MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, 'Türk dış politikası emin ellerde'

09.11.2022 11:56

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, güçlü ve başarılı bir dış politika izlendiğini ifade ederek, “Kadim Türk devletinin dış politikasının emin ellerde olduğunu son dönemdeki başarılı çalışmalarıyla daha da fazla hissediyoruz” dedi.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, 'Türk dış politikası emin ellerde'

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu.

MHP’li Abdurrahman Başkan, konuşmasına Türk'ün ulu başbuğu Cumhuriyet'imizin banisi, Türk istiklalinin hamisi büyük Türk milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 84'üncü yılında rahmet, minnet ve özlemle anarak başladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE BAKANLIK MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, daha sonra şunları söyledi:“ Ülkemizin gönül coğrafyamız içinde bulunan birçok ülkeyle tarihi ve güçlü bağları bulunmaktadır. Tüm dünya ülkelerinin olduğu gibi bizim de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bağımsızlığını korumak için güçlü ve başarılı bir dış politika yürütmekte ve bunu her alanda tüm dünyaya kabul ettirmekteyiz. Bunun için kıymetli hemşehrimiz Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu nezdinde tüm bakanlık mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadim Türk devletinin dış politikasının emin ellerde olduğunu son dönemdeki başarılı çalışmalarıyla daha da fazla hissettiğimizi burada ifade etmek isterim.

KARABAĞ’DA GÖZYAŞLARI DİNDİ

Ülkemizin gerek jeopolitik gerekse stratejik konumu tüm dünya için ne kadar önemli olduğunu Azerbaycan-Ermenistan Savaşı'nda Türkiye'nin Türk coğrafyasındaki gücü, stratejisi ve ahde vefası tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.1992 yılında kundakta analarının kucağında ağlayarak yurtlarını terk eden balalar, 28 yıl sonra gidip Karabağ'ı alarak analarının ve kendilerinin gözyaşlarını dindirmişlerdir. Bu vesileyle Karabağ Zaferi'nin 2'nci yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.

Afrika'dan Latin Amerika'ya, Balkanlardan Kafkasya'ya tüm mazlum milletlerin umudu hâline gelmiş olan Türk devleti beklenen olma düşüncesini hiçbir zaman karşılıksız bırakmamıştır.
11-13 Mart 2022 tarihleri arasında Antalya'mız Diplomasi Forumu'nda Rusya Dışişleri Bakanı SergeyLavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı DmitroKuleba'yı bir araya getirip savaşı durdurma adına ilk çabayı sizin ev sahipliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin göstermiş olması tüm dünyaya bir diplomasi dersi olmuştur. Bu toplantıya Antalya Milletvekili olarak sizinle birlikte katılmaktan onur duyduğumu da burada ifade etmek istiyorum.

Hem Türkiye'nin dış politikasından ödün vermeden aynı zamanda Antalya'mızın sorunlarını da yakından takip ettiğini yakinen görmekte ve şahit olmaktayız. Bunun için de Antalyalı hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi bu kürsüde bir kez daha ifade etmek istiyorum.

SİYASETÇİLERİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ

Maalesef ülkemizde kendi memleketini haksız yere kötü duruma düşürmeye çalışan siyasetçi ve sivil toplum örgütü mensuplarını da görmekten en hafif tabiriyle rahatsız olduğumu da üzülerek ifade ediyorum.

Biz siyasetçilerin en önemli görevi ülkelerini büyütmek geliştirmek, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve gelecek nesillere daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakmak olmalıdır.
Ordusu güçlü, milleti devletinin yanında ve geleceğe daha güvenle bakabilen bir Türkiye her zaman dosta güven, düşmana ise korku olacaktır.

Bu minvalde Türk dış politikası diplomasinin bütün enstrümanlarını kullanarak barış içinde yaşama iradesi üzerine kurgulanmıştır. Yedi gün yirmi dört saat mantığıyla çalışan başta siz Sayın Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, büyükelçilerimiz ve Dışişleri bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyor, bütçemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?