Milletvekili Aylin Cesur ağlayan emekli öğretmeni teselli etti

08.01.2021 22:40

Isparta’daki köylü pazarında esnaf ve vatandaşlarla buluşan İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, maaşı yetmediği için pazarcılık yapmak zorunda kalan emekli bir bayan öğretmeni kollarıyla sararak teselli etti.

Milletvekili Aylin Cesur ağlayan emekli öğretmeni teselli etti

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, esnaf ve vatandaşlarla buluşmak üzere gittiği çiftçi pazarında duygusal anlar yaşadı. İYİ Partili Cesur, pazarda kendi bahçesinden topladığı ürünleri satmak için tezgah açan emekli Fatma Öğretmen’in, “Sana sarılsam bütün dertlerim geçer” demesi üzerine yaşlı kadını kollarıyla sarıldı.

‘ÇALIŞMASAK AÇ KALIRIZ DEDİ’

Fatma Öğretmen ile sohbetlerinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Partili Cesur, “Köylü pazarında pazarcılık yapan bu ablamız emekli öğretmenmiş! Eşiyle ikisinin maaşı kira-elektrik-suya yetiyormuş, ‘aç kalırız çoluk çocuk bu işi de yapmasak’ dedi.”Covid var, ellerinden öperim, öğretmen çocuğuyum ben de diyince; “kirli üstbaş, yoksa sarılsam geçer derdim sanki” deyip ağladı, dayanamadık, 1 saniyeden kısa, maskelerimizle, birbirimizin tenlerimiz değmeden, dokunmadık birbirimize hatta, sadece kollarımız kavradı ama yüreklerimizle, sarıldık. Öğretmenlerin eli öpülür, hakettiğiniz gibi gelir, ellerinizi de öperim gelip, şimdi sözle öpmüş olayım dedim, ayrıldık. Eli öpülesi öğretmenlerimizin ellerinden öpüyoruz.” notunu düştü.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur

COVİD NEDENİYLE SARILAMADIM

İYİ Partili vekil Aylin Cesur MYGazete.com'a yaptığı özel açıklamada, 70 yaşın üzerindeki iki emekli öğretmenin maaşlarının yetmemesi nedeniyle çalışmak zorunda olmalarının son derece üzücü olduğunu belirterek, “Geçinemiyorlar, asgari ücretten aşağıya düşmüş artık maaşları, açlık sınırının altına gelmiş. Sadece elektrik, su kira ve gaz masraflarını giderebiliyorlar. Yoksa aç kalırız çalışmasak” diyor öğretmenimiz. Bana sıkıntılarını anlatırken gözleri doldu, ağlamaya başladı. “Sana sarılsam bütün dertlerim geçer” demesi üzerine covid nedeniyle sarılamadım, sadece kollarımla kavrayabildim. Aslında öğretmenlerimizin eli öpülür ama salgın nedeniyle öpemedim” diye konuştu.

‘BELKİ VİCDANA GELİRLER DE ZAM YAPARLAR’

Yaptığı tüm açıklamalarda emekliler, öğrenciler, çiftçiler, memurlar, işçiler ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını anlattığını da sözlerine ekleyen Aylin Cesur, “Belki biraz vicdana gelirler de, memurun 3600’ünü verirler, emeklinin maaşına geçinebileceği zammı yaparlar diye Fatma Öğretmen gibi insanlarımızın durumunu sosyal medyadan paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

AYLİN CESUR KİMDİR?

Aylin Cesur, 1970’de Eskişehir’de doğdu. Baba adı Aydın, anne adı Aysel’dir. İlk- orta öğrenimini Eskişehir’de ve birincilikle bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu. Sevgi Hastanesi’nde Acil-Yoğun Bakım sorumlu doktoru olarak çalıştı. Yozgat Sorgun-Gedikhasanlı Sağlık Ocağında mecburi hizmetini yaptı. 1996’da Cumhurbaşkanlığı Özel Doktor Ekibi ne seçildi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda Diyabet konulu doktora yaptı.

2000 yılında 9. Cumhurbaşkanı özel Doktoru olarak görevlendirildi. Aynı anda 9. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığını da yürüten Cesur, 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na atandı ve T.C.nin en genç ve ilk kadın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu. Süleyman Demirel’in ebediyete intikaline kadar; sayısız yurt dışı ve yurt içi etkinlik, konferans ve seyahatlerine eşlik etti. Yurt içi ve yurt dışında pek çok tıbbi kongre bildirisi, makaleleri yayınlandı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ebediyete intikalinin ardından,

Türk Milleti tarafından kendisine Demirel’in Manevi Kızı ünvanı verildi. Cumhurbaşkanlığı ve Demirel Vakfı’nın ortak kararı ile Güniz Sokak’taki Sayın Demirel’e ait konutun müze yapılması ve arşivinin hazırlanması görevine Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak bugüne kadar devam etti. 27. Dönem Isparta Milletvekili seçildi. Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve Otizm-Down Sendromu Araştırma Komisyonu üyesidir.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı