Hindistan cevizi yağı birden fazla amaç için kullanılır. Bunlardan biri de güzellik.

İşte hindistan cevizi yağının mucizevi etkileri...

1. Saç bakımı

Saçınıza uyguladığınız Hindistan cevizi yağı kepeği önler, saç köklerini besler ve yoğun nemlendirme sağlar. Kalın telli ve parlak saçlara sahip olmak istiyorsanız mutlaka uygulayın.

2. Dudak kremi

İçerdiği yüksek besin maddesiyle Hindistan cevizi yağını, biraz şeker bal ile karıştırarak dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Bu karışım ölü hücreleri arındırır ve pürüzsüz dudaklara sahip olmayı sağlar.

3. Diş beyazlatıcısı

Hindistan cevizi yağının bir diğer özelliği de mantar oluşumunu önlemesi ve antibakteriyel oluşu. Bu nedenle ağız içerisindeki bakterileri ve plağı yok etmede güçlü bir yöntemdir. Dişerinizi diş macunu yerine hindistan cevizi yağıyla fırçalarsanız diş eti sağlığını korur, çürük riskini azaltırsınız. Ayrıca dişleriniz doğal olarak beyazlar ve nefesiniz tazelenir.

4. Makyaj temizleyicisi

Maskara gibi suya dayanıklı, zorlu makyaj kalıntılarını yok etmede mükemmel bir temizleyici diyebiliriz. Bu yöntemle cilt tahriş olmaz aksine cildi temizlemeye kırışıkları azaltmaya, sıkılaştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur.

5. Vücut losyonu

İster tek kullanın ister kreminiz ile karıştırın, sonrasında vücudunuza uygulayın. Hindistan cevizi yağı yüksek antioksidan içerdiği için vücuda faydaları çoktur. Akne ve egzama gibi problemleri yok eder ve cildin erken yaşlanmasını önler.

6. Tıraş Kremi

Tıraş sonrası sürülen hindistan cevizi yağı sürtünmeden oluşan tahrişi engeller ve nemlendirici görev sağlar.

7. Ayak sağlığı

Hindistan cevizi yağını ayaklarınıza uygulayıp masaj yaparsanız mantar oluşumunu engeller ve çeşitli hastalıkların önüne geçmiş olursunuz.

8. Cilt bakımı

Yoğun temizleyici ve nemlendirici özelliğiyle ciltte oluşan lekeleri, sivilceleri yok eder, cildi ölü hücrelerden arındırır.