Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür: "Ciddi bir vaka artışı yaşamadık"

05.01.2021 10:02

Antalya haber... İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, kente gelen turistlerin koronavirüs vaka sayısını artırmadığını belirterek, “Covid-19 testi pozitif çıkan turistler en kısa zamanda tedaviye alındı. Şu anda ilimizde Covid-19 nedeniyle tedavi alan turist yok" ifadelerini kullandı.

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür: "Ciddi bir vaka artışı yaşamadık"

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre; İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya'daki vaka artış hızı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya'nın turizm kenti olmasına rağmen turizmin yoğun olduğu dönemlerde dahi ciddi vaka artışı yaşamadıklarını aktaran Dr. Ünal Hülür, kent genelindeki kısıtlamalara ve pandemi kurallarına uyulmasıyla birlikte vaka sayılarının düşüşe geçtiğini açıkladı. Antalya Valiliği'nce oluşturulan izlem ekiplerinin denetimi, maske, mesafe ve temizliğine dikkat edilmesi HES koduyla ilgili kurumlarda, bazı sokaklarda, AVM'lerde ve toplu taşıma araçlarındaki uygulama oranının yüksek olduğunu vurgulayan Dr. Ünal Hülür, yasaklara uymayan vatandaşların izlem ekiplerine bildirildiğini, bazı temaslı ya da pozitif vakaların KYK yurtlarına alındığını söyledi.

"ŞU ANDA İLİMİZDE TEDAVİ ALAN TURİST YOK"

Dr. Ünal Hülür, Antalya'ya ziyarete gelen Covid-19 testi pozitif çıkan turistlerin en erken zaman içerisinde tedaviye alındığını söyledi. Dr. Hülür, “Şu anda ilimizde Covid-19 nedeniyle tedavi alan turist yok. Pandemi sırasında Türkiye'ye ve Antalya'ya gelen yabancı turistlerin çok büyük kısmı Güvenli Turizm uygulamalarından dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Alınan tedbirler sayesinde bu şartlarda olabilecek en güvenli tatili yaptıklarını dile getiren turistler, sağlık hizmetlerinden de memnun kaldıklarını vurguladı. Özellikle ülkelerindeki sağlık sigortalarının ve seyahat sağlık sigortalarının Covid-19'u kapsamadığını, buna karşılık Türkiye'ye girişte çok makul ücretlerle Covid-19 sigortası yaptırabildiklerini söyleyen turistler, böylece endişesiz ve gönül rahatlığıyla tatil geçirdiklerini, pandemi sonrası da Türkiye'yi tercih edeceklerini ifade etti" dedi.

"TURİSTLER ÇOK ETKİLENDİ"

Birçok ülkenin turistlere kapılarını kapattığını hatırlatan Dr. Ünal Hülür, Türkiye'deki sağlık sistemi ve ağırlama endüstrisinin değişen şartlara uyum gösterdiğini belirtti. Dr. Hülür, “Turistler, Türkiye'nin gerekli tedbirleri alarak kendilerine kucak açmasından çok etkilendiklerini belirtti. Haftalarca, hatta aylarca kapalı kaldıktan sonra kısa süreliğine de olsa Türkiye'de tatil yapabildikleri için morallerinin düzeldiğini, ruhen ve bedenen yeniden sağlıklı hissetmeye başladıklarını söylediler" diye konuştu.

"BÜYÜK SORUNLARLA KARŞILAŞILMADI"

Dr. Ünal Hülür, turistlerin Türkiye'ye girerken ateş ölçme ve diğer semptomlarına bakılmasıyla seyahatlerden etkilenmediklerini söyledi. Dr. Hülür, “Turistler kendileriyle ilgilenen tüm sağlık, güvenlik, ulaşım ve otel çalışanlarının profesyonelce davrandığını, yaşanan çok nadir olumsuzlukların ise diğer yerlerde gördükleri ve duyduklarına göre ihmal edilebilir düzeyde kaldığını vurguladı. Türkiye'deyken gerek Covid-19, gerek başka sağlık sorunları yaşayan yabancı turistler ise otellerin ve sağlık hizmeti veren Türk kurumlarıyla herhangi bir sorun yaşamadıklarını, tek sıkıntılarının ülkelerine dönmeden önce Covid-19 testleri pozitif çıkanların istemedikleri halde Türkiye'deki kalışlarının uzaması, böylece ülkelerine döndüklerinde işyerleriyle sorunlar çıkması olduğunu söyledi. Karantina ve izolasyona alınan turistler de hareket özgürlükleri kısıtlanmasına rağmen kendilerine iyi bakıldığını, herkesin durumlarını anlayışla karşıladığını, iletişim konusunda da büyük sorunlarla karşılaşmadıklarını dile getirdi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı