Türkiye ve Ukrayna ombudsmanları, AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile bir araya geldi

24.09.2021 15:32

Antalya haber... Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ukrayna İnsan Hakları Parlamento Komiseri Liudmyla Denisova ve heyeti ile birlikte yaptığı açıklamada, Ukrayna ile göçmenler konusunda karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunduklarını söyledi. Malkoç, "Türkiye ombudsmanlığı olarak Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili bir raporumuz vardı. Bu rapordan, yöneticilerimiz çok faydalandı" dedi.

Türkiye ve Ukrayna ombudsmanları, AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile bir araya geldi

Antalya haber... Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ukrayna İnsan Hakları Parlamento Komiseri Liudmyla Denisova ve heyeti ile birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ile bir araya geldi. AGC Genel Merkezi'nde olan görüşmeye, AGC üyeleri ve basın mensupları katıldı. Görüşmede, Denisova ve heyetinin Antalya’yı tercih etme sebeplerinin Antalya’ya gelen Ukrayna uyruklu vatandaşların fazlalığı olduğu belirtildi. Mülteci sorunu gibi konuların ele alındığı basın toplantısı, tarafların birbirlerine hediyeler takdim etmesi ile son buldu.

Mülteci sorunu gibi konuların ele alındığı basın toplantısı, tarafların birbirlerine hediyeler takdim ettiler

“OMBUDSMANLAR HALKIN AVUKATIDIR"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu ile birlikte karşılıklı mutabakat imzaladılar. Kamu Denetçiliği Kurumu ile birlikte programlar yapıyoruz. Biz ombudsmanlar olarak insan hakları savunucularıyız aynı zamanda. Liudmyla Denisova ile birlikte Donbass bölgesinde gerekse Azerbaycan’da, özellikle göçmenler konusunda yaşanan insan haklarıyla ilgili ihlalleri, sıkıntıları, sorunları görüşüyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Dünyadaki bütün öncelikle kendi ülkesinde devletle vatandaş arasındaki sıkıntıları mahkeme yoluna gitmeden çözmeye çalışırlar. Bu anlamda ombudsmanlar halkın avukatıdırlar. Denisova ile biz karşılıklı mutabakat yaptık. 3 senedir birlikte çalışıyoruz. Bu görüşmeyi Antalya’da yapmamızın önemi, Ukrayna’dan milyonlarca insan özellikle Antalya bölgesine geliyor. Ukraynalı komşularımızın, farklı sorunları oluyor. Geleneksel Türk misafirperverliği kendilerine gösteriliyor. Sorunları olduğu zaman biz ombudsmanlar da devreye giriyoruz” dedi.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise günün anlam ve önemine istinaden misafirlerine AGC flaması hediye etti.

“İNSAN HAKLARININ ÖNEMİNİ ANLATMAYA AÇILIYORUZ”

Ukrayna İnsan Hakları Parlamento Komiseri Liudmyla Denisova, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi her zaman Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü destekliyor. Kırım ve Donbass ile ilgili problemleri çözmeye çalışıyoruz. Erdoğan, Rusya tarafından yasa dışı tutuklu olan vatandaşlarımızın serbest bırakılmasında çok önemli rol oynadı. Ayrıca mülteciler konusunda tecrübelerimizi aktarıyoruz. İşgalden kurtulmuş topraklardaki insanların haklarını korumaya Azerbaycan bu konuda örnektir. Türkiye’nin ombudsmanlığında Ukrayna üniversiteleri ile beraber işbirliği yapıyoruz. İnsan haklarının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Bu işbirliğinden dolayı çok memnunuz. Şeref Malkoç’u her zaman Ukrayna’ya bekliyoruz” diye konuştu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ukrayna İnsan Hakları Parlamento Komiseri Liudmyla Denisova ve heyeti ile birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ile bir araya geldi.

“İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ GÜNDEME GETİRİYORUZ”

Ukrayna ve Türkiye ombudsmanlık arasında yapılan çalışmalardan bahseden Şeref Malkoç, “Türkiye ile Ukrayna ombudsmanlığı arasında güzel diyaloğumuz ve çalışmalarımız var. Gerek Kırım gerek Donbass konusunda her platformda burada insan hakları ihlallerini gündeme getiriyoruz. Aynı zamanda İslam ombudsmanlığı birliği başkanlığını yürütüyoruz. Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarına saldırması sonucunda 30 yıldan beri devam eden işgal vardı. Geçen yıl çok şükür bu işgal sona erdi. Geçen yıl savaş devam ederken biz Azerbaycan’a gittik özellikle Ermenistan’ın uzun menzilli füzelerle Gence, Ağdam, Terte gibi şehirleri vurması sonucu katledilen siviller, yaralanan kadın ve çocuklar vardı. Biz onlarla ilgili bir insan hakları raporu hazırlamıştık. Bu raporu BM’ye gönderdik. Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderdik çünkü bu bir insanlık suçu. Bu bir savaş suçu. Bu suçlar karşılıksız kalmamalı, yargılanmalı” şeklinde konuştu.

“UMUT EDİYORUZ Kİ SURİYE'DE İÇ SAVAŞ DURUR”

Mülteciler konusunda Türkiye ve Ukrayna’nın dünyanın vicdanı olduğunu belirten Malkoç, “Türkiye’de Suriyeliler olmak üzere göçmenler var. Aynı şekilde Ukrayna’da da var. Biz göçmenler konusunda karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunuyoruz. Türkiye ombudsmanlığı olarak Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili bir raporumuz vardı. Bu rapordan, yöneticilerimiz çok faydalandı. Hem durum tespiti ve öneri yaptık. Bu önerilerin büyük bir kısmı uygulamaya konuldu. Bu memnuniyet verici. Umut ediyoruz ki Suriye’de iç savaş durur. Aynı temennimiz Afganistan içinde geçerli. Uluslararası alanda gerek Ukrayna ve Türkiye ombudsmanlığı dünyanın vicdanı olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor