteren İpek Tomruk ülkemize büyük bir başarı kazandırdı. 

Antalya duyarlı olmalı

Kulüp Başkanı ve Baş Antrenör Milli Sporcu Vedat Erbay ise, “Antalyamıza kazandırdığımız hem tesisimizin hem de dünya şampiyonu gibi ciddi bir yarışmada derece elde etmiş sporcularımızı yerel yönetimlerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın takdir etmesi ve tanımasını arzu etmekteyim. 

Nihayetinde bu dünya şampiyonluğu daha büyüğü ve ilerisi yok. 

Bu çocuklar Mars’ta yarışmadı. 

Dünya Şampiyonluğu gibi büyük bir başarıyı kazanarak gurur kaynağımız oldu. 

Onlara gösterilecek ilgi gelecekte daha büyük başarılar için motivasyon sağlayacaktır.” diye konuştu .

Erbay, “Vedat Erbay Okçuluk Akademisi olarak yediden yetmişe sporcularımıza profesyonel bir ortamda çalışma ve eğitim önemini vermeye gayret gösteriyoruz.“ dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto