Hareketsizlik, beslenme alışkanlıklarındaki olumsuz değişim, sigara ve alkol tüketiminin yanı sıra hava kirliliği, küresel ısınma, sanayileşme ve GDO’lu gıdalardaki artış gibi nedenlerden dolayı, ‘bahar yorgunluğu’ şikayetlerindeki görülme sıklığı da arttı.
Özel bir hastanenin Check-Up Sorumlu Hekimi Dr. Hizan Nur Bucak Batı, konuya yönelik açıklamalar yaptı.
Bahar dönemlerinde havadaki elektrik yükünün artmasına bağlı olarak pozitif ve negatif yüklü iyonların artmasının insan biyoritmine olumlu/olumsuz etkisi olduğunu belirten Batı, şu ifadeleri kullandı:
“Mevsim geçişlerinde vücudumuzda hormonal değişimler meydana gelmektedir. Bu durumun genel belirtisi yorgunluk olarak kendini gösterebilir. Bahar döneminde ise vücudumuz daha aktif olmamızı sağlayacak hormonlar salgılanmasına karşın, eğer kişide vitamin eksikliği, beslenme bozukluğu varsa vücut buna aynı uyumu gösteremeyebilir ve yorgunluk hissi artabilir.
SAĞLIK
Yayınlanma: 23 Nisan 2022 - 09:00
Sürekli uyku hali ve yorgunluk varsa dikkat
Mevsim geçişlerinde vücutta meydana gelen hormon değişimleriyle bahar yorgunluğunun ortaya çıkabileceğini belirten Dr. Batı, uzun süren belirtilerde mutlaka doktora başvurulmasını söyledi.
SAĞLIK
23 Nisan 2022 - 09:00
İlginizi Çekebilir