Çok güzel bir görünüme sahip olan vücudunuz bir anda beslenme bozukluğundan ve sürekli yeme alışkanlığından dolayı neredeyse aynalara küsüyor.

Yeme alışkanları ve davranışlarını etkileyen en önemli etken kilo vermenin çok uzun ve zor bir süreç olduğu düşüncesi olmakta.

Oysa başlamak tamamlamanın yarısıdır. Tabi kararlılığın yanı sıra diyet programına düzenli olarak uymak, spor ve egzersiz yapmak bu duruma olumlu sonuçlar getirecektir.

Kilo verme konusunda insanların kararlılığı bu düşüncelerini çok kısa bir sürede hayata geçirmesini sağlayabiliyorken, uzun bir süreci düşünüyor olmak bu hedefe ulaşmanın önünü kesen bir düşünce olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Uzmanlar genetik ve kalıtım konusunda ailenin genelinin kilo almaya yatkın olabileceğini belirtmekte.

Öte yandan kararlılıkla başlanmış bir diyet programında yapılan en büyük yanlış ‘bir kerecikten bir şey olmaz” anlayışının beraberinde getirdiği istikrarı bozan davranışlar olmaktadır.

Kilo verme konusunda kararlılığını sürdürmek isteyenler ortaya koydukları çaba ve gayret etrafında bulunan aynı sorunu yaşayanlara da örnek teşkil edebilmektedir.

Kilo verilmesi programında alternatif davranışları daima aklımızda bulundurmak gerekiyor.

Sağlıklı olmak ve mutlu bir yaşam sürmek için kilo vermeyi zorlaştırıcı tüm duygusal düşüncelerden ve takıntılardan arınmak gerekmektedir.

Olumsuz düşüncelerinizi değiştirir, kararlı ve azimli olursanız bir de beslenmenize dikkat edip, spor yaparsanız istediğiniz kiloya sahip olursunuz.

Bu konuda kararlı olanlar kilo vermeyi zorlaştıran düşüncelerden arınarak hedefe ulaşıyor.