Antalya'da Club Megasaray Açık Tenis Turnuvası heyecanı

27.01.2021 14:26

Antalya'da Türkiye Tenis Federasyonu ev sahipliğinde Megasaray Tenis Akademisi kortlarında gerçekleşecek ATP Challenger turnuvası Club Megasaray Open I'in tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, yaptıkları projeler ile teniste dünyanın en başarılı ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Antalya'da Club Megasaray Açık Tenis Turnuvası heyecanı

Antalya'nın Serik ilçesinde Türkiye Tenis Federasyonun ev sahipliğinde Megasaray Tenis Akademisi kortlarında düzenlenecek ATP Challenger Turnuvası olan Club Megasaray Open I'in tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Turnuva Direktörü Barış Şahin ve milli sporcu Marsel İlhan katıldı.

Club Megasaray Open I

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Belek, Megasaray Tenis Akademisi kortlarında düzenlenecek Club Megasaray Açık'ın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, teniste genç sporcuların yoğunlukla bulunduğu potansiyeli yüksek bir ülke olduklarını söyledi. İlerleyen yıllarda dünyanın en iyi sporcularının Türkiye'den çıkabileceğini belirten Durmuş, doğru projeler yaparak tenisin zengin sporu algısını yıkıp her kentte profesyonel sporcularla oynanmasını sağlamak istediklerini vurguladı.

“ARTIK BİR TENİS ÜLKESİYİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun kendilerine çok önemli destek verdiğine dikkat çeken TTF Başkanı Durmuş, "Federasyon olarak teniste dünyanın en başarılı ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bunu başarmak için bu tarz önemli turnuvaları yapmaya devam edeceğiz. İki hafta üst üste challenger turnuvası düzenleyebilme potansiyelimiz ile bu sporda itibarı yüksek bir ülke haline geldik. Artık bir tenis ülkesiyiz. " ifadelerini kullandı.

Club Megasaray Open I
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş

SPONSOR VURGUSU

Sporun gelişmesi için sponsorlukların önemli olduğunu vurgulayan Başkan Durmuş,, “Tenisimizin gelişmesi konusunda sponsorların verdiği destekler bizler için çok önemli. Antalya'da turizm sektörünün önemli isimlerinden Şahinler Holding'in kurduğu akademi ve yaptığı ev sahiplikleri ile tenisin lokomotif kuruluşu haline geldi” diye konuştu.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin

Megasaray Tenis Akademi’sinin 2019 yılında hayata geçtiğini söyleyen Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, “ 2019 yılından bugüne kadar dünyanın dört bir yanından gelen önemli sporcularla birçok turnuva gerçekleştirdik. Toplamda 100’ün üzerinde turnuva yapılan akademide, 2021’de de Mayıs sonuna kadar gerçekleşmesini beklediğimiz 50’nin üzerinde turnuva var. Bu turnuvalarda yaklaşık 3000’in üzerinde sporcuyu ağırladık ve heyecan dolu maçlar izledik. Burada kısa zamanda 5 kıtadan; Amerika, Kanada, Rusya, Meksika, İskandinav Ülkeleri, Almanya, Fransa gibi Avrupalıları, Çinlileri, Japonları, Afrikalıları ağırlamak bizim için büyük bir keyif. Akademi kısa zamanda ünlü sporcular ve tenis severlerin beğenisini toplayarak, dünyanın en popüler akademilerinden biri olma yolunda büyük mesafe katetmiştir” dedi.

“MARSEL İLHAN GİBİ OYUNCULARIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Belek'te yaygın olarak golf sporunun yapıldığına dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu: "Tenis de bölge için alternatif bir spor haline getirmek için uğraşıyoruz. Bizim otele her yıl mart ve nisan aylarında 700 tenisçi geliyordu. Kortlarımız ilk yapıldığımız yıllardan bu yana vardı. Tenis akademisiyle kortlarımızı ikiye katladık. Bu akademi ile yetenekli çocukları bulup onları geliştirmeyi istiyoruz. Sporcularımız bu turnuvalara katılarak da tecrübe kazanacaklar. Marsel İlhan gibi oyuncuların önünü açacağız. Anadolu'nun yetenekli çocuklarını bulup geliştiriyoruz ve onları dünya çapında tanınan tenisçiler haline getirmek istiyoruz. Biz bu imkanı Türk gençlerinin ayaklarına getiriyoruz. Ayrıca bu turnuvalara katılan sporcular puan kazanarak derecelerini arttırıyor. Ve farklı kategorilerde başarılara imza atıyor. Bu bizim için gurur verici" ifadelerini kullandı.

Club Megasaray Open I
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan

“AMACIMIZ ANTALYA’YI SPORUNDA BAŞKENTİ YAPABİLMEK”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan da salgın döneminde bile bilim kurulunun önerileri doğrultusunda çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek, "Biliyorsunuz Antalya turizmin başkenti, en zor dönemlerinde bile maske, mesafe, temizlik kurallarına, Bilim Kurulu’nun koyduğu kurallara riayet ederek bir sürü organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Yılda ortalama 2 bin -2 bin beş yüz takımın kamp yaptığı yaklaşık 80-100 bin sporcuyu kamp süresince misafir ettiğimiz bu organizasyonlara ev sahipliği yaparken bugün bir tenis organizasyonu ile bir aradayız. Yaklaşık 500 dolayında kortun olduğu bir kentiz. Amacımız turizmin başkenti olan Antalyamızı sporun da başkenti yapmak bu yolda bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporun tabana yayılmasında uluslararası arenada bizi temsil eden teniste Marsel İlhan’ın açtığı yolda yeni sporcularımızın gelmesinde bize en çok destek olan kulüplerimize, federasyonlarımıza ilimizde tenis sporunun gelişmesine katkı sunan MTA’ya teşekkür ederiz. Tenisin de en önemli adreslerinden birisi haline geldik. Amacımız turizmin başkenti olan Antalya’yı sporunda başkenti yapabilmek " diye konuştu.

Club Megasaray Open I
Turnuva Koordinatörü Barış Şahin

“270’İN ÜZERİNDE TENİS OYUNCUSUNU AĞIRLIYORUZ”

Megasaray Tenis Akademi’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen, gelecek vaad eden, yetenekli ve iddialı oyuncuların olduğunu belirten Turnuva Direktörü Barış Şahin, “Sporcularımız yerli ve yabancı antrenörler tarafından eğitiliyorlar. Sporcularımızdan Duru Söke 14 yaş altında Avrupa’da 14 numara. Ada Kumru 12 yaş Türkiye Milli Takım 1 numarası. MTA Avrupa’daki örneklerini aratmadan tüm sporculara aynı standartlarda olanak ve gelişim fırsatı sunuyor. Şu an Megasaray’da “ATP ChallengerTurnuvası”na özel 30 ülkeden 108 katılımcı bulunmakta. Aynı zamanda akademide şu an devam eden ITF Futures turnuvalarında da 30 ülkeden 160’ın üzerinde katılımcı var. Bu da demek oluyor ki şu an tesiste 270’in üzerinde tenis oyuncusunu ağırlıyoruz” dedi.

Club Megasaray Open I
Milli Tenisçi Marsel İlhan

Salgın sürecinde böyle bir turnuva düzenlendiği için yetkililere teşekkür eden milli sporcu Marsel İlhan, "İlk defa Challenger seviyesinde bir turnuvaya ev sahipliği yapıyor Akademi, burada olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Takım Kaptanı olarak oyunculardan çok memnunum. Önümüzde yoğun bir sezon olacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Antalya'daki sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ertelenen turnuvanın yine hava şartlarına bağlı olarak birkaç gün içerisinde başlaması planlanıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü