İlaçlara her yıl sonu döviz kuru farkı belirlenerek zam geliyor. 2019 Aralık ayının sonuna yaklaşılırken hem hastaları hem de ilaç tedarikçilerini yakından ilgilendiren bu durum merakla bekleniyor. Öte yandan ‘dört yüze” yakın ilaç fiyatlarında değişen rakamlar bu ay sonuna kadar belirlenecek ve fiyat etiketlerine yansıtılacak.

Belirlenen kur üzerinden artacak fiyat artışlarını hastalar endişe ile bekliyor. En küçük fiyatlı bir ilacın bile döviz kuru üzerinden hesaplanıyor olması fiyatların yukarıya çıkmasına neden olacak. Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin yaptığı açıklamada, “Her yıl Ocak ayından itibaren bu durum genel de Şubat ayının 20 sine denk geliyor. Bu tarih de ilaçlar yeni döviz kuru fiyatları üzerinden etiketlendiriliyor” dedi

Öte yandan Ertekin, “Bu ay içerisinde dört yüze yakın ilaç fiyatları da etiketlerde değişim bildirisi gelmiştir. Eczaneler tedarikçiler tarafından belirlenen fiyatların yenilenmesi konusunda açıklama göndermiştir. Esas döviz kuru ile fiyatları değişecek ve belirlenecek olan ilaçlar ise Ocak ayında toplanacak komisyonun toplantı sonrası belirleyeceği rakamlar ile netlik kazanmış olacak. Piyasa da bulunan ve bulunmazlığı konularında yaşanan sıkıntıların da giderilmesi konusu komisyon toplantısı sonrası netlik kazanmış olacak” diye konuştu.