Soğanın mucize yaratan faydası

25.06.2019 15:09

Sağlımız bizim en büyük zenginliğimiz. Sağlımızı korumak, hastalıklara karşı mücadele etmek için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Vitamin açısından zengin olan besinlerin başında soğan gelir. Tüketildiği zaman birçok hastalığa meydan okuyan bu şifalı besinin faydaları saymakla bitmiyor. İşte soğanın inanılmaz faydaları...

Soğanın mucize yaratan faydası

En iyi antioksidan ve iltihap söktürücü olan soğanın inanılmaz faydaları vardır. Mutfakların vazgeçilmezi olan soğan en iyi doğal antibiyotiktir. İçeriğinde yüksek miktarda lif, kükürt, A ve C vitaminleri bulunur, vücudu toksinlere karşı korur, bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı gelir. Çiğ ve haşlanmış halde tüketilen soğan etkili ve doğal bir ilaçtır.

Soğanın Faydaları

Özellikle kırmızı soğanda bulunan flavanol maddesi vücuttaki iltihabı idrar yolu ile atar.

Enfeksiyon sonucu oluşan dolama rahatsızlığı şiddetli sancılara neden olur. Közlenmiş soğanın zarını çıkartıp ağrının olduğu bölgeye koyarsanız, bu sıkıntıdan kurtulursunuz.

Haşlanmış kuru bir soğanı parçalayıp tülbente sarınız ve başınıza bağlayınız. Baş ağrısına birebir çözüm olan soğan, deforme olmuş hücreleri en hızlı iyileştiren doğal kaynaktır.

Göğüs içerisinde biriken iltihap, mukusları tıkadığı için ağrılara ve öksürüğe sebep olur. Bu durumdan kurtulmak için kaynatılmış bir soğanı tülbente koyarak göğsünüze koyunuz.  Aynı zamanda kaynayan soğanlı suyu da koklayarak burun tıkanıklıklarını önleyebilir, burun mukusları açabilirsiniz.

Soğan vücuttaki şeker oranını dengeler. İnsülin seviyesinin azalttığı için şeker hastaları bolca tüketmelidir.

Şekeri dengelediği gibi kan seviyesini de dengeleyerek içerisindeki toksinlerin sayısını azaltır. Kanın damarlarda daha rahat dolaşmasını sağlayarak, kalp krizini önler. Özellikle gün içinde çiğ soğan tüketerek kalp hastalıklarına yakalanma oranını neredeyse sıfıra indirebilirsiniz.

İyileştirici maddeler barındırması sebebiyle, bağışıklığı güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlar.

İltihap oranını düşürdüğü için eklem rahatsızlıklarına iyi gelir.

Kanser oluşumunu önleyen en etkili madde kuersetindir. Bu bakımdan en zengin besin de soğandır. Düzenli tüketilen soğan kansere yakalanma riskini azaltır hatta yok eder diyebiliriz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto