Çürük diş kalbi etkiliyor!

24.07.2019 15:58

Çürük diş kalp sağlığını etkiliyor. Uzmanlar diş çürüklerinin ciddiye alınması ve tedavi ettirilmesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Çürük diş kalbi etkiliyor!

Ağız ve diş sağlığı hepimiz için çok önemli. Ancak dişimizdeki bazı küçük problemleri kimi zaman görmezden gelebiliyoruz. 

Özellikle dişimizdeki bir çürüğe müdahale etmek, doktora gitmek için çürüğün ağrıya neden olmasını bekliyoruz.

Uzmanlar özellikle kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak rahatsızlığına sahip kişilerde diş sağlığının çok önemli olduğunu söyledi. 

Dişte oluşan problemler ciddiye alınmadığı taktirde çürük dişlerin dolgu ya da çekimi sırasında oluşan kanamalarla enfeksiyonun kana karıştığı ve kalbe ulaşarak, kalp sağlığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. 

Böyle bir rahatsızlıkla karşılaşmamak için diş tedavileri öncesinde mutlaka enfeksiyondan koruyucu antibiyotik alınması gerektiğini belirten uzmanlar, diş ve diş eti rahatsızlıklarının yaşanmadan önce mutlaka önleminin alınması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, diş ile ilgili yaşanan problemlerle ilgili mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini, çürük dişe hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. 

Diş çürüklerini nasıl önleriz? 

Sabah akşam mutlaka dişlerinizi fırçalayın. 

Diş ipi kullanın.

Asitli yiyecek ve içeceklerden kaçının.

Çok sert yiyecekler tüketmeyin.

Şekerli yiyeceklerden uzak durun. 

Düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret edin. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto