İnsan anatomisi oldukça karışıktır. Yüzyıllardır tıp dünyası bu anatomiyi çözer ve ona hasar veren faktörleri inceler. Hassas olan vücut sistemlerden meydana gelir.
Bu sistemler; dolaşım, iskelet, boşalım, sindirim ve sinirlerden oluşur. Organların fonksiyonel işleyişini düzenleyen bu sistemlerin arasındaki iletişimi sinirler dokular aracılığı ile sağlar.
Anne karnında herhangi bir genetiksel bozukluk olmadığı sürece muhteşem işler. Ancak dünya ve çevresel faktörlere maruz kaldıktan sonra bazı hastalıkların yaşanmasına zemin hazırlar. Kulağa tiksindirici gelse bile insan sağlığı için doğadaki bazı bakterilere ihtiyaç vardır. Ancak bu bakterilerin hepsi fayda sağlamaz.
Kulak, bağırsak, mesane, burun ve göbek deliğinde birikirler. Yapılan son çalışmalarda kirpik dibi ve kaşlarda da parazitlerin olduğu tespit edilmiştir. Tüm bunlar yeterli bir şekilde temizlenmemekten dolayı yaşanır. Vücudunda yaklaşık 100 trilyon bakteri yaşar. Düzenli olarak vücudumuzu temizlemezsek zararlı olan bakteriler hastalıklara neden olabilirler.




PARAZİTLERİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR NELERDİR?
- Boğaz enfeksiyonları,
- Burun bezlerinde büyüme ve sinüs tıkanıkları,
- Bağırsak bozulması sonrası kabızlık ya da ishal yaşanması,
- Orta kulak iltihabı,
- İştahsızlık ve aşırı kilo kaybı,
- Düzensiz yemek yeme istediği,
- Kirpik dibinde iltihap nodülleri, kaşlarda kepeklenme,
- Cilt yüzeyinde hasarlar,
- İdrar yollarında iltihaplanma,