Kanser sinsice yaklaşıyor

22.07.2019 11:43

Günümüzün en tehlikeli hastalıklarının başında kanser gelir. Kansere henüz çare bulunamamıştır fakat erken teşhis çok önemlidir. Bunun için tedbirli olmalı ve vücudumuzda meydana gelen bazı değişiklikleri dikkate almalıyız.

Kanser sinsice yaklaşıyor

Kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur.

Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir.

Bedenimizde meydana gelen her değişikliği dikkate almalıyız çünkü bunlar ufak tefek kanser belirtileri olabilir. 

Vücutta meydana gelen kanser belirtileri

1. Nefes darlığı/nefeste hırıltı: Akciğer kanserinin belirtisidir ama ilk etapta kansere bağlamaz. Böyle bir durumda riske atmamak için doktora başvurunuz.

2. Sık hastalığa yakalanmak ve ateşlenmek: Bu belirtiler lösemi yani kemik iliğinde başlayan kanserli kan hücresinin bir belirtisidir. Vücudun enfeksiyonla mücadele etmesini engelleyen anormal beyaz kan hücreleri üretmesine neden olur.

3. Halsizlik ve yorgunluk: Kanserin en önemli belirtisi halsiz, yorgun ve dirençsiz hissetmektir. Bu durum sürekli bir hal alırsa mutlaka bir uzman gözetiminden geçilmelidir.

4. Yutkunmada zorluk çekme: Boğaz ve akciğer kanserinin belirtileri olarak bilinmektedir.

5. Anoreksiya: Pankreas kanserinin erken bir işaretidir. Alkol, sigara ya da kahve içenlerde oluşan ani bir soğuma ve nefret buna bağlı olabilir. 

6. İştah azalması: Uzun bir süre yemek yemediğinizin farkında bile olmazsınız. Bu durum yumurtalık kanserinin belirtisidir.

7. Vücutta meydana gelen bölgesel şişkinlikler: Özellikle boyun, koltukaltı ve kasık bölgesinde oluşan topaklar kanserin işaretidir. Şişmiş lenf düğümleri, kansere yol açan lenfatik sistemdeki değişiklikleri gösterir.

8. Bedende meydana gelen değişiklikler: Dışkıda kan görülmesi veya sırtta kanama olması bağırsak kanserinin belirtilerinden biridir. Böyle bir durumda hemen doktora başvurulması gerekir.

9. Karında şişkinlik: Aniden ortaya çıkan ve açıklanamayan şişkinlikler yumurtalık kanserine neden olur.

10. Hızlı kilo kaybı:Kolon ve diğer sindirim kanserlerinin belirtisidir. Vücuttaki atıklardan kurtulmamızı engelleyen bir kanser belirtisidir. 

11. Aşırı morarma ve kanamalar: Lösemi belirtileri olan trombosit ve kırmızı kan hücreleri ile anormallikler gösterir. Sebepsiz yere morarma ve kanama görülüyorsa bu durum dikkate alınmalıdır.

12. Aşırı şişen göğüs ve boğaz ağrısı: Göğüsün, basık, ters veya yan olması ayrıca meme ucunun dönmesi kanserin belirtileridir. Açıklanamayan bir nedenle boğaz ağrısı yaşıyorsanız kanser, belirtilerini gösteriyor olabilir. 

13. Yüzün aşırı şişmesi: Küçük hücreli akciğer tümörleri, kan dolaşımındaki kan damarlarını sürekli  bloke eder. Yüzde meydana gelen kızarıklık ve şişkinlikler akciğer kanserine zemin hazırlıyor.

14. Tırnaklardaki değişiklikler:Tırnak altında kahverengi-siyah noktalar cilt kanseri belirtisi olabilir. Solgun ya da beyaz tırnaklar ise karaciğer kanserinin belirtisidir. 

15. Kronik öksürük ve göğüs ağrısı: Şiddetli bir öksürük ya da devam eden bronşit lösemi ve akciğer tümörü gibi kanser türlerinin belirtileridir. Göğüsteki ağrının sırtlara, omurlara ve kollara yayılma durumu da bunun belirtisidir.

16. Anormal yoğun ve aşırı sancılı adet dönemi: Rahim kanserinin erken belirtileridir. Adet dönemi arası kanamanın olması da normal bir durum değildir.

17. Kalça ve karın bölgesinde ağrı: Kalça, karın ve batın bölgesinde kramp, ağrı ve kanama yumurtalık kanserinin belirtisidir. Kan kanseri durumunda dalağın genişlemesi sebebiyle de ağrılar meydana gelebilir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto