Altın kemer sahibini bulacak

07.07.2019 18:08

658’incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yarı final müsabakaları sonrası finale yükselen isimler belli oldu. Er meydanında finalin adı Ali Gürbüz ve Orhan Okulu oldu. 

Altın kemer sahibini bulacak

Kırkpınar’ın iki iddialı ismi Antalyalı başpehlivanlar Ali Gürbüz ve Orhan Okulu, Er Meydanı’nda kozlarını paylaşacak. 

Devam eden güreşin yarı final müsabakaları tamamlandı. 

2011-12 yılı başpehlivanı Ali Gürbüz, yarı final mücadelesinde başpehlivan Hamza Köseoğlu’nu yenerek galibiyet kazandı ve altın kemer yolunda adını finale yazdırdı. 

2015 ve 2018 yılları Kırkpınar birincisi, son şampiyonu olan Orhan Okulu da 2009 ve 2010 yılları Kırkpınar birincisi Mehmet Yeşil’i mağlup ederek, finale kalan ikinci isim oldu.

Edirne Belediyesi’nin 657’incisi gerçekleştirilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanların altın kemer yolculuğunda son dönemece girildi.

53 başpehlivan arasından sıyrılarak, finale yükselen başpehlivanlar Ali Gürbüz ile Orhan Okulu, altın kemer için dualı çayır Er meydanına çıkacak. 

2015 ve 2018 yılında altın kemere uzanan son şampiyon Orhan Okulu, 658’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Cenk İldem’i, ikinci turu kura ve kurallar gereği güreşmeden geçerek, üçüncü turda Süleyman Aykırı’yı, çeyrek finalde Mustafa

Batu’yu, yarı finalde de Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek, bir kez daha geçen yıl olduğu gibi adını finale yazdırdı. 

Okulu, 2018 yılında altın kemeri Şaban Yılmaz ile yaptığı final güreşinde kazanmıştı. 

Altın kemere uzanan Ali Gürbüz ise  2011-2012 yıllarında 658’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Abdullah Güngör’ü, ikinci turda Serhat Gökmeni’i, üçüncü turda İsmail Koç’u, çeyrek finalde Faruk Akkoyun’u, yarı finalde de Hamza Köseoğlu’nu yenerek, finale adını yazdırdı. 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto