Marka haline geldi! Rahim nakillerinde 'Özkan Tekniği'

17.01.2023 14:51

Antalya haber... Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Prof. Dr. Özlenen Özkan, böbrek naklinden fazla rahim nakli için sırada bekleyen hasta olduğuna dikkat çekti. Dünyada başarılı ilk rahim naklini yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Özkan, birçok ülkede rahim nakli yapıldığını hatırlatarak, “Hepsi 'Ömer Özkan Tekniği'yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık onlar canlıdan uyguladılar. İnşallah Nobel'i alırız" dedi. 

Marka haline geldi! Rahim nakillerinde 'Özkan Tekniği'

Antalya haber... AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sosyal Tesislerde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve geldiği günden itibaren yaptıkları tüm çalışmaları anlatan Rektör Özkan, projeleri hakkında bilgi verdi.

AÜ'YE ÇOCUK HASTANESİ YAPILACAK

AÜ ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Akdeniz Üniversitesi Katlı Otopark Projesi'nin yakın zamanda biteceğini anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çocuk Hastanesi yapılması için harekete geçtiklerini de kaydetti. Hasta yakınları için yapılacak oteldeki çalışmaları anlatan Prof. Dr. Özkan, birkaç ay içerisinde hizmete sunacaklarını aktardı.

NAKİLLER İÇİN MEVZUAT ONAYI BEKLENİYOR

AÜ Hastanesi'nde birçok nakil operasyonu yaparak ilklere imza attıklarını belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, akciğer nakillerinin başlaması için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını, gelecek onayın ardından akciğer nakillerine de başlayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin ikinci rahim nakilli hastası Havva Erdem'in anne olup bir kız bebek dünyaya getirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Şu anda Sağlık Bakanlığı'ndan rahim naklinin mevzuatı için bekliyoruz. Bizim en çok beklentiye gireceğimiz nakil rahim nakli olacak. Çünkü rahim nakli olmak isteyen o kadar çok hasta var ki, muhtemelen böbrek naklindeki talebi geçecek" dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan

RAHİM NAKLİ, NOBEL'E ADAY

Dünyada ilk rahim naklini gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, nakil sonrası birçok ülkeden gelen doktorlara operasyonu nasıl yaptıklarını anlattıklarını kaydetti. Dünyada 'Özkan tekniği' ile rahim nakli yapıldığını açıklayan Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Nobel süreci başladı. Nobel'de yapılan çalışmaların yaygınlaşması gerekiyor. O nedenle biraz daha zamanımız var. Örneğin tüp bebek tedavisini bulan kişiye Nobel ödülünü yıllar sonra Alzheimer olduktan sonra vermişler. Ödülünü de eşi almış. Rakim naklini bizden sonra İsveç, ABD, Almanya, Çin, Hindistan ve Brezilya yaptı. Hepsi Ömer Özkan Tekniği'yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık, onlar canlıdan uyguladı. 1-2 seneye kadar Nobel'i bekliyoruz ama olacak anlamına gelmez. İnşallah Nobel'i alırız" diye konuştu.

AÜ'de akademisyenlerin başarılarının artırılması için kriterleri değiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Özkan, “Kaliteli yayına bakıyoruz. Kaliteli yayın, insanlığa faydalı mı, yapılan şeyin öncülüğü var mı, bunlara bakıyoruz. Göreve geldiğimizden beri uzun uğraşlarla çok fazla eleştiri almamıza rağmen kriterleri herkese rağmen yükselttik" dedi.

TEKNOKENT BİLİMLE YÜKSELİYOR

AÜ'de bilime önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, Teknokent çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünyaca ünlü markalarla anlaşma imzaladıklarını aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, milli muharip uçağın yazılımının burada yapılacağını söyledi. Sağlık turizmine olduğu kadar tarıma da önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Özkan, Aksu'da yer alan üniversitenin arazisine 'Tarım Teknokent'i yapılacağını anlattı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor