Süper Lig 'de Avrupa şansını sürdüren Alanyaspor , sahasında ligin düşmeyi garantileyen ekibi Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Teknik direktör Farioli, galibiyetten başka bir şey düşünmedi. Yeni Malatyaspor ise prestij maçına çıktı. Maçın ilk yarısında Alanyaspor etkili ataklar gerçekleştirerek gol aradı ancak konuk ekibin kalecisi Abdulsamed gole izin vermedi. Malatyaspor'da 23. dakikada Kenan Özer kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu durum konuk ekibin işini daha da zorlaştırdı derken sürpriz bir şekilde golü buldu. Malatyaspor 31. dakikada Dicko'nun yaklaşık 60 metre mesafeden attığı harika golle 1-0 öne geçti. İlk yarı Malatyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya da Alanyaspor etkili başladı. Farioli'nin Tayfur Bingol'ü oyuna alması her şeyi değiştirdi. Akdeniz ekibi 65. dakikada Candeias'ın golüyle 1-1 eşitliği yakaladı. Akdeniz ekibi bu golden yalnızca 1 dakika sonra, dakikada 66'da Oğuz Aydın ile durumu 2-1'e getirdi.
Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Alanyaspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 2-1 üstün tamamladı. Akdeniz ekibi Avrupa mücadelesini sürdürmeye devam etti.Alanyaspor - Yeni Malatyaspor maçı 11'leri:Alanyaspor: Yusuf, Efkan, Eduardo, Novais, Milunovic, Candeias, Emre, Juanfran, Borja, Furkan, OğuzYeni Malatyaspor: Abdulsamed, Yiğit, Philip, Buğra, Kenan, Barış, Tetteh, Jospin, Berat, Miraç, DickoHaberlerimizi Instagram, Facebook, Twitter, Telegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
SPOR
Yayınlanma: 01 Mayıs 2022 - 17:56
Güncelleme: 01 Mayıs 2022 - 18:10
Alanyaspor ikinci yarıda açıldı! Malatyaspor şoka girdi
Süper Lig'in 35. haftasında Alanyaspor, 1-0 geriye düştüğü maçı ikinci yarıda arka arkaya bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Akdeniz ekibinin golleri Candeias ve Oğuz Aydın'dan gelirken, Malatyaspor'un tek golü Dicko'dan geldi. Alanyaspor 3 puanını hanesine yazdırarak Avrupa mücadelesini sürdürdü. Yeni Malatyaspor'da Dicko'nun ise yaklaşık 60 metreden gol atarak büyük alkış topladı.
SPOR
01 Mayıs 2022 - 17:56
Güncelleme: 01 Mayıs 2022 - 18:10