Son ankete göre bir parti baraj altında!

05.03.2020 22:40

Kamuoyu araştırma şirketi Optimar, ocak ayında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, AK Parti yüzde 42,2 oy alırken en yakın rakibi CHP yüzde 24,2 oy aldı. Ankette MHP ve HDP barajın üstünde yer alırken baraj altı kalan tek parti İYİ Parti oldu.

Son ankete göre bir parti baraj altında!

Optimar Araştırma tarafından 26 ilde yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan ankette AK Parti yüzde 42,2 oy alırken, yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve parti kurması beklenen Ali Babacan toplamda yüzde 1,5 oy aldı. Vatandaşlardan ise İdlib'deki operasyona büyük destek geldi.

Optimar, son yaptıkları anket verilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Ankete göre, yükselişini sürdüren AK Parti, yüzde 42, 2, CHP 24,2, MHP 11,2, HDP 10,4.İYİ Pati ise 9,2 oy oranıyla baraj altında kalıyor.

Araştırmada; Ahmet Davutoğlu'nun partisi 1,0 oy alırken, parti kurması beklenen Ali Babacan ise 0,5 oy oranına sahip. Ankette diğer partileri tercih edenler ise 1,3.

Son seçim anketinde sürpriz sonuçlar! 5 partiden sadece İYİ Parti baraj altında kaldı

Katılımcılara, " Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerimiz için yapılan operasyonları nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu da yöneltildi. Soruya yanıt veren katılımcıların yüzde 50'si harekatı olumlu bulurken yüzde 31,6'sı olumsuz karşıladı.

Kaynak: sondakika.com

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto