KRİTİK ZİYARET BAŞLADI!

01.01.1970 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılacak görüşme ABD'ye gitti.

KRİTİK ZİYARET BAŞLADI!

ABD´nin Suriyeli Kürtleri sılanlandırması, Suriye, FETO lideri Fethullah Gülen´in Türkiye´ye iade edilmesi gibi konuların ele alınacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılacak görüşme bugün Türkiye saati ile 19:30´da, Beyaz Saray´da yapılacak.

 

Beyaz Saray´ın karşısındaki, yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Blair House´da kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, buradan Beyaz Saray´a geçecek ve ABD Başkanı Trump tarafından karşılanacak. Erdoğan, Roosevelt Salonu´nda, şeref defterini imzaladıktan sonra, Trump ile 20 dakika sürmesi öngörülen baş başa bir görüşme yapacak. Ardından iki lider yine Roooşevelt Salonu´nda ortak basın açıklaması yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle yemeğine de Beyaz Saray´da Trump ile birlikte yiyecek. Beyaz Saray önünde Erdoğan´a destek ve karşıt protesto eylemlerinin de düzenlenmesi bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray programının ardından, Türkiye´nin Washington Büyükelçiliği´ne geçecek ve burada ABD´li kanaat önderlerini kabul edecek. Daha sonra elçiliğin Balo Salonu´nda, ABD´nin önde gelen şirketlerinin CEO´larını ve fon yöneticilerini kabul edecek. İki günlük Washington programını Salı akşamı tamamlayacak olan Erdoğan´ın Türkiye saati ile 03:15´te, Washington Askeri Hava Üssü´nden, Türkiye´ye hareket etmesi öngörülüyor.

 

Ziyarete ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaştı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto