LÖSEV Hastanesi tam ruhsatına kavuşuyor!

26.02.2019 16:09

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yardımlar ile yaptığı hastanenin 5 gün içerisinde tam ruhsatına kavuşacağını duyurdu. LÖSANTE Hastanesi ruhsat verilmesi ile artık tam kapasite çalışacak.

LÖSEV Hastanesi tam ruhsatına kavuşuyor!

LÖSEV,  Sağlık Bakanlığı'na 400 yataklı hastaneye tam ruhsat alabilmek için verdiği dilekçeye Sağlık Bakanlığı’ndan olumlu cevap aldı. 

LÖSEV yetkilileri konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Yıllardır %20 kapasite ile çalıştırılan, tam donanımlı hazır bekleyen 400 yatak sayısından yalnızca 75’ine hasta yatırma izni verilip 325’i boş bekletilen yoğun bakım servisleri, ameliyathaneleri, radyoterapi (ışınla kanser tedavisi) ve yetişkin kemik i̇liği nakli servisleri tam donanımlı hazır olmasına rağmen ruhsat verilmediği için 2 yılı aşkın süredir boş bekleti̇len, kullandırılmayan, çürümeye bırakılan kalp anjiyografi cihazına bile ruhsat verilmediği için kullanılamayan ve kalp damar cerrahisi kliniği ile yoğun bakım servisleri açılamayan kanser tedavisinde çok önemli bir cihaza sahip olunmasına rağmen çalışamayan radyoterapi kliniğimize de ruhsat verildiği takdirde lösante hastanesi artık tam kapasite çalışacaktır.

Sağlık bakanlığı’nın ekteki yazılarımıza bakan adına yazdığı yazıda “kamu hastanesi gibi hiçbir ilave ücret almaksızın sunmayı taahhüt ettiğiniz takdirde talepleriniz tekrar değerlendirilecektir” cevabı sevi̇ndi̇ri̇ci̇di̇r.  Lösev’i̇n tek derdi daha fazla lösemi̇li̇ ve kanserli̇ çocuğumuzun hayatını kurtarmaktır.

Biz çocuk ve yetişkin kanser veya kalp veya yoğun bakım bekleyen hastamızı %100 başarı ile tedavi etmek istiyoruz. elbette özel bir hastanenin doktor maaşlarının, elektrik, kira, ısıtma, sterilizasyon, güvenlik, yemek, temizlik, ulaşım gibi tüm giderlerinin devlet tarafından karşılandığı vergi vermeyen, tıbbi cihaz, tıbbi malzeme, bakım, onarım gibi giderler ödemeyen kamu hastanesi̇ gibi çalışması imkansızdır.

Elbette bu koşullarda %92 tedavi̇ başarısını aşıp %100 başariya ulaşmak olanak dışıdır. Ama lösev tam 20 yıldır imkansızları başarıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu tekli̇fi̇ karşısında da Lösev’i̇n cevabı “Tekli̇fi̇ni̇zi̇ kabul edi̇yoruz ve tam ruhsat + tam doktor kadrosu bekli̇yoruz” sözümüz sözdür.

5 i̇ş günü i̇çeri̇si̇nde tam ruhsatimizi bekli̇yoruz. Herkes sözünde dursun ve artik bu sorun kökünden çözülsün. artik daha fazla çocuğumuzu ve hastamızı kaybetmeyelim! mi̇lleti̇n tuğlaları i̇le yapilmiş olan Avrupa’nın i̇lk, ülkemi̇zi̇n en donanimli lösev sağlık kenti̇ artik tam kapasi̇te çalışsın. Artık lösemi̇ ve kanser deği̇l, Türki̇ye kazansın. Artik Sağlık Bakanlığı tam ruhsat versi̇n de hayat kurtarmaya devam edeli̇m.."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto