Salatalık kilo aldırır mı? Turşusundan farkı nedir?

28.06.2019 17:00

Salatalık en çok tüketilen sebzeler arasında yer alır. İster atıştırmalık ister salatanın içerisinde kullanabileceğiniz salatalık hem lezzetli hem de kalorisi düşük bir yiyecektir. Peki salatalık kilo aldırır mı? Çok fazla tüketildiğinde ne olur?

Salatalık kilo aldırır mı? Turşusundan farkı nedir?

Hem kahvaltılarda hem yemeğin yanında salatalarda sıkça tükettiğimiz salatalık hepimiz için vazgeçilmez bir yiyecek. 

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz salatalığın birçok yararı var. 

En çok bilinen faydası idrar söktürücü etkisinin olması. İdrar yolları hastalıklarına karşı birebir olan salatalık, aynı zamanda kalbe de iyi gelir. 

Yorgunluğu aldığı ve vücut direncini artırdığı da bilinmektedir.

Salatalık kilo aldırır mı? 

Salatalığın %90'ı sudur. Bu nedenle sade tüketildiği taktirde (üzerine tuz ya da herhangi bir baharat eklemeden) kilo aldırmaz. Aksine hem vücudunuzun su ihtiyacını fazlasıyla karşılayacağı hem de tok tutacağı için diyet listelerinin vazgeçilmez yiyeceğidir.

100 gram salatalık 15 kaloridir. Yani salatalık yiyerek kilo almak için çok fazla miktarda tüketmeniz gerekir.

Salatalığın kabuğuyla tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü kabuğu bağırsakları çalıştırır ve tokluk hissi yaratır. 

Eğer salatalığı yemeğin yanında yiyeceğiniz salatada kullanacaksanız salatanıza yağ koymamaya çalışın. Salataya koyacağınız yağ sizin fazla kalori almanıza neden olur. 

Aynı durum salatanın içerisine ekleyeceğiniz başka yiyecekler için de geçerlidir. Marul ve domates dışında salataya ekleyeceğiniz her türlü baharat ve sos ekstra kalori demektir. Bu da diyet yaparken beklenmedik sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabilir. 

Tabi diyetisyeninizin size verdiği listede günde tüketmeniz gereken sebze miktarını aşmamış olmanız da önemlidir. Eğer tüketmeniz gerekenden fazla sebze tüketirseniz de bu hem sağlığınız hem kilonuz açısından pek olumlu sonuçlar vermeyecektir. 

Salatalık turşusu kaç kalori? 

Salatalığın kalorisinin az olması turşusunun da öyle olacağı anlamına gelmiyor. 

Salatalığı saf haliyle tüketmek daha yararlıdır. Ancak salatalık turşusunu çok seviyorsanız diyetisyeninizin kontrolü altında tüketmenizde fayda var. 

Çünkü bu noktada salatalık turşusunun içerisindeki tuz miktarı önemlidir. Çok tuzlu olmadığı sürece salatalık turşusunu az miktarda tüketmek kilo aldırmaz.

1 adet salatalık turşusu 5, 1 porsiyon salatalık turşusu ise 25 kaloridir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto