İnatçı göbek yağlarını yok etmenin sırrı!

24.08.2022 08:30

Göbek yağını eritmek en zorlu süreçtir. Sizin de öyle bir niyetiniz varsa endişelenmeyin! Düşündüğünüzden daha kolay olacak. Yapmanız gereken tek şey, her biri iltihapla savaşmaya, metabolizmayı hızlandırmaya ve hepsinden önemlisi yağ genlerinizi kapatmaya ve vücudunuzun yağ depolama eğilimini tersine çevirmeye yardımcı olan bu besinleri tüketmeye başlamak.

İnatçı göbek yağlarını yok etmenin sırrı!

Göbek yağını eritmek için en iyi yiyecekler sayesinde metabolizmanızı motor gibi çalıştırabilirsiniz. Açlığınızı bastırarak sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz. Her öğünde protein, lif ve sağlıklı yağlar sağlamak sağlığınız için en faydalı beslenme şeklidir. Aynı zamanda inatçı göbek yağlarını da etkili şekilde eritmenin sırrı...

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolatanın faydalarını her geçen gün yeniden öğreniyoruz. Zihinsel berraklık, düşük kan basıncı ve iştah azalması. 2014 yılında yapılan bir araştırma, kakaodaki belirli bir antioksidan türünün laboratuvar farelerinin aşırı kilo almasını engellediğini ve kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü buldu.

BAHARATLAR

Baharatların adeta büyüleyici özellikler bünyeye inanılmaz derecede iyi geliyor. Örneğin karabiber; depresyon, iltihaplanma ve artrit ile savaştığı ve diğer besinlerin etkisini arttırdığı gösterilmiştir. Araştırmalar otlar, baharatlar ve tatlandırıcıların yemeğinize tuz alımını azaltmanıza yardımcı olduğunu gösteriyor. Sarı hardal tohumları, glukozinolatlar adı verilen yüksek düzeyde kanser karşıtı bileşiklere sahiptir; Tarçın, gelişmiş insülin tepkisi ile bağlantılıdır. Zerdeçal ve yaban turpu içindeki bileşiklerin, yağ depolama genlerinizin davranışını etkilediği gösterilmiştir, zencefil ise sağlığı artıran yüksek düzeyde bitkisel besinler içerir. Son olarak; yemeklerinize sarı, siyah ve kahverengi baharatlar eklemek, sağlık yararlarını artırırken aynı zamanda daha fazla tuz ve şeker arzunuzu da yatıştırdığınız anlamına gelir.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Sebzeler gibi düşük enerji yoğunluklu yiyecekler, göbek yağını eritmek için çok önemlidir. Çünkü bunlar nispeten az kalori için gerekli besinleri, dolgu liflerini ve öğünlere hacim katarlar. Parlak renkler, sebzelerin polifenoller, diyete bağlı iltihaplanmayı kontrol etmeye yardımcı olan mikro besinler açısından zengin olduğunu gösterir. Yeşil çay, diyabet ve obezite için genetik tetikleyicileri "kapatabilen" kateşin içerir. Ve sebzeler, özellikle yapraklı türler, düşük glisemik yüke sahiptir; yani, kan şekerinde bir artışa neden olmadan vücudunuzu besinlerle doldururlar.

YAĞSIZ ET VE BALIK

Protein, göbek yağı için kriptonittir. Yağsız, tonlu bir göbeğin yapı taşıdır. Protein yediğinizde, vücudunuz sindirimde çok fazla kalori harcamak zorundadır. Yediğiniz her 100 kalori için yaklaşık 25 kalori (yağlar ve karbonhidratlar için sadece 10 ila 15 kalori ile karşılaştırıldığında). Protein daha doyurucudur. American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırma, karbonhidrat yerine protein açısından zengin bir yemeğin, açlığı uyarıcı hormon olan ghrelini baskılayarak tokluğu artırdığını gösterdi. Araştırmalar vücudunuzun bütün gıdaları sindirerek işlenmiş gıdalardan daha fazla kalori yaktığını gösteriyor. Ek olarak, yağsız etler, karaciğer yağlanmasına yol açan genetik tetikleyicileri (visseral yağla bağlantılı yeni bir salgın) ve metionin ve vitamin B12'yi kapatmaya yardımcı olan bir besin olan kolinin temel kaynaklarıdır.

SAĞLIKLI LİFLER

Tahıllar, karbonhidrat içeriği nedeniyle kötü bir üne sahiptir. Ve şimdi, giderek daha fazla çalışma, buğdayda bulunan protein olan glütenin, sadece kilo alımında bir suçlu olarak değil, Alzheimer ve kalp hastalığı gibi olası uzun vadeli sağlık etkileri nedeniyle etkilerini araştırıyor. Ancak tüm tahıllar eşit yaratılmamıştır. Kinoa gibi glütensiz tam tahıllar, insülin direnci ve viseral yağ için genetik mekanizmayı olumlu yönde etkileyen bir amino asit olan betain adı verilen bir besin içerir. Bu yüzden "tahıllar" veya "karbonhidratlar" açısından düşünmeyi bırakın ve sağlıklı lifleri düşünmeye başlayın. Doğru lif kaynakları, vücudunuza enerji sağlar ve gün boyu sizi tok tutarken yağsız kas kütlesini besler. Göbek yağını eriten en iyi yiyeceklerden bazıları arasında fasulye, mercimek, yulaf, kinoa ve kahverengi pirinç, magnezyum ve krom içerir.

ZEYTİNYAĞI VE DİĞER SAĞLIKLI YAĞLAR

Yağdan kilo vermeye çalışırken yemeğe ekstradan yağ eklemek mantıksız görünse de; zeytinyağı, avokado ve fındıkta bulunan orta derecede doymamış yağları tüketmen sizi tok tutabilir. Nutrition Journal'da yayınlanan bir araştırma, öğle yemeğinde yarım taze avokado yiyen katılımcıların, yemekten sonraki saatler boyunca yemek yeme isteğinin % 40 oranında azaldığını bildirdi. Diyetinizdeki yağ türünü değiştirmek, omega-6 yağlarını (bitkisel yağlarda ve kızarmış yiyeceklerde bulunur) azaltırken, omega-3 yağ asitleri alımınızı artırmanıza da yardımcı olacaktır; Omega-3'lerin omega-6'lara oranını artırmanın metabolik sağlığı iyileştirdiği ve iltihabı azalttığı kanıtlanmıştır.

KIRMIZI MEYVELER

Giderek daha fazla araştırma, bazı meyvelerin göbek yağlarıyla savaşmada diğerlerinden daha iyi olduğunu göstermeye başladı. Bu meyvelerin hepsinin ortak bir yanı vardır; kırmızı ya da en azından kırmızımsı olması. Bu meyveler arasında yakut kırmızısı greyfurt, vişne, ahududu, çilek, elma, karpuz, erik, şeftali ve nektarin bulunur.

YUMURTA

Yumurta, vücudun tüm hücre zarlarının yapımında kullanılan temel bir besin olan B vitamini kolinin en iyi besin kaynağıdır. İki yumurta size gününüzün yarısında ihtiyacınız olan enerjiyi verecektir. Güne yumurtayla başlayın ve etkisini anında hissedin.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?