Güneş alerjisi nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

24.06.2019 13:59

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar da arttı. Bu sıcak havalarda güneşe fazla maruz kalmak özellikle cildimizde bazı problemlere sebep olur. Güneş alerjisi de bu rahatsızlıklardan bir tanesidir. Diğer adı güneş zehirlenmesi olarak bilinen güneş alerjisi nedir, belirtileri nelerdir, nasıl korunmalıyız ve tedavisi nasıldır?

Güneş alerjisi nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Güneş alerjisi, yoğun güneş ışınlarına maruz kalmaktan ötürü, bedenimizde izlerin oluşmasına neden olan ve reaksiyona yol açan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın belirtilerini bilmek erken tedavi açısından büyük önem taşır.

Güneş Alerjisi Belirtileri

Ciltte meydana gelen kaşıntı veya ağrılar

Ciltte oluşan kırmızı lekeler 

İçi su dolu kabarcık veya kurdeşen oluşumu

Kabuklanma, çatlama, kanama.

Güneş Alerjisi Tedavisi

Öncelikle alerjinin hangi boyutta olduğu saptanmalıdır.  Hafif vakalarda birkaç gün güneş ışığından kaçınmak yeterliyken ilerlemiş olan vakalarda tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır.

Şiddetli alerjik deri reaksiyonları için deride döküntü meydana gelirse mutlaka doktora gitmeli ve verilen ilaçları düzenli kullanmalısınız.

Fototerapi tedavisi ile sık sık güneşe maruz kalan bölgelere ultraviyole ışınları uygulanır. Birkaç haftalık tedavinin ardından ciltte herhangi bir problem kalmayıp tedavi tamamlanmış olur.

Koruyucu ve etkili güneş kremleri kullanılmalı ve cilt nemlendirilmelidir.

Vücudun nem dengesini korumak için bol su içilmelidir.

Uzun süre güneşlenmekten kaçınılmalıdır.

Güneşe doğrudan maruz kalmaktan kaçınılmalı ve özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında, güneş en tepedeyken mümkün olduğunca dışarıda durulmamalıdır.

İyi bir cilt losyonu ile tahriş olan cildinizi yenileyebilirsiniz.

Aloavera gibi doğal ürünlerle güneş alerjisini engelleyebilirsiniz.

Ayrıca güneş alerjisinden korunmak için şapka ve güneş gözlüğü takmalı, açık renk, hafif,  bol ve salaş kıyafetler tercih etmelisiniz. 


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto