Sinüzit nasıl tedavi edilir?

22.07.2019 20:00

Burun ve göz çevresinde bulunan bazı kemikler vardır. Bu kemiklerde iltihap oluşması sonucu sinüzit oluşur. Sinüzit, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı gibi problemleri de beraberinde getirir. Sinüzitten doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün.

Sinüzit nasıl tedavi edilir?

Doğada saf halde bulunan bitkilerle birçok hastalığın tedavisi sağlanmıştır.

Sinüzit probleminden kurtulmak için uzmanlar bazı doğal önerilerde bulunmaktadır. 

Zencefil çayı: Sinüzitten kaynaklı oluşan baş ağrısını dindirir. Zencefilin kökü demlikte kaynatılır ve soğuduktan sonra içilir. Ayrıca zencefil bağışıklık sistemini güçlendirir ve içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zengindir. 

Kuru üzüm: Üzümün içeriğinde iltihap önleyici biyoflavonoidler bulunmaktadır. Üzüm çekirdeği zayıflamış kan damarlarını güçlendirir. Günde en az bir avuç tüketilmelidir. 

Karabaş otu: Antibakteriyel özellik taşımaktadır. Karabaş otu, nörolojik hastalıklar, astım, kalp hastalığı ve kan dolaşımı için eskiden tıpta kullanılan ilaç görevi gören bir bitkidir. 

Elma sirkesi: 15 gün düzenli yapıldığı zaman sinüzit ve migrenden kurtulabilirsiniz. Sirkeyi sulandırarak sabah akşam burnunuza çekmeniz gerekmektedir.  Bu sayede bademcik hastalığı, orta kulak iltihabı, uyku apnesi, horlama, guatr, geniz akıntısı, astım,migren, sinüzit gibi hastalıkların tedavisi sağlanmaktadır. 

Yoğurt: İçeriğinde bulunan çinko sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, iltihabı keser ve ağrı kesici özelliğine sahiptir. Her gün bir kase doğal, ev yapımı yoğurt yemek hastalığı en az seviyeye indirecektir. 

Tarçın: Kekik, tarçın ve karanfil sinüzit iltihaplarını ve buna bağlı oluşan rahatsızlıkları ortadan kaldırır. Karıştırıp çay haline getirdikten sonra içebilirisiniz. Ayrı ayrı da tüketebilirsiniz.

Kekik çayı: Kekik çayı boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir, ayrıca kadınların düzensiz adet problemi varsa kekik çayı adet döngüsünü de düzenler. Bağışıklık sistemini korur, kolesterolü düşürür ve mideye iyi gelir. Sinüzit problemi yaşıyorsanız kekik çayını bol bol tüketin, iyi gelecektir.

Kivi: C vitamini deposuyla sinüzitten kaynakları ağrılara iyi gelecektir.

Zeytin: Özellikle zeytinin yaprağı sinüzitten kaynaklı ağrıları engellemede çok güçlüdür. Yaprakları suda kaynatın ve 10 dakika kadar bekletin ardından bu suyu için. Etkisini görmek için günde 2-3 bardak tüketin.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto