Batık kıllar nasıl çıkarılır?

27.06.2019 20:00

Batık kıllar olarak isimlendirilen kıl dönmesi, birçok kişinin yaşadığı bir problemdir. Cilt altı dokusunda büyüyen bu kıllar, hoş olmayan, pürüzlü bir görünüme neden olmaktadır. Bu yüzden birçok kadın özellikle bacaklarda sıkça görülen batık kıllara çözüm aramaktadır.

Batık kıllar nasıl çıkarılır?

Ciltteki en büyük problemlerden biri olan batık kıllar asprin ve karbonat maskeleri sayesinde kısa sürede yok olmaktadır.

Batık kıllar, zaman zaman kızarma veya sivilce olarak çıkma gibi sonuçlar doğurmaktadır. Bu nedenle erkenden kurtulmaya çalışmalısınız aksi halde ameliyata kadar uzanan zorlu bir süreçten geçebilirsiniz. Aynı zamanda sağlığınızı da olumsuz yönde etkilemektedir.

Batık kıllara uygulanan en etkili çözüm önerilerinden biri asprin uygulamasıdır. Kıl dönmesi olarak isimlendirilen batık kıllar, kısa bir sürede asprin sayesinde yok olabilir. Asprin, ölü cildin dökülmesini ve cildin altında kalan kıllardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Ayrıca karbonat da etkili bir yöntemdir, cildinizdeki ölü deriden kurtulmanıza yardımcı olabileceği gibi derinin altında meydana gelen kıl dönmelerinin çıkmasına neden olacaktır. Hassas ciltli kişilerin karbonat uygulaması yapmaları önerilir. Kısa bir süre kullanmanız durumunda etkili bir sonuç alabilirsiniz.

Asprin Uygulaması

2 asprin ve 1 tatlı kaşığı ılık suyu bir kaba koyun. Asprinler suyun içerisinde yumuşadıktan sonra karışımın içerisine 1 çay kaşığı bal ekleyin.

Bu karışımı batık kıllarınız olduğu bölgelere sürmeniz gerekmektedir. Uygulamayı yaptıktan 10-15 dk sonra yıkayabilirsiniz. Bu karışımı haftada 1 veya 2 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

Karbonat Uygulaması

1 yemek kaşığı karbonatla 200 ml suyu karıştırın. Bu karışımı şikayetlerinizin olduğu bölgelere yavaşça sürüp, ovalayın.  

5-10 dk beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın. Günde iki defa yaparak bu problemlerden kurtulabilirsiniz.


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto