Antalya'da aşı ikna timi kuruldu! Vatandaşları tek tek arıyorlar

22.04.2021 12:36

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşı sırası gelmesine rağmen aşı olmak istemeyen vatandaşlar için 35 kişiden oluşan ikna timi oluşturuldu. Ekipler, aşı olmak istemeyen vatandaşlara ulaşarak, onları ikna etmeye çalışıyor.

Antalya'da aşı ikna timi kuruldu! Vatandaşları tek tek arıyorlar

Antalya haber... İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 35 kişiden oluşan ikna timi kurdu. Kurulan ekip, sahada aşı olmak istemeyen vatandaşları tek tek ziyaret ederken bir başka ekip de telefon ile ulaşarak vatandaşları ikna etmeye çalışıyor. İkna timleri önce vatandaşlara nasıl olduklarını, daha sonra ise neden aşı olmadıklarını, aşının sağlayacağı faydayı ve aşı olmayı düşünüp düşünmediklerini soruyor. İkna timleri de son olarak vatandaşın nerede ve nasıl aşı olabileceği, randevuyu nasıl alacağı konusunda bilgilendirme yapıyor. 35 kişiden oluşan tim, 3 vardiya olarak çalışıyor ve günde yaklaşık 3 bin vatandaşı arayıp aşı konusunda bilgilendirme yapıyor.

AŞI TEREDDÜTÜ YAŞAYAN İNSANLARI İKNA EDİYORLAR

Aşı sırası gelip olmayan vatandaşları aradıklarını belirten Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Cenker Ateş, “Pandeminin başından beri kurduğumuz 3 çağrı merkezimiz var. Gelen arama, hasta ve vatandaşların arandığı çağrı merkezi ve sosyal destek birimi. Giden aramalarda, son günlerde çok gündem olan aşı konusunda aşı sırası gelip de olmayan vatandaşları ikna etmek amacı ile arıyoruz. Bu vatandaşlarımıza neden aşı olmadıklarını, olmayı düşünüp düşünmediklerini, bu konuda nerede aksaklık yaşadıklarını veya konu ile ilgili genel bir bilgi edinip isteyip istemediklerini sorguluyoruz. Bu şekilde de onları yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Cenker Ateş

“3 BİN KİŞİYE ULAŞIM SAĞLAYABİLİYORUZ”

Günde ortalama 3 bin kişiye ulaştıklarını söyleyen Cenker Ateş, “Burada 35 kişilik bir ekibimiz var. Bu ekip ayrıca, pozitif ve temaslı hastaları da arıyor. Son günlerde aşı gündemde olunca bunlarla da ilgili vatandaşlarımızı arıyoruz. Ekipler, 3 vardiya olarak çalışıyor. Mesai saatleri ve akşamları hem buradan hem evlerinden arama yaptırıyoruz. Günlük en az 200 kişiyi arama potansiyeli var her bir personelin. Yaklaşık olarak 3 bin kişiye ulaşım sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

“GÜNLÜK TARAMA YAPIYORUZ”

İkna timlerinin konuşmalarından bahseden Ateş, “İkna çalışmalarını, halk sağlığı yönetim sistemi diye adlandırdığımız bir sistem var. Bu sistem üzerinden günlük tarıyoruz. Günlük taramamız sonucunda aşı yaptırmayan vatandaşlarımızın bilgilerine ulaşıyoruz. Kişileri arıyoruz, öncelikle aşıyı niye olmadıklarını soruyoruz. Daha sonrada olmayı düşünüp düşünmediklerini soruyoruz. Bazı vatandaşlar, nerede aşı olacaklarını ve nasıl randevu alacaklarını bilmiyor olabiliyorlar bu konuda da bilgilendirme yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“HASTANELERDE VE TÜM AİLE HEKİMLİKLERİNDE AŞILARINI OLABİLİRLER”

Aşının önemine dikkat çeken Cenker Ateş, “Aşı bizim için çok önemli. Pandemi döneminin anahtarlarından birisi. Aşı, vatandaşlarımıza hastalığın ilerlemesini, hastane sürecinde ve yaşamsal fonksiyonların korunması sürecinde çok etkili. Bu yüzdende vatandaşlarımızın aşı olmasını çok istiyoruz. Bu konuda vatandaşlar, hastanelerde ve tüm aile hekimliklerinde aşılarını olabilirler. Bizi ulaşmak istediklerinde çağrı merkezi üzerinden iletişim sağlayabilirler. Bu çağrı merkezine İl Sağlık Müdürlüğü sitesinden de ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitter, Telegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı