Bilim dünyasından büyük koronavirüs müjdesi

17.02.2021 23:00

Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, covid-19 salgınını bitirebilecek ilaçla ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “24 saat içinde virüs bulaşını durduruyor. Henüz erken ama salgının sonucu getirecek ilaç olabilir. Öte yandan Monulparivir adlı ilaçla ilgili yazılan uluslar arası makalede, “COVID'nin önlenmesi ve tedavisi için önemli bir potansiyele sahip” denildi.

Bilim dünyasından büyük koronavirüs müjdesi

İnönü Üniversitesi öğretim üyesi ve Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, çalışmaları son aşamaya gelen Monulparivir adlı ilacın salgının sonunu getirebileceğini söyledi.

VİRÜS BULAŞINI DURDURUYOR

Prof. Ertürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya, Monulparivir adlı ilaçla ilgili gelişmelerin duyurulduğu uluslar arası makaleyi de ekledi. Prof. Ertürk yaptığı paylaşımda, “Monulparivir: Antiviral. İnfluenza için geliştirilmiş. Sars Cov-2’ye karşı etkisi gösterilmiş. 24 saat içinde virüs bulaşını durduruyor. Asemptomatik yayılmayı engelliyor. Henüz erken ama salgının sonunu getirecek ilaç olabilir” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Mehmet Ali Ertürk’ün linkini paylaştığı, “SARS-CoV-2 enfeksiyonu, EIDD-2801 tarafından etkili bir şekilde tedavi edilir ve önlenir” başlıklı bilimsel makalede ise şu bilgilere yer veriliyor;

İŞTE O BİLİMSEL MAKALENİN TERCÜMESİ

“Öz
SARS-CoV-2 enfeksiyonu, EIDD-2801 tarafından etkili bir şekilde tedavi edilir ve önlenir
Bilinen tüm yeni ortaya çıkan insan koronavirüsleri muhtemelen yarasalardan kaynaklandı 1. Burada, yeni ortaya çıkan tüm insan koronavirüslerinin (SARS-CoV, MERS-CoV ve SARS-CoV-2) verimli in vivo replikasyonunu ve son derece alakalı iki içsel ön -pandemik SARS benzeri yarasa koronavirüsleri. Bu modelde virüs replikasyonu, gerçek insan akciğer dokusunda meydana gelir ve virüsün veya konağın herhangi bir şekilde adaptasyonunu gerektirmez. Sonuçlarımız, yarasaların insanlara doğrudan bulaşabilen endojen koronavirüsler barındırdığını gösteriyor. LoM insan akciğer dokusunun pandemik SARS-CoV-2 in vivo enfeksiyonunun daha ayrıntılı analizi, alveollerde ve kirpikli hava yolu hücrelerinde bulunan tip II pnömositler dahil olmak üzere insan akciğer epitel hücrelerinin baskın enfeksiyonunu göstermiştir. Akut SARS-CoV-2 enfeksiyonu oldukça sitopatikti ve sağlam ve sürekli bir tip I interferon ve enflamatuar sitokin / kemokin tepkisini indükledi. Son olarak, koronavirüs enfeksiyonu için terapötik ve maruziyet öncesi profilaksi stratejisini değerlendirdik."

COVİD’İN ÖNLENMESİNDE ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP

“Sonuçlarımız, halihazırda faz II – III klinik çalışmalarda bulunan oral geniş spektrumlu bir antiviral olan EIDD-2801'in terapötik ve profilaktik uygulamasının, in vivo SARS-CoV-2 replikasyonunu dramatik bir şekilde inhibe ettiğini ve dolayısıyla COVID'nin önlenmesi ve tedavisi için önemli bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir. “

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalyada 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Ayrış..

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var
Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi