6 dakikada 2 gol! Derbinin galibi Trabzonspor

23.01.2022 21:07

Son 11 haftada sadece 1 kez kazanan, 3 maçtır kaybeden Domenec Torrent yönetimindeki Galatasaray, Trabzonspor karşısında şoku yaşadı! 31'de Alexandru Cicaldau'nun golüyle 1-0 öne geçen Aslan, 84'te Anastasios Bakasetas'ın golüne engel olamadı, 90'da ise Taylan'ın büyük hatasında Visca cezayı kesti, fişi çekti: 1-2. Domenec Torrent'le çıktığı 3. maçından da puan alamayan Aslan'ın düşme hattıyla puan farkı 3'e inerken, lider Trabzonspor da 2 hafta sonra 3 puan sevinci yaşadı.

6 dakikada 2 gol! Derbinin galibi Trabzonspor

Süper Lig'de 23. haftanın en kritik maçı İstanbul'da oynandı, Galatasaray ile Trabzonspor, 3 puan için kozlarını paylaştı. Son 11 haftada sadece 1 kez kazanan, 3 maçtır kaybeden ve 27 puanla 14. sıraya gerileyen Galatasaray, küme düşme hattıyla arasında sadece 4 puan kalınca Trabzonspor karşısında adeta kurtuluş mücadelesi verdi ancak şeytanın bacağını kıramadı!Karşılaşma tempolu başladı, iki takım da ilk bölümde pozisyonlar yakaladı. Daha sonra Sarı-Kırmızılılar ev sahibi olmanın avantajıyla baskılarını artırdı ve aradığı golü 31. dakikada buldu. Denswill'in müdahalesiyle Kerem Aktürkoğlu yerde kaldı, VAR'a giden hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Meşin yuvarlağın başına geçen Alexandru Cicaldau hata yapmadı, Uğurcan Çakır'la topu farklı köşelere gönderdi ve Aslan'ı 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde de Cim Bom'un baskısı vardı ancak ilk 45'ten başka gol sesi çıkmadı. İkinci devrede Trabzonspor atakları çoğaldı, oyun Galatasaray yarı sahasına yıkıldı. Cornelius ve Ahmet Can'la gole çok yaklaşan Fırtına 84'te beraberliği Bakasetas'la yakaladı. Tam maç bu skorla bitti denirken, 90'da sahneye Edin Visca çıktı ve Trabzonspor'a galibiyeti getirdi.

Bu sonuçla Domenec Torrent'le çıktığı 3. maçından da puan alamayan Aslan'ın düşme hattıyla puan farkı 3'e inerken, lider Trabzonspor da 2 hafta sonra 3 puan sevinci yaşadı.

Galatasaray - Trabzonspor 11'ler:

Galatasaray: Fatih, Boey, Nelsson, Marcao, Ömer, Taylan, Berkan, Cicaldau, Kerem, Emre Kılınç, Halil

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Hugo, Denswil, Puchacz, Dorukhan, Berat, Bakasetas, Visca, Nwakaeme, Cornelius

TAKTİK SAVAŞI!

Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki haftanın maçı, aynı zamanda iki taktik ustasının kapışmasına sahne olacak. Yıllarca Guardiola'nın taktik danışmanlığını yapan Domenec Torrent, kritik mücadelede farkını ortaya koymaya kararlı. İspanyol teknik adam oyuncularıyla kısa bir görüşme yaparak, "Geride kalan maçlardan gerekli dersleri çıkarıp yaşananları unutmalıyız. Artık her maç yeni bir final. Galatasaray kalitesine yakışan oyunu, hem hücumda hem de savunmada ortaya koymak zorundayız. Eğer Trabzonspor maçından istediğimiz sonucu alabilirsek, yepyeni bir sayfa açar ve tekrar çıkışa geçeriz" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTIK'

Üst üste Sivasspor ve Giresunspor'la berabere kalan Trabzonspor cephesinde ise Galatasaray derbisi çıkış noktası olarak görülüyor... İstanbul yolculuğu öncesi son taktik antrenmanda öğrencileriyle konuşan teknik direktör Abdullah Avcı, "Ligin lideri biziz ve buralara hiç kolay gelmedik. Çok büyük fedakârlıklar yaptık, şimdi daha fazlasını yapma zamanı. Bu işe ne kadar inandığınızı ve gücünüzü Galatasaray maçında herkese gösterin. Maksimumunuzu sahada verin. Oyun disiplininden kopmadan, 90 dakika boyunca planımıza sadık kalarak galip geleceğiz. Size güveniyorum" dedi.

GALATASARAY'DA SON DAKİKA

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Muslera, Diagne, Işık Kaan Arslan ve Alpaslan Öztürk’ün forma giymesi beklenmiyor. Milli takımlarıyla Afrika Kupası’na giden Mohamed ile Sofiane Feghouli de Trabzonspor karşılaşmasında olmayacak. Kırmızı kart cezası 1 maça inen Taylan ile sarı kart cezasını tamamlayan Berkan ise görev verilmesi halinde sahadaki yerini alabilecek.

TRABZONSPOR'DA SON DAKİKA

Lider Trabzonspor, bugün önemli isimlerinden yoksun şekilde Galatasaray deplasmanına çıkacak. Sakatlıktan yeni yeni kurtulan Djaniny ve Trondsen'in yanı sıra Abdülkadir Ömür İstanbul'a götürülmedi. Yusuf Erdoğan ile Hüseyin Türkmen kart cezalısı. Sezonu kapatan Gervinho'ya ek olarak Kouassi Afrika Kupası'nda, Koita'nın ise hastalığı var. Bordo-Mavililer'de toplam 8 eksik bulunuyor.

SON 11 MAÇTA BİR GALİBİYET

Süper Lig’de oynadığı son 11 karşılaşmada 1 galibiyet alan Cim Bom, 6 mağlubiyet, 4 beraberlik elde etti. Bu süreçte toplam 26 puan kaybeden Sarı- Kırmızılılar'ın, düşme hattıyla arasında sadece 4 puanlık bir fark kaldı.

3 HAFTADIR KAZANAMIYOR

Galatasaray, ligdeki son 3 maçında tek puan dahi alamadı. Ligde son galibiyetini Antalyaspor karşısında elde eden Sarı-Kırmızılılar daha sonra oynadığı 3 karşılaşmada Giresun, Hatay ve Kasımpaşa'ya mağlup oldu.

İÇ SAHADA KAYIP ÇOK

Aslan'ın bu sezon kendi evindeki performansı da geçmiş yıllara göre ciddi düşüşte. Ligde 11 maçı iç sahada oynayan Sarı-Kırmızılı ekip, 5 galibiyet alırken, 6 maçta puan kaybetti, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Evinde 11 gol atan Galatasaray, kalesinde 12 gol gördü.

CİM BOM'DA PROVA TAMAM

Galatasaray'da Trabzonspor maçının taktik provası dün yapılan antrenmanla tamamlandı. Teknik direktör Torrent, karşılaşmada sahaya süreceği 11'i bu idmanda denedi. Sarı-Kırmızılı ekibin, önde baskı ve hücuma yönelik bir planla sahada olacağı öğrenildi.

LUYINDAMA, YEDLIN VE ÖMER BAYRAM SARI KART SINIRINDA

Galatasaray’da Trabzonspor maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-Kırmızılı ekipte Luyindama, Yedlin ve Ömer Bayram, bugün kart görmeleri halinde ligin 24. haftasında deplasmanda oynanacak olan Alanyaspor maçında cezalı duruma düşecek.

TRİBÜNLERİN YARISI BOŞ

Nef Stadı'nda dün itibarıyla Trabzonspor maçına olan ilgi, stat kapasitesinin yarısından azdı. Kombine sahipleri de dahil edildiğinde satılan bilet sayısı 22 bini geçti. Bu da statta büyük boşluklar olacağı anlamına geliyor. Bugünkü satışlarla birlikte 25 bin taraftar sayısının aşılması hedefleniyor.

ASLAN AVCISI NWAKAEME

Sivas ve Giresun maçlarında yokluğu fazlasıyla hissedilen Anthony Nwakaeme, bugün ilk 11’de derbiye başlayacak. Böylelikle taraftarların dört gözle beklediği Visca-Nwakaeme kanatları da ilk kez sahne alacak. Bu sezon 6 gol, 7 asistlik performans sergileyen Nijeryalı yıldız, Galatasaray maçlarını ise farklı bir motivasyonla oynuyor. 32 yaşındaki futbolcu, Aslan’a rakip olduğu daha önceki 7 karşılaşmada 3 gol, 2 asistlik skor katkısı gösterdi. Fırtına’nın en önemli hücum kozu olan Nwakaeme, bugün de NEF Stadı’nda fark yaratmak istiyor.

VISCA TARİHE GEÇEBİLİR

Türkiye’de 10. sezonunu geçiren Edin Visca, çıktığı 365 üst düzey resmi maçta 99 gol atıp, 101 asist yaptı. Bosnalı yıldız, bugün Galatasaray filelerini havalandırırsa hem gol hem de asist sayısında 100 barajını aşacak ve Fenerbahçe ’nin efsanelerinden Alex’in (169 gol, 133 asist) ardından bunu başaran ilk oyuncu olacak.

DERBİLERDE 7 PUAN

Trabzonspor, bu sezon ezeli rakipleriyle oynadığı 3 lig maçını da kaybetmedi, 9 puanın 7’sini hanesine yazdırdı. İlk yarıda 2-0 geriden gelip Galatasaray’la 2-2 berabere kalan Bordo-Mavililer, Fenerbahçe’yi de 1-0 geriden dönüp 3-1 mağlup etti. Beşiktaş ’ı ise deplasmanda 2-1’lik skorla yıktı. Hedef, bugün de seriyi galibiyetle devam ettirmek.

CORNELIUS'A ÖZEL PLAN

Son 7 lig maçında 6 gol atan Cornelius çok formda... Teknik direktör Abdullah Avcı, hücumda Danimarkalı yıldızın daha çok topla buluşturulmasını istedi. Nwakaeme ile Visca’nın yanı sıra bek oyuncuları Puchacz ve Peres’e de sık sık orta yapmalarını söyleyen Avcı, Cornelius’un özellikle hava toplarındaki üstünlüğünden faydalanmayı planlıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024
Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

Teleferik faciasında kontrol odasının ..

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti