Antalya bu maça kilitlendi! Antalyaspor tarih yazmak istiyor...

18.05.2021 17:35

Ziraat Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 59. Türkiye Kupası, Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanacak final maçıyla sahibini bulacak. Saatler kala Antalyalı bu kritik maça kilitlendi. Antalyaspor bu kupayı ilk kez alarak tarih yazmak istiyor.

Antalya bu maça kilitlendi! Antalyaspor tarih yazmak istiyor...

Ziraat Türkiye Kupası sahibini buluyor. Finalde Antalyaspor ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak. Uzun bir maratonun ardından mutlu sona ulaşan Beşiktaş ezeli rakipleri Galatasaray ile Fenerbahçe'yi geride bıraktı, ligde şampiyonluk yaşadı, gözünü kupaya çevirdi. Kara Kartal'da hedef İzmir'de tarafsız sahada oynanacak finalde Akdeniz ekibini devirip, lig şampiyonluğunu, Türkiye Kupası'yla taçlandırmak. Daha önce bu kupayı 9 kez müzesine götüren Beşiktaş, 10'uncusu için büyük bir motivasyonla Kırmızı-Beyazlılar'ı yıkmakta kararlı... Kulüp tarihinde 2. kez finale yükselen ve kupada oynadığı tüm maçlarını gol yemeden kazanan Antalyaspor’da, bütün planlar kupayı kazanmak üzerine. Akdeniz ekibi, Beşiktaş’ı yenerek 55 yıllık kulüp tarihinde Türkiye Kupası’nı ilk kez müzesine götürmeyi hedefliyor. Beşiktaş, Antalyaspor ile ligde oynadığı iki maçtan da 1-1 beraberlikle ayrılmıştı.

ANTALYASPOR FİNALE NASIL GELDİ?

Ziraat Türkiye Kupası'na 4. turdan dahil olan Antalyaspor, Pendikspor'u 2-0, Boluspor'u 1-0, Bursaspor'u 3-0, Sivasspor'u 1-0, Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek finalist oldu. Akdeniz ekibi, kalesinde gol görmeden finale yükseldi ve büyük bir başarıya imza attı.

BEŞİKTAŞ FİNAL ÖNCESİ NELER YAPTI?

Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdan dahil olan Beşiktaş, Tarsus İdman Yurdu'nu 3-2, Çaykur Rizespor'u 1-0'la geçti. Çeyrek finalde Konyaspor'u 1-1 biten maçın penaltı atışlarında 3-2 ile geçen Kara Kartal, yarı finalde Başakşehir'i 3-2 devirdi ve final biletini cebine koydu.

ANTALYASPOR GOL YEMEDEN

Akdeniz ekibi bu sezon Türkiye Kupası maçlarında oynadığı tüm maçları kazanırken, kalesini gole kapattı. Antalyaspor, 4'üncü tur maçında Pendikspor'u 2-0, 5'inci tur maçında Boluspor'u 1-0, son 16 turunda Bursaspor'u 3-0, çeyrek final maçında Demir Grup Sivasspor'u 1-0 ve yarı final maçında bir diğer Antalya temsilcisi Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek kupada finale yükselmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ'TA 4, ANTASYASPOR'DA 1 EKSİK VAR

İkinci kupa için Antalyaspor karşısına çıkacak Beşiktaş’ta 4 eksik var. Sezonu kapatan; Cenk Tosun, Ajdin Hasic ve Vincent Aboubakar’ın yanı sıra, Fatih Karagümrük ile oynanan maçın ilk yarısında sakatlanması sonrası omzunun çıktığı açıklanan Adem Ljajic’in bugünkü mücadelede görev yapması beklenmiyor. Antalyaspor'da, Beşiktaş ile oynanacak Türkiye Kupası final maçı öncesinde Serdar Gürler dışında eksik bulunmuyor.

BİR KEZ DAHA TEMSİL EDEBİLİR

Siyah-Beyazlılar’ın zaferi sadece Kanarya’yı olumlu anlamda etkilemeyecek. Sergen Yalçın’ın takımının kupayı havaya kaldırması durumunda Trabzonspor, Konferans Ligi’ne 2. ön elemeden değil, 3. ön eleme turundan başlayacak. Sivasspor da bu sayede geride bıraktığımız sezonun ardından ülkemizi bir kez daha Avrupa’da temsil etme şansını elde edecek. Yiğido da yeni sezonda Konferans Ligi’nde boy gösterecek ve 2. ön elemeden bu turnuvaya katılacak.

İKİ KULÜBEDE DE 250 SEYİRCİ

Türkiye Futbol Federasyonu Antalyaspor ile Beşiktaş arasında bugün İzmir’de oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde seyirci sayısının düşürüldüğünü duyurdu. TFF’den dün yapılan açıklamada, daha önce finale stat kapasitesinin 3’te 1’i oranında seyirci alınmasına ilişkin kararın tekrar değerlendirildiği ve her iki kulübe de 250’şer kişilik kontenjan ayrıldığı duyuruldu.

BEŞİKTAŞ 15 KEZ FİNAL OYNADI, 9 KEZ KUPAYI

Beşiktaş, daha önce 15 kez final oynadığı Türkiye Kupası’nda 9 kez şampiyon oldu. Siyah Beyazlı takım, 9 sezon aradan sonra finalde mücadele edeceği kupada 1974-1975, 1988-1989, 1989-1990, 1993-1994, 1997-1998, 2005-2006, 2006-2007, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş, 1965-1966, 1976-1977, 1983-1984, 1992-1993, 1998-1999 ve 2001-2002 sezonundaki finallerde ise kupayı rakiplerine kaptırdı. Antalyaspor ise ikinci kez kupada final oynayacak. Akdeniz ekibi, 1999-2000’deki finalde Galatasaray ’a yenilmişti.

YANAL: "TARİH YAZMAYA GELDİK"

Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da kupa finali öncesinde umutlu. Basın toplantısında konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Tarih yazmak için bu fırsatı kullanmak istiyoruz. Hazır oyuncularımız var. Hep beraber buraya geldik ve yarınki (bugünkü) maçı bekliyoruz. Güzel bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. En iyisini gerçekleştireceğimiz bir sonuç olsun istiyorum. İki takıma da hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

'RABİKİMİZİN ZAYIF YÖNLERİ VAR'

Beşiktaş'ın çok güçlü olduğunu vurgulayan Yanal, "Biz kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirmeye çalışan bir takımız. Rakibimiz de güçlü bir takım. Bunu sezon içinde kanıtladı. Çok ayrı ve farklı bir maça çıkacağız. Tek maç ve iki sonuç var. Sonuçta bu iki sonuçlu oyun her iki takımın performansına bağlı. Rakibimizin elbette güçlü yönleri var ancak zayıf yönleri de var. Biz en güçlü yönlerimizi gösterip yarın kazanmak için sahada olacağız" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Seçil Erzan davası Side'deki banka müdürünü yakalattı! Müşterilerin hesaplarından para çalmışlar

Seçil Erzan davası Side'deki banka müd..

Seçil Erzan davası Side'deki banka müdürünü yakalattı! Müşterilerin hesaplarından para çalmışlar
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan belediye personeliyle toplantı yaptı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan b..

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan belediye personeliyle toplantı yaptı
Mecliste değişim rüzgarları esiyor! İşte ismi geçen bakanlar!

Mecliste değişim rüzgarları esiyor! İş..

Mecliste değişim rüzgarları esiyor! İşte ismi geçen bakanlar!
Serik'te aşırı hız can alıyordu! Yaralılar var

Serik'te aşırı hız can alıyordu! Yaral..

Serik'te aşırı hız can alıyordu! Yaralılar var
Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın

Kızılayın Batı Akdeniz Kan Merkezi bin..

Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın
Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler..

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı