Prof. Dr. Nevzat Çevik yazdı: Gazeteciler olmasaydı

10.01.2020 12:07

Yazarımız Prof. Dr. Nevzat Çevik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, gazetecilik mesleğinin önemini anlatan bir yazı kaleme aldı.

İşte Çevik'in o yazısı;

"Olmazdı: Ormandaki bir ağaç gibi, diğer ağaçların başına gelenlerden haberimiz olmazdı. Üzülemezdik ölümlere, haksızlıklara; sevinemezdik başarılara, iyiliklere. Kimselere yardıma koşamazdık: Çünkü bilemezdik ki kim dara düştü, kim ezildi. Bilemezdik ki yarın güneş mi doğacak yoksa yağmur mu yağacak: Şemsiyemiz evde kalırdı.
Olmazdı: Taş ocaklarıyla karnı yarılan doğadan, hiç yere kesilen ormanlardan, işgal edilen sahillerden, kirlenen denizlerden, nefesi kesilen yer altı sularından ve daha önemlisi tüm bunların sorumlularından haberimiz olmazdı.

Bilemezdik: Kim bu vatan uğruna hizmet etti feda oldu, kim vatanı kendi çıkarlarına araç etti hain oldu; kim halk düşmanı, kim değil; iyi idareci, kötü idareci kimdir bilemezdik. Başımıza gelen her şeyin müsebbibini bilmeyi hep istedik: Ya bildik, ya bilemedik ve en kötüsü belki de yanıltıldık.

Öğrenemezdik: Ne’dir. Cem nedir, cemaat nedir. Paralel, sadece iki benzer çizginin yan yana uzandığı geometri terimi midir? Yoksa karanlık bir yanlış mıdır doğrunun yanında. Ak bir günde gece karanlığı nedir öğrenemezdik. Charlie Hebdo olayı nedir. PKK nedir. DAEŞ/IŞİD nedir. Taliban nedir. El Nusra, El Kaide nedir. Ne demektir insanlık suçu. Ne demektir terör bilemezdik."

PROF. DR. NEVZAT ÇEVİK'in yazısının devamı için TIKLAYINIZ.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları