Sıvı tüketirken dikkat! Uzmanlar uyardı

02.08.2019 12:27

Sıcaklıkların artmasıyla beraber vücudun sıvı ihtiyacı da artmaya başladı. Uzmanlar sıvı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek, gazlı ve şekerli içecekler yerine kalorisiz içeceklerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Sıvı tüketirken dikkat! Uzmanlar uyardı

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla beraber beslenme rutini de değişiyor.

Özellikle bu aylarda daha sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Sıcakların artmasıyla birlikte vücudun sıvı ihtiyacı da artıyor.

Bu aylarda sıvı tüketmek de sağlıklı beslenme rutininin olmazsa olmazı haline geliyor.  

Uzmanlar bu dönemde yaşanabilecek sıvı kaybını önlemek için bol miktarda kalorisiz su ve süt ürünleri tüketilmesini öneriyor.

Aşırı sıcaklarla birlikte gıda zehirlenmesi oranlarının da arttığını belirten uzmanlar, tüketilen kalorisiz sıvının vücudun direncini artırarak, hastalığı önleyeceğini söylüyor. 

Günde kaç öğün yemeliyiz? 

Öğün sayısı kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Herkesin öğün sayısını vücudunun ihtiyaçlarına göre ayarlaması gerekiyor.

Uzmanlar kişilerin günlük ihtiyaçlarını öğünlere bölerek alması gerektiğini belirtirken, öğünler arasında mutlaka süt ve süt ürünü tüketmeleri gerektiğini söylüyor. 

Bu dönemlerde yoğurt ve süt tüketiminin önemli oldukça fazla olduğunu vurgulayan uzmanlar, süt ve süt ürünleri tüketmenin kilo vermede de oldukça etkili olduğunu söylüyor.

Ekmek pirinçten daha masum 

Uzmanlar, yaz aylarında kilo almak istemeyenlerin de makarna ve pirinç pilavı gibi yiyecekler yerine ekmek tüketmesi gerektiğini söyledi.

Pilav ve makarna yaparken kullanılan yağın fazla olduğunu ve bunun kilo alımına neden olacağını belirterek, kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği tüketmenin daha makul olacağını söylediler. 

Gazlı içeceklerden kaçının

Uzmanlar yaz aylarında sıvı tüketiminin önemine değinirken, yeterince su tüketmemenin yorgunluk, halsizlik gibi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. 

Ancak sıvı tüketirken asitli ve gazlı içecekler değil, su gibi kalorisiz içecekleri tercih etmek çok önemli.

Eğer su yerine sıcak bir içecek tüketecekseniz de çay, kahve gibi içecekleri şekersiz olarak tüketmenizde fayda var. 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto