Pfizer/BionTech'in koronavirüs aşısının fiyatı ne kadar?

10.11.2020 19:24

Koronavirüse karşı yüzde 90'dan fazla koruma sağladığı bildirilen Pfizer/BionTech firmasının geliştirdiği deneysel aşının fiyatının piyasa değerinin altında olacağı ve bölgelere göre farklılık gösterebileceği açıklandı.

Pfizer/BionTech'in koronavirüs aşısının fiyatı ne kadar?

Alman BionTech firmasının strateji başkanı Ryan Richardson, Financial Times gazetesinin düzenlediği bir çevrimiçi etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. ABD’li Pfizer ile ortak geliştirilen aşının fiyat etiketinin, özel sektörünün finansal risklerini yansıtacağını belirten Richardson, "İnovasyonun sermaye ve yatırım gerektirdiğini kabul eden dengeli bir yaklaşım izlemeye çalıştık, bu nedenle aşımızı içinde bulunduğumuz durumu yansıtan tipik piyasa oranlarının çok altında fiyatlandırmayı planlıyoruz. Dağıtım ve depolama gibi nedenlerden dolayı dünyanın belirli bölgelerinde farklı fiyatlandırma olmasını bekliyorum” ifadeleri kullandı.

Fiyatı belli oldu 

Öte yandan, Temmuz ayında Pfizer ile ABD hükümetiyle 100 milyon doz aşı karşılığında 1,95 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. İki doz halinde uygulanan aşının ABD’deki fiyatı yaklaşık olarak 39 dolar (yaklaşık 328 Türk Lirası) veya doz başı fiyatı 19,5 (yaklaşık 160 Türk lirası) dolar olarak bildirildi. 

Detaylar yarın görüşülecek

Avrupa Komisyonu ise yarın Pfizer ve BioNTech ile yapacağı tedarik anlaşmasının detaylarını görüşecek. Bu haftanın başlarında blok, 300 milyon dozluk bir sözleşmenin mali şartlar sağlanmadan imzalanmaya yakın olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Richardson, ortak iki şirketin 2021'in sonunda tüm dünyaya 1,3 milyar doz aşı tedarik etme hedefinde ilerlediğini bildirdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto