‘Ters kalp, Brezilya, martı kanadı!’ Peki sizin tercihiniz hangisi...

23.01.2021 01:08

Tüm dünyada poposunun küçüklüğünden ve şeklinden memnun olmayan kadınlar estetik cerrahların kapısını çalıyor. Peki bu ameliyatlar nasıl yapılıyor ve hangi yöntemlerle yuvarlak ve şekilli hatlar elde ediliyor? İşte plastik, estetik cerrahi uzmanı Dr. Leyla Arvas’ın sitesinde yer alan o bilgiler…

‘Ters kalp, Brezilya, martı kanadı!’ Peki sizin tercihiniz hangisi...

Kadınlar artık popolarının yuvarlak ve şekilli olması için estetik cerrahlarların desteğine ihtiyaç duyuyor. Popo estetiğinde yeni trendin yuvarlak ve şekilli hatlar olduğunun altı çiziliyor. En popüler popo yapılarının ters kalp, Brezilya tipi, mantı kanadı gibi isimlerle tanımlandığı gelen bilgiler arasında.

Popo estetiği ameliyatlarını da gerçekleştiren plastik, estetik cerrahi uzmanı Dr. Leyla Arvas’ın web sayfasında dünya kadınlarına yol gösterecek kapsamlı bilgiler yer alıyor. Şimdi o bilgilere göz atalım ve kalçasını büyütmek isteyen hanımlara yol gösterecek detaylara bakalım;

“Popo büyütme estetiği ile popoya yeniden şekil vererek daha dolgun, yuvarlak ve pürüzsüz bir popo görünümü yaratmak mümkündür.

Popo büyütme estetiğinde hangi yöntemin kullanılacağına hastanın ihtiyacına ve vücudunun uygunluk durumuna bağlı olarak hastayla beraber doktorun karar vermesi daha doğru olur.

Popo büyütme ameliyatı son zamanlarda bize en çok soru gelen operasyonlardan biridir. Popo bölgesinin estetik ve kavisli görünmesi özellikle kadınlar için çok önemli. Günümüzde özellikle kadınların tercih ettiği ince bel ile belirginleşen yuvarlak ya da ters kalp şeklinde popo görünümü arzu edilen bir görünümdür. Ancak genetik özellikler, yerçekiminin etkisi, ilerleyen yaş, sık kilo alıp-verme, gebelikler gibi birçok etken faktör poponun şeklinin oluşmasında ve kalça kavisinin değişmesinde önemli rol oynar. Oluşabilecek problemlerden bazıları, poponun hacmini tamamen kaybederek düzleşmesi, sarkması, bel & popo kavsinin kaybolarak vücudun silindir şeklini alması olarak sayılabilir. Çoğu zaman da hastalar genetik olarak küçük ve yassı popoya sahip olduğu için şikayetçidir.

POPO ESTETİĞİNDE HANGİ UYGULAMALAR TERCİH EDİLİR?

Popo estetiğinde uygulanan cerrahi girişimler arasında silikon protezler, germe uygulamaları, liposuction yöntemleri yer almaktadır.

YAĞ TRANSFERİ İLE POPO BÜYÜTME

Liposuction tekniği, istenmeyen bölgelerdeki yağların vakum ve kanüller yardımıyla alarak, hacmini kaybetmiş bölgelere enjeksiyon sistemiyle yerleştirme işlemidir. Böylece tamamen doğal, kişinin kendi dokusuyla vücuduna istenen şekil verilmiş olur. Brazilian Butt Lift de denilen bu yöntemle bel inceliği ve kavsi buradaki yağların alınması ile sağlanır. Bu yöntem ile alınan yağlar popoya yuvarlak veya ters kalp dediğimiz biçimde şekil verilmek için kullanılır. Operasyondan sonra hasta en az 15 gün süre ile hekimin önerdiği özel korseyi giymelidir. Oluşabilecek morluklar bir hafta içerisinde, ödem ise en fazla bir ay içerisinde tamamen kaybolur. Bu ameliyat için teknolojik yöntemleri kullanmak iyileşme dönemini hızlandırıcı etkiye sahip olduğu gibi, morluk ve ödem gibi yan etkileri en aza indirir. Vaser liposuction teknolojisinin uygulanması ile yağların daha fazla oranda kalıcı olması sağlanır. Bir heykeltıraş gibi yağlar şekillendirilirken popoya ve etrafındaki bel ve bacak kontürüne de şekil verilmiş olur. Estetik olarak en doğal duran yöntemdir. Ancak kişideki istenmeyen fazla yağ dokusunun miktarı önemlidir. Bu miktar doğrultusunda yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bundan dolayı çok zayıf hastalarda tercih edilemeyebilir. Bu tip hastalar için silikon protezler tercih edilmektedir.

Popo bölgesinde yoğun çukurlaşma olan kişilere de yağ enjeksiyonu önerilir. Kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu çukur olan bölgelere yerleştirilerek daha pürüzsüz ve estetik popo görünümü sağlanır.

SİLİKON PROTEZ İYE POPO BÜYÜTME

Silikon protez ile büyütme yöntemi, her iki popo kavisinin ortasında görünmeyen bir alanda yapılan 5 santimetrelik bir kesi ile uygulanır. Kas içine konulan uygun şekildeki silikon protezler ile hem istenen şekle kavuşulur, hem popo dikleşmiş olur, hem de kas içine konulmasından dolayı dışarıdan fark edilmeyecek doğal bir dolgunluk sağlanmış olur. Operasyon sonrasında oluşabilecek ödem ve kanama gibi riskleri engellemek için hastalara özel korse giymeleri önerilmektedir.

PROTEZ İLE POPO BÜYÜTME SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ

Silikon protez ile popo büyütme ameliyatı 1-2 saat sürer. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Ameliyattan sonra ilk birkaç gün yüzüstü ve yan yatması önerilir. 3. günden sonra sırt üstü yatmaya başlayabilirsiniz. Popo büyütme ameliyatından sonraki ikinci hafta günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz. Ameliyat izi tam popo arasındaki katlanma bölgesinde olduğu için belli olmayacaktır. İlk bir ay özel korseyi mutlaka giymelisiniz. Bir aydan sonra korseyi çıkararak dik ve dolgun popo görünümünü keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

POPO SARKMASI NASIL DÜZELTİLİR?

Popo sarkması olan kişilerde, cildin fazla olduğu durumlarda ise popo dikleştirme ve popo germe ameliyatları uygulanmaktadır. Popo şekillendirmesi yağ enjeksiyonu veya silikon protezler ile gerçekleştirilmektedir. Bu aşamada oluşan fazla cilt popodaki kavis üzerinden “V” şeklinde yada martı kanadı adı verilen şekilde çıkartılarak operasyon gerçekleştirilir. Bu şekilde popo dikleştirme operasyonu yapılırken fazla olan cilt çıkartılarak dikiş izleri iç çamaşırı bölgesinde saklanmış olur. Operasyonda çıkacak olan doku kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Eğer kişi çok fazla kilo vermiş ise yada mide küçültme ameliyatı geçirmiş ise çıkan doku fazlası daha çok olacaktır.Böyle bir durumda bu fazla doku popoya şekil vermek için kullanılır.”

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor