Yabancı basında yer alan bilgilere göre; Gregory Michael (56), Florida (ABD) Miami Beach'teki bir hastanede doğum uzmanıydı. Korona aşısının sadık bir savunucusu olarak, preparatı 18 Aralık'ta Pfizer'a yaptırdı. Ancak Michael adlı doktor üç gün sonra aşıya şiddetli bir reaksiyon göstermesinin ardından kurtarılamayarak hayatını kaybetti. [caption id="attachment_151396" align="alignnone" width="674"]abdden-endiselendiren-olay-pfizer-asisi-doktoru-oldurdu Heidi Neckelmann'ın paylaşımı[/caption]

‘EŞİMİN ÖLÜMÜ DERS OLMALI’

[caption id="attachment_151395" align="alignnone" width="674"]abdden-endiselendiren-olay-pfizer-asisi-doktoru-oldurdu Gregory Michael[/caption] Eşini kaybeden Heidi Neckelmann ise sosyal medya hesabından vatandaşlara uyarılarda bulunarak, Pfizer aşısını vurulmama çağrıları yapmaya başladı. Heidi Neckelmann, "Eşimin ölümünün boşuna olmasına izin vermeyin, lütfen bu bilgiyi yayarak daha fazla hayat kurtarın!" şeklinde ifadeler kullanarak uyarılarda bulunuyor. Genç kadının bu paylaşımının 20 bin kez paylaşılması ve medyada da yer alması üzerine Pfizer aşısına karşı ciddi bir endişe dalgasının yayıldığı belirtiliyor.

AŞIYI VURULDUKTAN 3 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Alman haber portalı WB’de yer alan habere göre; 5 Ocak'ta hayatını kaybeden kadın doğum uzmanı son derece sağlıklı bir insandı. Michael, 18 Aralık'ta, Mount Sinai Tıp Merkezi'nde sağlık çalışanı olarak Pfizer aşısını vuruldu. Eşi Heidi'nin açıkladığını göre, Michael bir süre sonra vücudunda meydana gelen şiddetli tepkilerle mücadele etmek zorunda kaldı. Üç gün sonra, ayakları ve ellerinde acil servise gitmesine neden olan güçlü peteşiler (Küçük kanamalar) oluştu. Yapılan kan sayımında, trombosit sayısının sıfır olduğu görüldü. (Normal trombosit sayısı, mikrolitre kan başına 150.000 ila 450.000 trombosit arasında değişiyor).

ABD’Lİ UZMANLAR GEREKLİ HER ŞEYİ YAPTI ANCAK 

Ölen doktorun eşi Heidi o günleri şöyle anlattı; “Covid aşısına tepki ile tetiklenen akut ITP tanısı ile yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Uzmanlardan oluşan bir ekip 2 hafta boyunca trombosit sayısını artırmaya çalıştı - ne yazık ki başarılı olamadı. Denetimine ülkenin her yerinden uzmanlar katıldı. Ne yaparlarsa yapsınlar, trombosit sayısı bir türlü yükselmedi. Tüm süreç boyunca bilinci açıktı ancak son çare olması gereken ameliyattan iki gün önce, trombosit eksikliğinden kaynaklanan hemorajik bir felç geçirdi. Bu da birkaç dakika içinde hayatına mal oldu. "

YAN ETKİLERİ OLABİLİR UYARISINDA BULUNUYOR

Heidi Neckelmann, eşinin sadık bir aşı savunucusu olduğunu bu nedenle aşı yaptırdığını belirterek şöyle konuşuyor; “İnsanların yan etkilerin olabileceğinin, bunun herkes için iyi olmadığının ve bu durumda güzel bir yaşamın ve mükemmel bir ailenin yok edildiğinin ve toplumdaki birçok insanın etkilendiğinin farkında olması gerektiğini düşünüyorum.” Ne yazık ki Gregory Michael'ın hikayesi münferit bir olay değil. Aşıların başlamasından bu yana aşıya bağlı olduğu varsayılan ölümlerin sayısı arttı. Son zamanlarda Portekiz’de Pfizer aşısı vurulan 41 yaşındaki bir hemşirenin ölüm haberi geldi. Ayrıca Pfzer Biontech uygulamasının ardından İsrail’de de birkaç ölümün meydana geldiği belirtiliyor. [ilgili_haberler] Sağlık Haberleri - Son Dakika Sağlık Haberleri  Sağlık haberleri sayfası, Sağlık ile ilgili haberleri düzenlenmiş haber servisidir. TÜM SAĞLIK HABERLERİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN..