Kanseri yenmek için 5 mucize bitki!

19.06.2019 12:55

Kanser günümüzde hızla yayılan bir hastalık haline gelmiştir. Kanserle mücadelede bitkilerin gücünden yararlanmak, mucizevi etkiler yaratıyor.

Kanseri yenmek için 5 mucize bitki!

Kanser hücresi, kontrol edilemez şekilde çoğalan anormal bir hücredir. Son derece hızlı çoğalır ve sınırlandırılamaz. Bu nedenle tümörler ve diğer dokulara kanser yayılması meydana gelir. 

Kanser hastalığı tedavisinde ülkemizde hastalara cerrahi, kemoterapi ve radyoterapi dışında bir seçenek sunulmuyor. Fakat bunu zengin besinlerle ve şifalı bitkilerle kontrol altına almak bizim elimizde. 

Kanserin nedenleri arasında genetik yatkınlık, çevre kirliliği, radyasyon, kimyasal madde ve atıklar, dengesiz beslenme, gıda katkı maddeleri, obezite, aşırı şeker tüketimi, bazı virüs ve mantarlar, tarım ilaçları gibi bir çok nedeni bulunmaktadır.

Kanser Tedavisinde Etkili Bitkiler

Zerdeçal, hem anti-kanserojen etkileri sayesinde hem de güçlü antioksidan özelliklere sahip olması nedeniyle tüketilmesi önerilen bir bitkidir.


Limon,  güçlü bir antioksidan olan C vitamini sayesinde gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı koruyucudur ve vücudun enfeksiyonlara karşı olan direncini artırır. Özellikle kabuk kısmında bulunan D-limonen maddesi kanser tedavisinde oldukça büyük etki yaratıyor. Bu yüzden limonu sık tüketmenizi ve kabuklarınızı atmamanızı öneririz.

 
Brokoli, kanserle mücadelede zengin bir besin kaynağıdır. Çiğ veya buharda bekletilip tüketilmesi önerilir. 


Çörekotu, içerisinde bulundurduğu timokinon maddesi ile kansere karşı savaşır ve kanser hücrelerini öldürür. 


Yeşil Çay, kanseri engelleyen bitkiler arasında önemli bir yere sahiptir. Antioksidan özellikleri ve bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileri sayesinde çok güçlü bir bitkidir.


Ama dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta var. Kemoterapi alan hastalar, greyfurt, nar, ısırgan, kantaron gibi bitki ve meyvelerden uzak durmalıdır. Çünkü bu bitki ve meyveler, kemoterapi ilaçlarının vücutta yol aldığı biyolojik seyri değiştirebilir. Dolayısıyla kanserin türüne göre, doktorunuzun uyguladığı tedavi yöntemini de göz önünde bulundurarak  doktorunuz kontrolünde bitkisel destek kullanılmalısınız. 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto