Tüketirken dikkat! En az baklava kadar kalorili

16.07.2019 14:32

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma tüketimi konusunda uzmanlar uyarıyor. Paket halinde satılan dondurma yerine ev yapımı dondurmaların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu tarz ürünlerin vitrin ömrünün uzaması için içinde ekstra şekerlemeler, kremalar, koruyucu malzemeler bulunduğundan en az baklava kadar kalori barındırdığını belirtiyor.

Tüketirken dikkat! En az baklava kadar kalorili

Ülkemizin değişik yörelerinde ve farklı damak tatları için satışa sunulan dondurma çeşitleri bulunmakta.

Dondurma bu günlerde özellikle Uzak Doğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen yabancı ülke vatandaşları için tutkuya dönüşmüş bir gıda. Uzak Doğu ülke vatandaşları Türk dondurmasını çok seviyor.

Ülkemizde de aynı duyarlılık yüksek seviyelerde seyretmekte. Ancak piyasa rekabeti ve pazardan pay alma yarışına giren birçok marka ürün bu çeşitliliği sunarken ürün içinde raf ömrünün uzaması için çeşitli katkı maddeleri kullanmakta.

Bu katkı malzemeleri ise en az baklava kadar kalorili.

Paket halinde satışta bulunan donndurmalarda ekstra şekerlemeler, kremalar ve koruyucu maddeler en az baklava tüketimindeki kadar çok. Paket dondurmalara katılan katkı maddelerinin baklava ve şerbetli tatlılarla yarıştığı belirtiliyor.

Bu nedenle paket dondurmalar yüksek kalorileri nedeniyle pek de masum değiller. Dolayısıyla paketli dondurmaların da tüketimine dikkat etmemiz gerekiyor. 

Uzmanlar  gerçek şeker, salep ve sütten yapıldığına inanılan ürünlerin tüketilmesini öneriyor. Gerçek sütten ve salepten yapıldığına inanılan dondurmaları her gün olmamak koşuluyla küçük ölçeklerde tüketilmesinde fayda var.

Çocuklar ve gebelik diyabeti olan hamileler de mutlaka hem doktor hem diyetisyen kontrolünde bu dondurmaları tüketebilir.

Öte yandan renklendirilmiş dondurma yerine süt ağırlıklı sade dondurmaların da tüketilmesi öneriliyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto