Memleket Hareketi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner oldu

09.04.2021 11:41

Memleket Hareketi’nin Antalya İl Başkanlığına Hüseyin Baraner görevlendirildi. Başkan Baraner Antalya’da atacakları adımları açıklarken yerel yönetimlere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Memleket Hareketi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner oldu

Memleket Hareketi’nin Antalya İl Başkanı ve Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, görevi aldığı gibi önemli açıklamalarda bulundu. Baraner "Ben 42 yıldır bu şehrin içinde olan bir insanım. Antalya çok küçükken ben burada sürdürülebilir turizmin var edilebilmesi için çok çaba göstermiş, Antalya'nın gerçekliklerini, kültürünü ve doğasını, bundan daha da önemlisi insanını yurtdışına tanıtmaya çalışmış bir insanım” diyerek Antalyalılara çağrıda bulunan Başkan Baraner, “Bir anlamda da Antalya'nın kara kutusuyum. Son 42 yıldır sayısız belediye başkanının ve Vali'nin çalışmalarında fikir beyan etmiş bir insanım” dedi.

Memleket Hareketi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner oldu
Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce ve Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner

‘YILLARIN DENEYİMİ VE YENİ BİR SİYASAL ANLAYIŞ BİRLEŞİYOR’

Antalya’daki yerel yöneticilerin kentin faydası için hangi adımları atacakları konusunda geçmişte yol gösterici olduklarını anlatan Hüseyin Baraner, “Antalya'da yapılmış birçok hizmette imzamız vardır” derken şu açıklamalarda bulundu: “Konu Antalya olunca hep aktif olmuş, hiçbir zaman bir proje önümüze geldiğimizde onu geri tepmemiş ve hayata geçirilmesi için yerel yöneticilerle görüşmüş, hiç bir ticari beklenti içerisinde olmadan bunları dile getirmiş ve denetlemiş bir insanım. O anlamda Antalya'yı yönetenler de zaman zaman sert, zaman zaman tatlı, zaman zaman dostça zaman zaman da ilişkileri de kesen kavgalarım oldu. Bizim Antalya için gösterdiğimiz çabalarda yıllara yaslanan bir deneyim ve yeni bir siyasal hat birleşmiş oluyor. Antalya büyüdü, ancak Antalya gelişmedi. Antalya bir yandan kısmen Avrupa Birliği ile entegre olmuş bir kent iken diğer tarafta sezonluk hesapla iş yapan oryantal bir kent. Antalya, ekonomide sürdürülebilirliği yakalamış bir kent değil. Bu anlamda insan odaklı, halk sanayisine dönüşen, katılımcı ve paylaşımcı yeni bir siyasal anlayışı hakim kılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ANTALYA’DA ‘BEN YAPTIM OLDU’ ZİHNİYETİ HAKİM”

Antalya’nın zenginliklerinin ve enerjisinin hep aynı kişilere, aynı şirketlere , aynı ailelere akmasını istemediklerinin altını çizen Memleket Hareketi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner şöyle devam etti: “Paylaşım istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde turizm sektörü ile en iç içe parti olacağız. Biz bu konuda uzmanız, turizmin içinden geliyoruz. Varlıklı Avrupalıların yaşam tarzı olarak Antalya gibi kentlerde neyi talep ettiklerini çok iyi biliyoruz. Antalya'da dünyanın sayılı örgütleriyle ortaklaşa yeni yatırım modelleri geliştireceğiz. Bu modeller hem istihdama hem de vatandaşın zenginleşmesine hizmet edecek. Biz Antalya'da birinci parti olabileceğimizi görüyoruz. Antalya, yerlisi ve 81 ilden gelmiş insanlarıyla aydın bir toplumu barındırıyor. Modernliğin ve medeniyetin zenginliğini barındırıyor Antalya. En gerçekçi, en sürdürülebilir, en katılımcı çözümleri getireceğiz. Antalya'nın sorunlarını ve bu sorunların somut çözümlerini biliyoruz. Antalya'da bugüne kadar hep 'ben yaptım oldu' zihniyeti hakim oldu.”

Memleket Hareketi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner oldu
Memleket Hareketi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner önemli açıklamalar yaptı

‘ANTALYA DOSTLARINI TOPLAYACAĞIZ’

Dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından olan Antalya'daki işsizlik oranlarının hiç yatırım olmayan Anadolu düzeylerinde olduğuna dikkat çeken Baraner şu ifadeleri kullandı: “Antalya'nın ekonomik olarak nimetlerinden faydalanamayan mikro ölçekli şirketlere, özellikle turizm, tarım ve küresel ticaret konularında yeni yatırım imkanları sağlayan altyapıları sağlayacağız. Antalya 100'e yakın şehirden direkt charter seferi alıyor. Bu 100 kentin belediye başkanlarıyla her yıl Aspendos'ta 'Antalya Dostları' isminde sezonu açtığımız büyük şölenler düzenleyeceğiz. Turizm sayesinde kazandığımız dostluğu 100 dünya kentine taşıyacağız. Antalya'nın dünyada en sevilen ve sempati duyulan şehirlerden biri olmasını sağlayacağız. EXPO yatırımı bir faciaya dönüştü. Diğer altyapı çalışmaları pahalı verimliliği ve sürdürebilirliği tartışılır bir durumda. Betondan kaçıp doğada rahatlamak isteyenleri betona sokuyoruz. Doğayı Antalya'nın merkezine çekemedik. Betondan kaçan insanları inşaatı halen devam eden devasa binalara sokmaya çalışıyoruz. Antalya'nın halen en gözde bölgelerinde 15-16-17 katlı binaların yapımına izin veriliyor. Biz bu dikey yapılaşmanın önüne geçeceğiz” dedi.

‘HER PARTİ İKTİDARI HEDEFLEMELİ’

Ekonomik karmaşa ve siyasi bunalım döneminden geçildiğini ve bu dönemde Antalya'da ve memleketin pek çok noktasında birinci parti olacaklarını, memleketin gerçek sorunlarına gerçek çözümler getirebileceklerini anlatan Başkan Hüseyin Baraner şu yorumda bulundu: “Siyasete soyunan herkes 'ben birinci parti olacağım' demek durumundadır. İkinci, üçüncü, dördüncü parti olacağım sözleri siyasette olmamalıdır. Olursa, orada beklentinin farklı olduğunu görüyoruz. Her parti kendi gücüyle iktidarı hedeflemelidir.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çık..

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı
CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan se..

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır
Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik ..

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ..

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024
Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatı..

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler
Antalya'da yol kenarındaki kadına otomobil çarptı

Antalyada yol kenarındaki kadına otomo..

Antalya'da yol kenarındaki kadına otomobil çarptı