Antalya Kadın Müzesi'nden 'sohbetiniz sağlık olsun' projesi

12.12.2020 12:58

Antalya Kadın Müzesi Antalya'nın başarılı ve tanınmış kadınlarını 'Sohbetiniz sağlık olsun' projesi ile bir araya getirdi. Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, erken tanının hayat kurtardığına dikkat çekerek, 7 kadının yer aldığı projenin Antalya'nın önde gelen erkekleri ile devam edeceğini söyledi.

Antalya Kadın Müzesi'nden 'sohbetiniz sağlık olsun' projesi

Antalya'nın tanınmış kadın isimleri meme kanserinde farkındalık yaratmak için bir videoda buluşarak meme kanserinin belirtilerini anlattı.


 Prof. Dr. Havva İşkan Işık

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Havva İşkan Işık, SPO Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, ZİÇEV Antalya Şube Başkanı Aylin Ayaz Yılmaz, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Oya Uysal Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Ev Hanımı Gül Bilal'in, yer aldığı videoda 'meme kanseri kovidi' beklemez denilerek, kadınların kontrollerini aksatmaması gerektiğine vurgu yapıldı.  

Videoda kadınlara şu çağrıda bulunuldu: 

“Daha önce olmayan ve geçmeyen bir meme ağrınız mı var? Renk değişikliği, kızarıklık, morarma mı var? Meme derisinde bir çekilme, çökme mi oluştu? Lohusa olmadığınız halde yeni başlayan bir meme akıntınız mı var? Meme kanseri her kuşakta, ailenizdeki kadınlarda bulunuyor mu? Meme boyutunuzda bir farklılık mı oluştu? Erken teşhis önce hayatınızı, sonra memenizi kurtarır. Meme kanseri belirtilerini dinlediniz. Olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz bir gerçek ama meme kanseri Covid'i beklemez, lütfen kontrolleri aksatmayın."


 Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege

'Sohbetiniz sağlık olsun' projesi ile ilgili açıklamalarda ATAV Başkan Yeliz Gül Ege proje ile ilgili şunları söyledi:

"Bu kovid öncesi başlattığımız bir proje. Bu projede amaç erken tanının hayat kurtardığına dikkat çekmek. Kuaför kadınlarla başladığımız bu projede 10 soruda meme kanseri bilgilendirmesinin ardından kadınlarla söyleşi yaptık. Şimdi de dijital platformda yayınlamak üzere 7 kadınla birlikte, kovid döneminde meme muayenesinin ertelemeye gelmeyeceği hususunda bir kamu spotu hazırladık."

Bu vesile ile kovid döneminde hastanalere gitmekten tedirgin olan kadınların bundan kaçmamaları gerektiği mesajını Antalya'nın önde gelen, mesleğinde ileri olan veya ev hanımı olup da rol model olan kadınlarla birlikte Tüm Türkiye'ye vermek istediklerini belirten Başkan Ege, oda ve STK başkanlarının da destek verdiği projenin bugün tanıtımını yaptıklarını söyledi. 

Ege, bu projenin Antalya'da önde gelen  7 erkekle devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto