Araştırmalara göre günde dünyada 2 milyon bardaktan fazla kahve tüketiliyor. Yani milyonlarca insan her gün kahve tüketiyor. Kimisi şekerli ve yağlı kahveleri sırf tadı için tercih ediyor. Kimi ise sağlığa iyi geldiği ve kalori yakmaya yardımcı olduğu için tercih ediyor. Yapılan araştırmalarda, kahveyi düzenli içmeyen kişilere göre kahve içenlerde yüksek miktarda antioksidan olduğu fark ediliyor.
Kahvenin kafein içermesi genel olarak kahve zararlıdır algısını oluştursa da kahve antioksidan özelliği ile sağlığa çok faydalıdır. Antioksidan kaynağı olması ve diğer özellikleri sebebiyle kahve kansere ve kalp sağlığına iyi geldiği gibi kahvenin şeker hastalığını önlemeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle de kolon kanseri ve karaciğer kanseri ile savaşmanıza yardımcı olur. Vücut ağrılarını hafifletme etkisi için tercih edilen kahvenin kimi zaman ise aşırı tüketimde zararları olabiliyor.AÇ KARNINA KAHVE TÜKETMEKAç karnına tüketilen kahvenin vücuttaki asit oranını artırıp midedeki asit oranını artırdığı için zararlı olduğu biliniyor. Ayrıca sindirim sistemimizi yavaşlatıyor ve sindirime girmemiş olan besinleri tüketen bakteriler gaz oluşumuna sebebiyet veriyor. Kahveniz kafeinsiz olsa bile zamanla hazımsızlık, mide yanması, ülser, huzursuz bağırsak sendromu gibi rahatsızlıklara mahal verebiliyor. Yani boş mideye kahve içmek bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Sorunların çoğu bağırsaklarda ve sindirim borusunda başlıyor, ancak etkileri bunun çok ötesine uzanıyor.
SAĞLIK
Yayınlanma: 02 Şubat 2021 - 18:03
Güncelleme: 02 Şubat 2021 - 18:13
Sabahları aç karnına kahve tüketmek zararlı mı?
Sabahları kahvaltı yapacak vakti bulamayanlardan, güne enerjik başlamak isteyenlere çoğu insanın ilk tercihi kahve oluyor. Peki sabahları aç karnına kahve tüketmek vücudumuzu nasıl etkiliyor?
SAĞLIK
02 Şubat 2021 - 18:03
Güncelleme: 02 Şubat 2021 - 18:13
İlginizi Çekebilir