‘Ameliyatlı covid’ hastasına hakaret ettiler! Bunlar nasıl doktor?

16.01.2021 00:31

Kanser hastası olan ve ameliyat olduğu hastanede yatarken covid-19’a yakalanan 29 yaşındaki Serap Yıldız, kendisine beslenmesi için serum verilmesi yerine kahvaltılık getirildiği ve 2 gündür ilgilenilmediği yönünde paylaşım yapınca bir kadın doktor ile doktor olduğu öne sürülen bir diğer kişinin hakaretlerine maruz kaldığını iddia etti.

‘Ameliyatlı covid’ hastasına hakaret ettiler! Bunlar nasıl doktor?

Mide kanserine yakalanan ve ameliyat öncesi tedavisi sürecinde Twitter’daki takipçilerinin büyük desteğini gören Serap yıldız, ameliyat olmasının ardından kaldığı izole serviste covid-19’a yakalandı. Ardından başka bir servise alınan ancak bu kez de serumla beslenmesi gerekirken kendisine kahvaltı getirilen genç kadın sosyal medyadan destek isteyince bu kez de biri doktor, diğeri de doktor olduğu öne sürülen iki kişinin hakaretlerine maruz kaldığını iddia etti.

TAKİPÇİLERİ MORAL DESTEĞİ VERDİ

Kendisi de bir sağlık çalışanı olan 29 yaşındaki Serap Yıldız’a bir süre önce mide kanseri tanısı konuldu. Teşhisin ardından ameliyat önceki kemoterapi tedavisi gören genç kadın bu süreçte Twitter hesabından yaşadıklarını sürekli paylaşarak takipçileriyle sıkı bir bağ kurdu.

Takipçilerinin Serap Yıldız’a verdiği büyük destek genç kadının hayata tutunmasında ve kanserle mücadelesinde katkı sağladı. Genç kadının kimi takipçileri ameliyat öncesinde hastaneye gelerek yemek Serap Yıldız’a yemek dahi getirdi.

COVİD OLUNCA OLUMSUZLUKLAR BAŞLADI

Aldığı kemoterapi sayesinde yaşanan olumlu gelişmelerin ardından Serap Yıldız ameliyat edildi ve genç kadının midesi tamamen alındı. Genç kadın bu süreçte kilo vermesinin ardından bir süre serumla beslenmesi ve tedavisinin hastanede sürdürülmesi gerekti. Ancak bu gelişmeye kadar yolunda giden her şey Serap Yıldız’ın kaldığı serviste covid-19’a yakalanmasıyla alt üst oldu. Serap Yıldız bu olumsuzluk üzerine başka bir servise alındı ancak bu kez de covid’li olduğu için tek başına kaldı. Midesi olmayan ve serumla beslenen genç kadının odasına kahvaltılık malzeme dahi bırakılmadığını iddia etti.

 

TANSİYONUM DÜŞÜYOR, GELEN YOK!

Serap Yıldız ortaya çıkan riskli durumda sesini duyuramayınca durumu aralarında çok sıkı bir bağ oluştuğu sosyal medyadaki takipçileriyle paylaştı. Yıldız Twitter hesabından yaptığı paylaşımda serumlu beslenme ve kendisine getirilen kahvaltılık malzemenin görüntülerini paylaşarak, “Hastanede izole odada yatarken covıd kapıyorum, başka bir hastanenin covıd servisine yatırılıyorum ama 2 gündür odaya gelip bi tansiyon bile ölçen yok ve ben özel bir hastayım. Kemoterapi radyoterapi görmüş 3 ay önce midesi tamamen alınmış beslenme güçlüğü yaşayan bir hastayım” diye yazdı. Yıldız bu paylaşımlarına nabız sayısının 40’a düştüğünü gösteren cihazın görüntülerini de ekledi.

BAKANLIK HASTANE YÖNETİMİYLE GÖRÜŞTÜ

Serap Yıldız’ın takipçileri yaşanan bu olumsuzluklar üzerine tepki gösterip çözüm yolları aramaya başlarken, olaya Sağlık Bakanlığı el koydu. Bakanlığın Twitter hesabından Yıldız’ın sayfasına gönderilen bir mesajla telefon numarası ve hangi hastanede olduğu yönündeki bilgiler istendi ve bakanlık çalışanları hastane yönetimiyle bağlantı kurdu. Böylelikle genç kadının ilgisizlik nedeniyle yaşanan sorunlarının önüne geçildi. Serap Yıldız bu olumlu gelişmeyi de sosyal medyadan paylaştı.

‘TERBİYESİZ VE NANKÖR KANSER HASTASI!’

İşte tam bu sırada doktor G.K, Serap Yıldız’ın paylaşımlarına hakaret içeren yorumlar yapmaya başladı. G.K, attığı tweetlerde Serap Yıldız’ı duygu sömürüsü yapmakla suçlayarak, “İyi olduğun için serum takılmamış olabilir mi? Özel hasta olduğun için herkese başlanan ilaçlar konusunda değişik bir protokol olabilir mi? Size kanser tedavisi vermiş sağlık camiası neden şimdi ihmal etsin? Bu nankörlük değil mi?”, “Kanser terbiyesizliği nötralize etmiyor. Sadece terbiyesiz bir kanser hastası oluyorsunuz. Hastalıktan sekondan kazanç yapıp duygu dömürüyo salak” ve “İyi olduğunu yukarıda birisine verdiğim cevaptan anladım, babasının hayrı vermek zorunda falan ifadelerinden sana tedavi veren ekibe acıdım” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET SENİN GİBİLERE PARA HARCAMAMALI’

Öte yandan S.A adlı bir kişi de Serap Yıldız’a hakarete varan ifadeler kullandı. S.A, “Sen tedaviyi hak etmeyen birisin. Hem başkalarının kanser olmasını dileyecek kadar alçalan hem de seni tedavi eden insanlara karşı seviyesizce yorumlar yapan bir zevatsın. Devlet senin gibilere para harcamamalı” ve “Ameliyat olmasa ölecekti. Mide kanserleri ölüm oranlarının en sık olduğu hastalıklardan biridir. Tam olarak muhtaç olmak bu değilse nedir, lütfen açıklar mısınız?” şeklinde tweetler attı. G.K gibi doktor olduğu öne sürülen S.A, gelen tepkiler üzerine Twitter hesabını kapattı.

HASTALIKLAR BAŞIMI BU KADAR AĞRITMADI

Yaşadığı sağlık sorunlarının yanı sıra bir de G.K ile S.A’nın düzeysiz saldırılarıyla karşı karşıya kalan Serap Yıldız, hayatta kalma mücadelesi verdiği bir dönemde yaşadığı bu olumsuzluklara şu sözlerle yanıt verdi; “Allahım kanser olup midemin tamamen alınmasıyla uğraşırken covıd oldum. Hiç birinde başım bu kadar ağrımadı şuan başımın ağrısından ölüyorum insanlar kanserden de covıdden de daha çok zarar verdi bana bu hayatta..”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı